یک نویسنده و کارشناس علوم و معارف اسلامی گفت: رسانه‏ها باید به رسالت و تکلیفی که بر عهده آنها است خیلی خوب عمل کنند و نا آگاهی مخاطب مسئولیت رسانه‎ها را از پخش نکردن مطالب خلاف واقع سلب نمی‎کند.

دکتر مجتبی شریفی درمورد رسانه‎ها و انتقال تفکر عمیق نظری از سوی آنها به مخاطبان به خبرنگارمهر گفت: به نظر می‏رسد بالا بودن کمیت و تعداد خبرها و میزان مطالب نوشته و درج شده ومکتوب  دررسانه‎ها با تفکر عمیق رابطه‎ای معکوس باهم دارند. یعنی هر چقدر بیشتر فکر کنیم کمتر خواهیم گفت. امام حسین (ع) می‌فرماید: هرکس دایره فکرش افزون شود سخنانش به حداقل خواهد رسید زیرا بسیاری ازجملات را نخواهد گفت و در بسیاری از موارد به حداقلها اکتفا خواهد کرد.

وی افزود: اما اینکه بخواهیم صفحات سایتهای خبرگزاریها و یا رسانه‎های مکتوب را پر کنیم و تعداد آنها برایمان موضوعیت داشته باشد بطور حتم از تفکر و تعقل عمیق که دین مارا به آن امرکرده است ما را باز خواهد داشت. بهترین چیزی را که به  مخاطب می‎توانیم هدیه کنیم  سخنان سنجیده کوتاه و منطقی است نه سخنان طولانی و غیرمنطقی.

این محقق و پژوهشگر حوزه حقوق و فقه اسلامی درمورد اینکه چه راهکارهایی را باید اتخاذ کنیم تا از عوام زدگی به هنگام انتقال تفکر عمیق به مخاطب عام پیشگیری کنیم اظهارداشت: اصولا تفکر همانند ساختمان سازی نیاز به مواد خام دارد، داشتن معلومات لازم و آموزه‎های تخصصی مواد خام تفکر کردن هستند. تفکر یعنی اندیشیدن درباره آنچه که می‎دانید پیرامون محیط و عالم هستی و رابطه‏ای که بین خالق و مخلوق برقرار است، توقعی که خداوند در زندگی از انسانها دارد، و پیرامون عملکرد فرد و سرنوشتش  اینکه چه رابطه‎ای در این خصوص است و اینکه خداوند چگونه از انسان خواسته که با بکاربردن اندیشه درست، عاقبت نیکی را برای خود رقم بزند. 

این نویسنده و کارشناس علوم و معارف اسلامی ادامه داد: تمام اینها نیاز به تفکر دارد. اما کسی که اینها را بلد نیست و تصور درستی از محیط پیرامونش ندارد و به آنچه که سبب حسن و قبح عاقبت و عاقبت نیک می‎شود آگاه نیست ، چنین فردی نمی‎تواند تفکر کند. زیرا مصالح آن که موجب بنا کردن ساختمان مرتفعی به نام اندیشه می‎شود دارا نیست. در اصل تفکر بدون داشتن معرفت صحیح و درست حاصل نمی‎شود.

شریفی درمورد اینکه تاچه اندازه ضرورت تأمل نظری را درباب راههای پیشگیری از انتقال ناقص آرای ژرف را به مخاطب عام مهم می‌دانید همچنین گفت: رسانه‎ها باید بانک اطلاعاتی دقیقی از میزان مخاطبانشان داشته باشند یعنی برای مثال خبرگزاریها با دانلود و بارانداز کردن مطالب تعداد مخاطبانشان را بدست می‎آورند. مخاطبان رسانه‏های مکتوب هم نوعا با توجه به رشته تخصصی آن و خوانندگانش قابل احراز است.

وی یادآورشد: بطور کلی ممکن است بسیاری از مخاطبان رسانه‎های گروهی تحصیلات آکادمیک نداشته باشند بیشترآنان ورزشی نویسها و بویژه فوتبالی‏نویسها را دنبال می‎کنند. رسانه‏ها مکلف هستند که بهترین و درسترین و گویاترین مطالب را با کوتاهترین جملات با فرار از الفاظ بیان کنند. برای آنها نباید فرق داشته باشد که مخاطبان آنها در چه سطحی هستند. ممکن است آنها بصیرت لازم را نداشته باشند که اگر غیر اینطور که هست می‏‎بود آنها اعتراضی کنند. آنها شاید متوجه مطالب نادرست و خلاف واقع و اشتباهات رسانه‏ها نشوند ولی رسانه‏ها باید به رسالت و تکلیفی که بر عهده آنها است خیلی خوب عمل کنند و نا آگاهی مخاطبان مسئولیت رسانه‎ها را از پخش مطالب خلاف واقع سلب نمی‎کند.