به گزارش سرويس سياسي خبرگزاري "مهر" وي پس از امضاي توافق نامههاي بين دو كشور ايران و سريلانكا در رابطه با تاثير اين توافق نامهها بر چشم انداز روابط آينده دو كشور گفت: ما قبلا با سريلانكا نشستهاي فراواني در كميتههاي مشترك داشتيم و تفاهم نامههايي كه امروز امضا شد تاييد همين همكاري ها بود.
وي در ادامه تفاهم نامههاي امضا شده امروز بين دو كشور را زمينه ساز همكاريهاي گستردهي اقتصادي و بهداشتي بين دو كشور عنوان كرد.
وي با بيان اينكه با رئيس جمهور سريلانكا در زمينههاي همكاريهاي گوناگون مذاكرات و توافقهاي زيادي داشته است به موضوع چاي اشاره كرد و يادآور شد كه كشور سريلانكا ميتواند در زمينه مشكل چاي به ايران كمك كند.
رئيس جمهور خاطر نشان كرد كه بين دو كشور ايران و سريلانكا در مورد مسائل نفتي و ماشين سازي نيز صحبت هايي شده است.
خاتمي با اشاره به اين كه سريلانكا عمده نفت خود را از ايران تهيه ميكند ياد آور شد: ما تصميم داريم اين همكاري ها را در همه زمينهها گسترش دهيم.
خاتمي در ادامه در رابطه با سوالي درباره رايزني ايران با سريلانكا در خصوص مسائل هسته اي نيز گفت: ما با كشور سريلانكا در عرصههاي بين المللي نظرات مشابهي داريم و صلح و ثبات منطقه به ويژه در اقيانوس هند را خواستاريم.
وي تاكيد كرد: هر دوي ما با تروريسم مخالفيم و معتقديم در جهان بايد مبارزهاي وسيع عليه تروريسم صورت گيرد.
خاتمي همچنين يادآور شد كه ما با سياستهاي دوگانه اشغال و تحميل زور برخي كشورها مخالفيم.
رئيس جمهور كشورمان همچنين اظهار داشت: ما همكاريهاي خوبي در اين زمينه داشتيم و توافقات خوبي داشتهايم.
كشورهاي غيرمتعهد يكي از فعالترين و زنده ترين حركات را در شوراي حكام و آژانس بين المللي دارد غير متعهدها همانند ما بر حق قانوني و طبيعي كشورها در استفادهي صلح آميز از تكنولوژي تاكيد دارند و مذاكرات سنگيني براي تغيير در قطعنامهاي كه از نظر ما نيز قطعنامهي خوبي نيست بين متعهدها و اروپا در حال انجام است.
رئيس جمهور همچنين ابراز اميدواري كرد كه سفر رئيس جمهور سريلانكا به ايران منشاء يك تحول خوب بين دو كشور و نقطهي عطفي در گسترش روابط دو كشور باشد.
در ادامه رئيس جمهور سريلانكا نيز در پاسخ به همين سوالها اظهار داشت: در ارتباط با روابط دو جانبهي ايران و سريلانكا كاملا با نظرات آقاي خاتمي موافقم دو كشور روابط و مناسبات بسيار تاريخي طي قرون گذشته داشتهاند، اما در گذشته نزديك به اين اعتقاد رسيديم كه ميتوان اين روابط را تحكيم كرد.
وي با اشاره به اين كه دو كشور ايران و سريلانكا در بسياري نظرات داراي نقاط مشترك هستند يادآور شد طرفين زمينههاي همكاري بين دو كشور را بررسي كردند و توافق كرديم كه در چه زمينههايي ميتوانيم همكاري كنيم.
وي امضاي يادداشت تفاهمهايي را كه امروز مطرح شد را امكاني براي حركت رو به جلوي سريلانكا خواند.
رئيس جمهور سريلانكا همچنين اظهار داشت: ما در مورد زمينههاي همكاري در بخش نفت، بخش توليدي سرمايهگذاريهاي مشترك مذاكره كرديم و اميدواريم در اين ديدار بتوانيم روابط دو كشور را تعميق كنيم.
وي در پاسخ به موضوع هسته اي و فعاليت كشورهاي غير متعهد در اين زمينه اظهار داشت: جناب آقاي خاتمي نقطه نظرات ايران را به خوبي تشريح كردند.
رئيس جمهور سريلانكا ياد آور شد كه ما كاملا به اين قضيه اشراف داريم و دولت ايران ما را در جريان امور قرار دادند و در حال حاضر داريم با دقت موضوع را بررسي مي كنيم.
در ادامه يكي از خبرنگاران سريلانكا از رئيس جمهور كشورمان سوال كرد كه براي توسعه صلح در سريلانكا چگونه مايل است فعاليت كند، خاتمي در پاسخ اظهار داشت: ما از تصميم شجاعانه دولت سريالانكا براي آتش بس و ايجاد فضاي صلح در اين كشور تقدير ميكنيم.
وي با اشاره به استعدادهاي فراوان سريلانكا اظهار داشت: معتقديم همهي سريلانكاييها از هر نژاد و قوميتي بتوانند به صورت متحد به فعاليتشان ادامه دهند.
وي اظهار اميدواري كرد كه همهي گروههاي سريلانكايي از فضاي ايجاد شده براي استقرار صلح در كشورشان استفاده كنند.
وي با تقدير از دولت سريلانكا به خاطر تلاشهايي كه در اين زمينه انجام داده گفت كه از همه طرف ها در سريلانكا ميخواهيم از اين موقعيت استفاده كنند ايران نيز هر كاري كه از دستش برآيد براي استقرار صلح در سريلانكا انجام خواهد داد.