میناب - خبرگزاری مهر: مدیر جهاد کشاورزی میناب گفت: 73 هکتاراز نخیلات کشت بافت در میناب به بهره برداری رسید.

به گزارش خبرنگار مهر، عبدالعظیم موسوی زاده صبح چهارشنبه در مراسم بهره برداری از 73 هکتار از نخیلا ت کشت بافت گفت: 73 هکتار از نخیلات کشت بافت قابل بهره برداری در امروز متعلق به سیاوش بهاری است و امروز شاهد به ثمر نشستن تلاش این باغدارهستیم و امید است با توجه به مزایای نخیلات کشت بافت، بکارگیری نهال هایی از این دست در میناب بیش از پیش ترویج یابد.

موسوی زاده سطح زیر کشت نخیلات کشت بافت در میناب را  500 هکتار اعلام کرد و افزود: مقاومت نخیلات کشت بافت به آفات و بیماری ها و مقاومت به شرایط سخت  آب وهوایی، پر ثمر بودن ومرغوبیت میوه از جمله مزایای این نخیلات است.

وی با اشاره به اینکه کیفیت بالا و مرغوبیت خرمای به عمل آمده از نخیلات کشت بافت یکی از وی‍ژگیهایی است که این   نخیلات را از سایر گونه ها متمایز کرده است، اضافه کرد: بخش عمده ای از خرمای به عمل آمده از نخیلات کشت بافت، میوه و بخش کوچکی به هسته خرما اختصاص می یابد.

مدیر جهادکشاورزی میناب ادامه داد: افزایش باردهی، افزایش ضریب گیرایی نهال کشت بافت نسبت به سایر نهالها در نخلستان، کاهش دور آبیاری، عاری بودن از آفت و بیماریها، این نوع نهال از مزایای نهال های کشت بافت است. 

موسوی زاده افزود: درختان خرمای حاصل از کشت بافت کاملاً شبیه به والدین است بنابراین تمام صفات والد نظیر مقدار محصول، وضعیت رشد، مقاومت به بیماری و آفات، به گیاهان  تولید شده منتقل می شود.

به گفته وی تکثیر نخل خرما به روش کشت بافت را می توان در هر زمان و هر فصل انجام داد و تکثیر آن تحت تاثیر شرایط خاصی نمی باشد و از آنجا که نهال کشت بافت دارای سیستم ریشه توسعه یافته می باشد امکان بقاء آنها در مزرعه حدود 100درصد است.

میناب یکی از شهرستان های استان هرمزگان است و انبه، پیاز، هندوانه خارج از فصل از عمده محصولات کشاورزی این شهرستان به شمار می رود.