روسای 8 دستگاه حکومتی تفاهمنامه ای را برای ایجاد سیستمی اطلاعاتی و شبکه یکپارچه که بتواند سرویس های ارتباطی و فناوری را کنترل و پایش کند مبادله کردند تا براساس آن به گزارش های مردمی دریافت شده در این بخش رسیدگی شود.

آمادگی سازمان تعزیرات حکومتی در برخورد با تخلفات ICT

به گزارش خبرنگار مهر، این تفاهم نامه همکاری صبح امروز یکشنبه میان سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، سازمان تعزیرات حکومتی، سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولید کنندگان، پلیس اطلاعات و امنیت عمومی ناجا، پلیس آگاهی ناجا، سازمان فناوری ایران، شرکت ارتباطات زیر ساخت و سازمان نظام صنفی رایانه ای منعقد شد.
 
در این مراسم رئیس سازمان تعزیرات حکومتی با اشاره به انتقال مدیریت فناوری اطلاعات و ارتباطات در دنیای امروزی، ICT را ابزار و منابعی اثربخش عنوان کرد که می تواند در رافع بروکراسی های اداری و صرفه جویی های زمانی موثر واقع شود و گفت: با وجودی که شعار دولت الکترونیک از سالهای گذشته در کشور مطرح بوده و قدم های اساسی در این راه برداشته شده اما هنوز چرخهای این بخش روان نمی چرخد و یکی از دلایل آن اقدام از طریق تک روی ها و مستقل عمل کردن دستگاههای حکومتی و نظارتی است.
 
علی مژدهی پور با تاکید بر اینکه به رغم بهره مندی ادارات از سامانه های اطلاعات مردمی هنوز مردم برای دریافت برخی امور با تنگناهایی روبرو هستند، ادامه داد: اقدام وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در امضای این تفاهمنامه نقش بی بدیلی در جلوگیری از بروکراسی اداری خواهد داشت.
 
معاون وزیر دادگستری از آمادگی و نقش سازمان تعزیرات حکومتی در برخورد با تخلفات حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات خبر داد و گفت: این آمادگی وجود دارد که با همراهی و همکاری و ایجاد دیدگاههای مشترک در جهت مبارزه با تخلفات احتمالی، گرانفروشی و کم فروشی و تقلب در این حوزه اقدام کنیم.
 
استانداردسازی خدمات فناوری اطلاعات از سوی سازمان حمایت
 
در این مراسم رئیس سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان نیز با اشاره به روند حاکم بر توسعه فناوری اطلاعات در دنیای کنونی و نیازمندی سازماندهی و ساماندهی در این بخش افزود: روند مشتری گرایی در اقتصاد جهانی در حال ارتقا و رو به توسعه است و یکی از آسیب هایی که ممکن است فراراه توسعه فناوری اطلاعات باشد اختلافاتی است که ممکن است در این بخش برای مشتری ایجاد شود و حقوق مشتری در آن رعایت نشود.
 
محمدحسن نکویی مهر، عدم اطلاع رسانی مشخصات، نرخ و نحوه ارائه خدمات به شکل مناسب، عدم تضمین کیفیت سرویس های ارائه شده و عدم اطلاع رسانی مشخصات و جبران خسارت و عدم رعایت نرخ ها و تعرفه های ابلاغی را از جمله موضوعات تفاهمنامه 8 جانبه عنوان کرد و گفت: سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان آمادگی خود را برای استانداردسازی خدمات فناوری اطلاعات و ارتباطات اعلام می کند و همچنین می تواند در جهت توسعه تجارت الکترونیک و فرهنگسازی برای رعایت حقوق مصرف کننده فعال باشد.
 
ایجاد کارگروه مصادیق جرایم رایانه ای از سوی سازمان نظام صنفی
 
به گزارش مهر، رئیس سازمان نظام صنفی رایانه ای نیز در این مراسم با اشاره به تلاش این سازمان برای ساماندهی به بازار فناوری اطلاعات و ارتباطات به هماهنگی های انجام شده با پلیس ناجا ، فتا و دادسرای جرایم رایانه ای اشاره کرد که منتج به راه اندازی کارگروه مصادیق جرایم رایانه ای شد و گفت: در همین راستا و برای پیگیری تنگناها و تسری ضوابط و مقررات حاکم بر ساماندهی بازار و ایجاد استانداردها در این بخش، سازمان نظام صنفی رایانه ای با همکاری سازمان استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران، کمیته فنی استاندارد فناوری اطلاعات را در کشور ایجاد کرده است تا مبانی ذهنی و عملی مباحث مربوط به استاندارد در این بخش را نهادینه کند.
 
پرویز رحمتی گفت: در هماهنگی با وزارت بازرگانی نیز طرح ساماندهی بازار فناوری اطلاعات را ارائه کرده ایم که مورد موافقت وزیر بازرگانی قرار گرفته و در 8 استان کشور عملیاتی شده است.
 
وی ادامه داد: تقاضا داریم که با موافقت وزیر بازرگانی این طرح به استانهای دیگر هم تسری یابد تا تنگناهای موجود در بحث ضوابط و مقررات در این بخش اصلاح و مرتفع شود.