به گزارش خبرنگار مهر، منصور قلیچ لی ظهر پنجشنبه در نشست با کارشناسان عضو کمیته تائید صلاحیت مسئولان کنترل کیفی و کمیته های علائم و کنترل کالا اظهارداشت: تدوین راهبرد و استراتژی توسعه صنعتی و معدنی از الزامات توسعه استان است.
وی اظهار داشت: در این راهبرد، نقاط ضعف، قوت و ظرفیتهای صنعتی و معدنی استان دیده می شود.
مدیرکل استاندارد و تحقیقات صنعتی گلستان با اشاره به اینکه این راهبرد می تواند الگوی خوبی برای بخش صنعت و معدن استان باشد، گفت: نگرش اعضای کمیته پروانه های کاربرد علامت استاندارد باید فراتر از دستور العمل رود و با توجه به این راهبرد به تولید کنندگان در توسعه صنعتی کمک کنند.
قلیچ لی همچنین از کارشناسان عضو کمیته علائم خواست، برنامه ریزیهای بخشهای مرتبط را متناسب با مزیتهای اقتصادی استان انجام دهند زیرا که از طریق برنامه ریزی و تعامل، می توان کمیته علائم را به سمت توسعه واحدهای تولیدی سوق داد و برای آنها چالش فکری ایجاد کرد.
زنجیره تولید کارخانجات گلستان ضعیف است
وی افزود: کارخانجات موجود در استان، زنجیره تولید ضعیفی دارند و با مشکلات عدیده ای رو به رو هستند که می توان بر روی این ظرفیتها کار کرد تا به استان کمک شود.
مدیرکل استاندارد و تحقیقات صنعتی گلستان از کارخانه سیمان پیوند گلستان به عنوان مزیت دیگر استان یاد کرد و گفت: ظرفیت های جدید اشتغالزایی می تواند از طریق ارتقای بهره وری یعنی راه اندازی کارخانجاتی که به دلیل فنی، اقتصادی و سیاسی راکد شدند یا کاهش تولید داده اند، ایجاد شود.
قلیچ لی افزود: همچنین با نگاه صادرات محور به کشورهای همسایه نظیر قزاقستان و ترکمنستان می توان صادرات را افزایش داد و قابلیتهای زنجیره تولید را، تکمیل و خوشه های صنعتی را که یک نوع مدل توسعه هستد، ایجاد کرد.
وی با اشاره به اینکه تعامل خوبی بین بخش تولید و دانشگاه در استان ایجاد شده است، ادامه داد: دانشگاه جامع گلستان رشته های صنعتی مختلفی را راه اندازی کرده که باید از این مزیتها نیز در جهت توسه صنعتی استان استفاده کرد.
قلیچ لی متذکر شد: با توجه به اینکه شورای عالی استاندارد، استفاده از مصالح غیراستاندارد را در استان و نیز کشور، ممنوع اعلام کرده در خواست می شود در جهت ارتقای فرهنگ استاندارد و استفاده از کالاها و خدمات استاندارد، پیشنهادات کاربردی ارائه شود.
صدور مجوز بر مبنای استانداردهای جدید و ممنوعیت استفاده از ماشین آلات سنتی، ارتقای کیفیت تولیدات و جلوگیری از استفاده مصالح غیر استاندارد، مهمترین پیشنهاداتی بود که هر یک از کارشناسان عضو کمیته تائید صلاحیت در این نشست عنوان کردند.