مجید دوستعلی در حاشیه تجلیل از کارآفرینان برتر استان در گفتگو با خبرنگار مهر در قزوین اظهارداشت: خوشبختانه با نگاه ویژه دولت امسال برای مشاغل خانگی مبلغ دو هزار میلیارد تومان تسهیلات پیش بینی شده است که این موضوع در شورای اشتغال نیز به تصویب رسیده که باید زمینه هزینه شدن آن فراهم شود.
وی افزود: دبیرخانه این موضوع نیز فعال شده و کسانی که متقاضی استفاده از این تسهیلات هستند با ارائه مدارک لازم می توانند در این زمینه ثبت نام کنند.
دوستعلی اظهارامیدواری کرد با تکمیل مقدمات کار و تحقق اهداف پیش بینی شده و با تخصیص این اعتبار حدود 700 هزار شغل خانگی ایجاد شود.
قائم مقام وزیرکار و امور اجتماعی در خصوص سیاست وزارت کار برای بهبود شرایط کسب و کار هم اظهارداشت: آنچه در برنامه پنجم پیش بینی شده ایجاد پنجره واحدی است که آئین نامه ها و مقررات را تسهیل می کند که مشکلات آن قرار است در شورای مربوط به معاونت برنامه ریزی ریاست جمهوری حل شود.
شورای گفتگو زمینه رونق کسب و کار را فراهم می کند
وی گفت: موضوع شورای گفتگوی بین بخشی و توسعه مباحث علمی اشتغال و کار آفرینی و فن آوری در برنامه پنجم زمینه ای فراهم کرده تا بتوانیم به رونق کسب و کار کمک کنیم.
این مسئول از ارائه لایحه تشکیل سازمان نظام کارآفرینی در مجلس خبرداد و تصریح کرد: با تشکیل این سازمان همه کسانی که به عنوان کارآفرین تلقی می شوند در یک سازمان منسجم ساماندهی می شوند و یک رویکرد هم افزایی، همراهی و همگامی شکل می گیرد که به کشف استعدادها، قابلیت ها منجر شده و حضور و بروز جدی تری کارآفرینان در فعالیت ها را ممکن می کند.
سازمان ملی مهارت تشکیل می شود
وی در خصوص شکل گیری سازمان ملی مهارت هم یادآورشد: مراحل شکل گیری این سازمان به پایان رسیده و در شورای عالی اداری هم تصویب شده و موضوع تقریبا نهایی شده که چند موضوع در این سازمان جدی است که نظام اشتغال و کارآفرینی، نظام صلاحیت فردی، نظام آموزش در سازمان ملی مهارت در حال شکل گیری و تدوین است.
دوستعلی گفت: با تاسیس این سازمان که مرحله مقدماتی آن انجام شده تمام فعالیتهای مهارت آفرینی در کشور که در حال حاضر در مراکز مختلف به صورت پراکنده انجام می شود در یک جا تجمیع و متمرکز می شود و همه افراد از کارگر ساختمانی ساده بدون تحصیلات تا دکتر فارغ التحصیل دانشگاهی در قالب سازمان مهارت آموزی ساماندهی می شوند و حتی مدارک در سطح لیسانس و فوق لیسانس ارائه می شود.
قائم مقام وزیر کار و امور اجتماعی اضافه کرد: اعتقاد داریم که مهارت می تواند سامانه اقتصاد و تولید در کشور را پیش ببرد لذا با ساماندهی و متمرکز کردن امور می توان به نتایج بهتری رسید.
وی گفت: در دانشگاههای کشور بیشتر جنبه تئوری آموزش داده می شود و وجود سازمانی که این کار را مدیریت کند ضروری است که دربرنامه پنجم بستر مهارت آموزی فراهم شده است.
دوستعلی اختصاص 15 هزار میلیارد تومان برای تاسیس پارک های علم و فن آوری، ایجاد صندوق توسعه ملی و شکل گیری20 هزار شرکت دانش محور در برنامه پنجم را بیانگر نگاه جدی دولت برای توسعه پر شتاب کشور به سوی علم آوری و اشتغال دانست.
تدوین نقشه کارآفرینی کشور
قائم مقام وزیر کار و امور اجتماعی همچنین گفت: نقشه کارآفرینی کشور تهیه و تدوین شده و با ارسال و ابلاغ آن به 120 دستگاه اجرایی بستر و مسیر حرکت آینده مشخص شده که ایجاد سازمان نظام کارآفرینی در این زمینه نقش آفرین و ضروری است.
وی ایجاد مراکز مشاوره اطلاع رسانی کارآفرین را از دیگر برنامه های وزارتخانه اعلام کرد و افزود: با ایجاد این مراکز و راه اندازی دفاتر کارآفرینی در دستگاههای اجرایی و نیز فعال شدن دبیرخانه کارآفرینی باید همه ادارات خود را در برابر اشتغال و کارآفرینی مسئول بدانند و در این زمینه مشارکت کنند تا اهداف تعیین شده محقق و اجرایی شود.
دوستعلی تصریح کرد: ایجاد اشتغال مربوط به یک یا چند دستگاه محدود نیست بلکه به همکاری همه دستگاهها نیازمند است.
این مسئول طرح بازار بورس مجازی ایده های کارآفرینی را از دیگر ابتکارات این بخش دانست و گفت: برای دسترسی آسان متقاضیان و علاقمندان به ایده های نو و ابتکاری این طرح که مراحل پایانی خود را می گذراند اجرایی خواهد شد و با آماده شده طرح ایجاد صندوق های خطرپذیر از کارآفرینان حمایت می شود.
وی گفت: خوشبختانه با نگاه مثبتی که در همه مسئولان وجود دارد با همت و تلاش کارآفرینان افق روشنی برای اشتغال کشور رقم خواهد خورد و به عنوان یک نیاز اساسی جامعه این مسیر با سرعت طی خواهد شد.