به گزارش خبرنگار مهر، غلامحسین عماری پیش از ظهر دوشنبه در جریان بازدید از این پایانه مرز رازی خوی افزود: با احداث سایتهای پوششی تلفن همراه در مرز رازی تا دو ماه آینده جاده خوی- قطور زیر پوشش شبکه تلفن همراه قرار می گیرد.
وی از رفع مشکل برق و امکانات رفاهی این پایانه تا نیمه اول سالجاری نیز خبر داد و بیان داشت: در حال حاضر تردد مسافر و خودروهای سواری از مرز رازی صورت گرفته و در آینده نیز شاهد ترانزیت کالا از این مرز خواهیم بود.
فرماندار خوی در بازدید از روند احداث و تکمیل جاده بین المللی خوی - قطور نیز در ادامه اظهار داشت: این جاده یکی از راههای مواصلاتی ایران به ترکیه و اروپاست که با احداث و تکمیل این جاده عملیات ترانزیت کالا و مسافر با ترکیه و کشورهای اروپایی با سرعت و سهولت انجام می شود که 85 درصد از برنامه های این طرح عملی شده است.
به گفته عماری این جاده 75 کیلومتری که از طریق ایستگاه رازی ایران را به کشور ترکیه وصل می کند، تا پایان امسال تکمیل و مورد بهره برداری قرار می گیرد.
در حال حاضر عمده تبادل و ترانزیت جاده ای در استان کالا از این طریق مرز بازرگان و سرو با ترکیه انجام می پذیرد و مسیر ریلی ایران نیز از طریق ایستگاه رازی شهرستان خوی وارد کشور ترکیه می شود.
گمرک مرزی رازی در فاصله 75 کیلومتری با شهرستان خوی و در مرز ایران با کشور ترکیه قرار داشته که در سال 1351 به عنوان گمرک مرز ریلی مجاز تعیین و ورود و خروج کالا از طریق آن مرز توسط راه آهن انجام میشود؛ به طوری که گمرک مرزی رازی تا سال 1375 زیر نظر گمرکات تبریز اداره می شد و پس از آن از گمرکات آذربایجان شرقی جدا شد و تحت نظارت گمرک ارومیه، با استقرار گمرک خوی در سال 1379 زیر نظر گمرک خوی و به صورت شبانهروزی به فعالیت خود ادامه میدهد.
آذربایجان غربی با سه کشور خارجی ترکیه، عراق و جمهوری آذربایجان هزار کیلومتر مرز مشترک دارد و شهرستان خوی با بیش از 320 هزار نفر جمعیت در 135 کیلومتری شمال مرکز آذربایجان غربی واقع است.