قم - خبرگزاری مهر: مدیر عامل سازمان بازیافت و تبدیل مواد شهرداری قم از اجرای طرح تفکیک و جمع آوری پسماندهای خشک از مبدا همزمان از دهم تیر‌ماه سال جاری خبرداد.

سید عبدالله میرابراهیمی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: فاز نخست این طرح تا ده روز دیگر در منطقه چهار قم اجرایی می‌شود و پس از دو ماه فازهای دیگر این طرح اجرایی خواهد شد.

وی گفت: در طرح تفکیک و جمع آوری پسماندهای خشک از مبدا در قم کیسه و پکیج رایگان به هر خانواده‌ای برای جمع آوری پسماندهای خشک داده می‌شود و در این راستا از عوامل ایجاد انگیه برای مشارکت هر بیشتر خانواده‌ها استفاده خواهد شد.

مدیر عامل سازمان بازیافت و تبدیل مواد شهرداری قم ابراز داشت: متولیان جمع آوری پسماندهای خشک در یک زمان مشخصی اقدام به جمع‌ آوری می‌کنند و همچنین کانکس و ایستگاه‌های بازیافت نیز در اماکن عمومی و پر تردد در هر منطقه‌ای مستقر می‌شوند و بمنظور اینکه خانواده‌های که موفق به تحویل پسماندهای خشک نشده‌اند به این ایستگاه‌ها مراجعه کنند که این روش ثابت جمع آوری پسماندهای خشک است.

وی در خصوص جمع آوری پسماند‌ها بصورت سیار گفت: در این روش مامورین مربوطه با لباس‌های متحد الشکل و کارت شناسایی به درب منازل شهروندان مراجعه می‌کنند که برای هر محدوده یک دستگاه خودروی مناسب و استاندارد در نظر گرفته شده است.

مدیر عامل سازمان بازیافت و تبدیل مواد شهرداری قم ادامه داد: خودروهای ویژه در زمان معین با نواختن ملودی مخصوص در سطح محدوده مشخص شده اقدام به جمع آوری انواع پسماندهای خشک که توسط شهروندان جداسازی شده می‌کند.

وی در رابطه با اهداف این طرح افزود: بهبود روش ذخیره سازی، ‌جمع آوری و بازیافت پسماندهای، خالص سازی پسماندهای ‌تر برای تولید کود مرغوب، خالص‌سازی پسماندهای خشک برای بازیافت و بازگشت بهینه این مواد به چرخه تولید، ارتقای سطح کیفیت خدمات شهری، ارتقای سطح زیست و جلوگیری از تولید و انتشار آلودگی، ارتقای سطح فرهنگ عمومی در برخورد با پسماند‌ها، جلوگیری از هدر رفتن سرمایه‌های ملی و کمک به اقتصاد کلان و به حداقل رساندن دفع پسماند‌ها از جمله اهداف طرح تفکیک و جمع آوری پسماندهای خشک از مبدا است.

وی با اشاره به اینکه میزان تولید زباله در استان قم روزانه ۶۴۰ تن است، و ۱۳۹ دستگاه در سه سرویس از ۹ شب تا هفت صبح اقدام به جمع آوری زباله‌های سطح استان قم می‌کنند، اضافه کرد: ۲۳۴ متولی جمع آوری زباله و ۹۶۴ رفتگر و همچنین یک هزار و ۲۰۰ نفر نیز در این زمینه ارائه خدمات می‌دهند.

مدیر عامل سازمان بازیافت و تبدیل مواد شهرداری قم در پایان اظهار داشت: سرانه تولید زباله برای هر شهروند در کل کشور ۷۰۰ گرم است که این رقم در استان قم ۶۱۰ گرم است.