به گزارش خبرنگار مهر محسن اسماعیلی به مناسبت سالگرد تاسیس شرکت فرودگاه های کشور، گفت: فرودگاههای کشور سال گذشته بالغ بر 49 میلیون مسافر را پذیرش کردند که نسبت به سال 88 با 30 درصد رشد همراه بود.
وی افزود: رشد پروازی داخلی و خارجی در فرودگاه های کشور هم بطور میانگین با 13 درصد رشد همراه بود که رشد قابل توجهی به شمار می رود، همچنین 3 ماهه سال 90 نسبت به 3 ماه سال 89 در اعزام پذیرش 33 درصد در ارسال پذیرش باند 25 درصد و در نشست و برخاست های هواپیماها 10 درصد رشد داشته است که عمده این پروازها بین المللی بودند.
مدیرعامل شرکت مادر تخصصی فرودگاه های کشور، با اشاره به قانون هدفمندی یارانه ها، بیان کرد: پس از اجرای قانون هدفمندی یارانه ها حدود 50 میلیارد تومان به هزینه های فرودگاه های کشور افزوده شد که باید از میزان درآمدهای شرکت فرودگاه ها و کاهش هزینه ها پوشش داده شود.
اجرای 50 پروژه عمرانی در فرودگاه های کشور
مدیرعامل شرکت مادر تخصصی فرودگاه های کشور بابیان اینکه سال گذشته از محل فرودگاه ها بالغ بر 310 میلیارد تومان درآمد کسب کردیم، بیان کرد: امیدواریم امسال حجم درآمدها با همکاری شرکت های هواپیمایی به 400 میلیارد تومان برسد.
اسماعیلی با اشاره به تخصیص کل بودجه درسال 89، تصریح کرد: برای نخستین بار در سال 89، صددرصد اعتبارات پیش بینی شده به شرکت اختصاص یافت که امیدواریم در سال 90 هم تمامی اعتبارات تخصیص یابد.
وی با بیان اینکه در سال 90 ، در 2 مرحله 700 میلیارد ریال پروژه برای فرودگاه های کشور تعریف شده است، بیان کرد: حدود 50 پروژه عمرانی در 54 فرودگاه کشور، 32 پروژه عملیاتی هوانوردی و همینطور 13 پروژه تجیهزات و تسهیلات فرودگاهی در فرودگاه های کشور به اجرا می رسد.
وی افزود: در مجموع بالغ بر 150 میلیارد تومان در 54 فرودگاه کشور به جز فرودگاه امام خمینی به بهره برداری می رسد.
اسماعیلی با اشاره به کاهش تصدی گری دولت در فرودگاه ها، افزود: برای این منظور با همکاری استانداری ها چندین نمایشگاه در سطح استان ها و نمایشگاه فرصت های سرمایه گذاری هم امسال برای دومین بار برگزار شد که استقبال خوبی هم از سوی بخش خصوصی انجام گرفت.
انعقاد 33 تفاهم نامه بخش خصوصی در فرودگاه ها
مدیرعامل شرکت مادر تخصصی فرودگاه های کشور، تصریح کرد: در نمایشگاه اخیر حدود 33 تفاهم نامه و قرارداد به منظور آماده سازی قراردادها برای پروژه های مختلف منعقد شد به عنوان نمونه در فرودگاه امام خمینی برای پروژه هایی بالغ بر 2300 میلیارد تومان با بیش از 6 شرکت خارجی و داخلی مذاکراتی شده است.
معاون وزیر راه و شهرسازی بابیان اینکه در این مدت 300 سرمایه گذار حقیقی و حقوقی دعوت شده اند، گفت: سال 89 سال موفقی برای شرکت بود زیرا فرصت های سرمایه گذاری در سال گذشته بسیار برای شرکت فراهم شد و در 3 ماهه اول امسال هم این رشد مشخص شد.
درآمد 700 میلیارد تومانی فرودگاه امام خمینی در سال گذشته
اسماعیلی با اشاره به فرودگاه امام خمینی، بیان کرد: سال گذشته شرکت از فرودگاه امام خمینی 100 میلیارد تومان درآمد داشت 600 میلیارد تومان هم سازمان ها و شرکت های دیگر از فرودگاه درآمد کسب کردند.
وی افزود: از 600 میلیارد تومان، 400 میلیارد تومان برای گمرک و حدود 200 میلیارد تومان هم برای شرکت های هواپیمایی است و پیش بینی می شود با توجه به رشد پروازها و مسافران تا پایان سال حدود یک هزار میلیارد تومان این فرودگاه درآمد داشته باشد.
اسماعیلی بابیان اینکه سال گذشته بیش از 12 میلیون و 500 هزار نفر مسافر در فرودگاه مهرآباد جابجا شدند، گفت: با افزایش میزان پروازها درآمد شرکت ها هم افزایش می یابد.
مدیرعامل شرکت مادر تخصصی فرودگاه های کشور، در مورد اجرای پروژه های عمرانی در فرودگاه های کشور، بیان کرد: توسعه و بهسازی عوامل پروازی در فرودگاه اصفهان، تکمیل و راه اندازی ترمینال بین المللی بندر عباس، توسعه سطوح پروازی و راه اندازی ترمینال بیرجند، راه اندازی سیستم روشنایی باند دوم تبریز، اتمام پروژه ترمینال رشت و بهسازی فرودگاه شیراز از جمله پروژه ها اجرایی در فرودگاه های کشور است.
تامین تسهیلات برای پرسنل مراقبت پرواز
اسماعیلی در مورد افزایش درآمد پرسنل مراقبت پرواز، افزود: از سوی رئیس جمهور و وزیر تسهیلاتی برای این افراد درنظر گرفته شده است و شرکت هم از محل اعتبارات خود تسهیلات و امکاناتی را برای این افراد تامین می کند.
وی درباره عملیات اجرایی برای فرودگاه های جدید در کشور، گفت: شروع عملیات اجرایی فرودگاه شهید مدرس در استان خراسان رضوی، توسعه فرودگاه سقز از پروژه های جدید فرودگاهی در کشور هستند.
مدیرعامل شرکت مادر تخصصی فرودگاه های کشور، در مورد تشکیل کانونی فرودگاه هاشمی نژاد مشهد برای زایران، افزود: این فرودگاه ظرفیت و پتانسیل جابجایی مسافران داخلی و خارجی را دارد بنابراین این فرودگاه با 10 هزار متر مربع فضا برای زایران، 20 هزار متر برای پروازهای خارجی و بین المللی و 30 هزار متر مربع برای ترمینال های داخلی قابلیت ایجاد فرودگاه کانونی را دارد.