یک عکاس حضور سینماگران در حوزه عکاسی را به نفع این هنر و صنعت و عامل رونق این حرفه دانست.

به گزارش خبرگزاری مهر، نشست خبری ششمین نمایشگاه انفرادی عکس امیر حسین حشمتی با عنوان "کاشه‌های قره داغ" عصر روز دوشنبه 30 خرداد در گالری شیرین برگزار شد.

حشمتی در این نشست گفت: حضور سوپراستارهای سینما را در جامعه عکاسی بسیار مفید می‌دانم. بیشترین فروش عکس توسط هنرمندانی بوده است که در زمینه‌های دیگری چون کارگردانی و هنرپیشگی فعالیت داشته اند این بسیار خوب است که کارگردان ها  و هنرپیشه های موفق ما نمایشگاه عکاسی برپا می کنند و می توانند الگویی برای تشکیل تجارت عکس بشوند و حضور آنها باعث رونق بیشتر اقتصاد عکس می‌شود و همین امر توجه مردم را به حوزه عکس جلب می کند.

وی افزود:  تجارت، ‌نیاز به اهرم های متعددی دارد که برآیند آن باعث موفقیت و سودآوری می شود. برای ایجاد  تجارتی کار آمد ایجاد مثلث سرمایه گذاری،‌ بازاریابی و شبکة‌ فروش الزامی است. به عبارت دیگر محصول هر چقدر هم عالی باشد،‌ به خودی خود فروش نمی رود. در مورداقتصاد هنر در حوزه نقاشی این مثلث کم و بیش بوجود آمده است.

حشمتی ادامه داد: به همین علت آثار بعضی از هنرمندان یک دفعه از نزدیک صفر به صد می رسند و از صد به زیر صفر می‌رود. آنچه اتفاق افتاده در مورد بعضی از هنرمندان نقاش خوب بوده است.این مثلث در نقاشی شکل گرفته و باعث رونق فروش آثار نقاشی شده اما بدلیل فقدان این مثلث در جامعه عکاسی هنوز رونق لازم در اقتصاد عکس دیده نمی‌شود.

این هنرمند عکاس گفت: به عقیده من  مدیریت هنرمندان می بایست از طریق مدیر برنامه انجام شود. مدیر برنامه‌ هنرمند هم می‌بایست تشکیلاتی داشته باشد و تجارت آثار هنری را بلد باشد. به نظر من اگر روی عکس بازاریابی شود  مردم عکس را بهتر می خرندچون هم قیمت آن مناسب تر است  و هم ادیشن دارد و تولید آن راحت تر است.

وی درباره زاویه نور عکس‌هایی که در طبیعت گرفته است، عنوان کرد: عکاسی طبیعت به نوعی تابع نور خداست. عکاس منتظر می ماند تا نور و سایه ها آنچه شود که می خواهد و یا زاویه خود را با موضوع طوری تنظیم کند که برایش دلنشین شود. عکاس از کاشه‌ها هم تابع همین قانون است. هنگامی که خورشید حدود ساعت 30/2 بعد از ظهر پشت زرین کوه در زمستان پنهان می شود و یخ نازک روی آب شکل می گیرد من در سایه عکس هایم را می گیرم. اما صبح زود که آفتاب روی همان کاشه ای که تبدیل به یخ ضخیم شده بود می تابد منتظر می شوم که یخ ضخیم تبدیل به کاشه شود و با نور مناسب از آن عکس بگیرم.

این عکاس آبستره ادامه داد: معلومات و اطلاعات اتفاقی و تصادفی در هر زمینه ای شاید برای یکبار و آنهم در محدوده ای کم و در زمان کوتاهی بتواند عده ای را مجذوب خود کند مطالعه و تحقیق و شناخت پایه های محکم هر کار علمی،‌ ادبی و یا هنری است. عکاسی هم از این امر مستثنی نیست. شناخت عمیق موضوع که برای عکاسی انتخاب می شود به انتقال زیبایی و درک آن و مهمتر از همه به استمرار آن نقش اصلی را دارد.
 
وی تاکید کرد: عکاس ممکن است در جایی بطور تصادفی برای مثال از یک حادثه طبیعی عکس بگیرد ولی اگر بداند که آن در چه منطقه ای ودر چه زمان مشخص روی می دهد می تواند حضوری وهمراه با آگاهی در آن منطقه باشد. همانطور که ناصر تقوایی فیلمساز و عکاس هم معتقد است:‌ فیلمساز باید در اقلیم خودش فیلم بسازد،‌ من هم عکاسی هستم که باید جایی را که هستم بشناسم و این شناخت باعث می شود آمادگی قلبی و روحی در ما ایجاد کند.

این نمایشگاه تا پایان هفته در گالری شیرین دایر است و علاقمندان می توانند از این آثار دیدن کنند.