به گزارش خبرگزاری مهر، نشریه "دی سایت" در مطلبی در این باره نوشت: بیش از دو ماه است که ارتش آمریکا در لیبی بدون اینکه کنگره موافقت خود را با این اقدام ابراز کند مبارزه می کند. این در حالی است که اوباما در بدو ورودش به کاخ سفید وعده داده بود که آمریکا هرگز دیگر به صورت مخفیانه وارد جنگ جدیدی نخواهد شد.
وی از زمان ورودش به کاخ سفید راه خود را از راه سلف جمهوریخواهش جدا نشان داد و اطمینان داد که حدود اختیارات رئیس جمهور درباره جنگها را کمتر کرده و قانون War Powers Act که در سال 1973 تصویب شده را به خوبی رعایت کند. این در حالی است که حدود دو سال بعد از ورود اوباما به کاخ سفید این انتقاد از طرف جمهوریخواهان و دموکراتهای چپگرا به وی وارد شده که این قانون را نقض کرده است.
قانون War Powers Act در سال 1973 به دلیل خشم زیادی که از ورود تدریجی آمریکا به جنگ ویتنام وجود داشت تصویب شد. ریچارد نیکسون رئیس جمهوری وقت آمریکا در آن زمان تلاش کرد تا با وتوی این قانون از تصویب آن جلوگیری کند که نتوانست.
این قانون قدرت رئیس جمهور را در موارد جنگ بسیار محدود می کند. بر اساس این قانون رئیس جمهور باید در عرض 48 ساعت بعد از شروع یک جنگ کنگره را در جریان قرار دهد و شصت روز فرصت دارد تا موافقت پارلمان را برای آن جلب کند. اگر در این کار شکست بخورد نیروهای آمریکایی باید در عرض سی روز جبهه جنگ را ترک کرده و به کشور بازگردند.
نویسنده در ادامه با تاکید بر اینکه اوباما شصت روز بعد از شروع جنگ لیبی هنوز موافقت پارلمان را جلب نکرده اظهار داشت: در این میان محاسبات سیاسی جمهوریخواهان نقش تعیین کننده ای را ایفا می کند. آنها در چنین شرایطی فرصت را مناسب می بینند که اوباما را در تنگنا قرار دهند. آنها این بار یک دلیل خوب دارند و آن اینکه اوباما قانون محدودیت جنگ را در لیبی نقض کرده است.
بالاخره در ابتدا ناتو می خواست از غیر نظامیان در برابر حملات قذافی دفاع کند اما حالا این ائتلاف نظامی مرتبا این کشور را بمباران کرده و با تمام قوا می خواهد یک تغییر حکومت را در این کشور ایجاد کند. آمریکا نیز چنین چیزی را آرزو داشته و در آنجا حضور دارد.