به گزارش خبرگزاری مهر، روزنامه "راینیشن پست" در تحلیلی در این باره نوشت: در اولین نگاه به انتخابات پارلمانی ترکیه این طور به نظر می رسد که تداوم همان مسیر و روشهای قبلی پیش روی ترکیه است تا یک شروع جدید. حزب عدالت و توسعه نخست وزیر رجب طیب اردوغان، بر اساس نظرسنجی ها پیروز این انتخابات خواهد بود. اما با این حال این انتخابات نقطه عطفی در ترکیه می باشد.
نویسنده در ادامه خاطر نشان کرد: اولین مرحله انقلاب خاموش که در آن ترکیه خود را از بسیاری سنتها و قوانین غیر دموکراتیک جدا کرد تمام شده و مرحله جدید و سخت دیگری آغاز شده است.
نویسنده در ادامه خاطرنشان کرد: سالهای حکومت حزب عدالت و توسعه از پایان سال 2002 ترکیه را قوی تر از هر دوره دیگری در مسیر تغییر و تحول قرار داد.
در بخش دیگری از این مطلب آمده است: بسیاری از روشنفکران و گروههای مختلف در ترکیه از اردوغان حمایت می کنند. همزمان این کشور تحت حکومت اردوغان رشد اقتصادی خوبی داشته و امروز ترکیه عضو گروه جی بیست بوده و ششمین اقتصاد قدرتمند ملی در اروپا را از آن خود کرده است.
نویسنده در ادامه به تحولات عظیمی که در سیاست داخلی ترکیه در دوران حکومت اردوغان اتفاق افتاد اشاره کرده و نوشت: در بهار 2007 نظامیان که زمانی قدرت در ترکیه را در دست داشتند به عنوان رهبر حزب سکولارها دست به کودتایی ناکام علیه اردوغان زدند و کمی بعد در انتخابات تنبیه شدند و حزب عدالت و توسعه توانست اکثر آراء در انتخابات این سال را از آن خود کند. از آن زمان به بعد ژنرالهای ترک از نظر سیاسی در این کشور در مسیر سقوط قرار گرفتند.
نویسنده در ادامه اظهار داشت: یکی دیگر از تحولات سیاست داخلی اردوغان رفراندوم قانون اساسی در سال گذشته بود که تقریبا شصت درصد ترکها برای تغییرات قانون اساسی رای مثبت دادند که بر اساس این تغییرات جایگاه برتری سکولارها در بخشهای قضایی از بین رفت.
راینیشن پست همچنین به لغو قانون منع حجاب در دانشگاههای ترکیه به عنوان تحول دیگری در سیاست داخلی اردوغان اشاره کرده و نوشت: این موفقیت های سیاسی در زمینه های اقتصادی و محبوبیت بالای اردوغان در ترکیه اساسی برای پیروزی وی در انتخابات پارلمانی امسال شده است.
نویسنده در بخش دیگری از این مطلب با اشاره به اینکه کشورهای اروپایی از جمله فرانسه مرتبا ترکیه را طرد می کنند نوشت: بنابراین ترکیه نیز در زمینه سیاست خارجی به جاهای دیگری چشم دوخته است و در سالهای گذشته با اعتماد به نفس بیشتر خود را به عنوان قدرت منطقه ای نشان داده که این وضعیت آنکارا در اروپا و آمریکا به عنوان رویگردانی ترکیه از غرب تفسیر می شود.
در بخش دیگری از این مطلب آمده است: اکثریت مردم ترکیه هیچ گزینه دیگری به غیر از حزب عدالت و توسعه و رجب طیب اردوغان را مد نظر قرار نمی دهند. حزب مخالف سکولار در ترکیه البته خود را بیش از پیش مشتاق برای اصلاحات نشان می دهد اما این حزب مشکل اعتباری در ترکیه دارد. به گونه ای که متهم به این است که اصلاحات سیاسی به نفع مسیحیان را در دستور کار خود قرار داده است.
در چنین شرایطی کارتهای سیاسی امروز بار دیگر مخلوط می شوند. در سالهای آینده دیگر موضوع خطر کودتای نظامی ارتش و یا مسئله منع حجاب در ترکیه نخواهد بود بلکه موضوع مهم یک قانون اساسی جدید و توسعه و پیشرفت و به وجود آمدن دستاوردهای دموکراسی جدید و برقراری شکل جدید دموکراسی در این کشور خواهد بود.