مدیر علمی موسسه مطالعات اخترفیزیک و کیهان شناسی ایران با اشاره به پروژه جهانی کشف ابرنواخترها در کشور، گفت: در حال حاضر این پروژه متوقف شده است ولی از مهرماه سال جاری فعالیت آن دوباره آغاز می شود.

رضا رستم پور در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به جزئیات طرح جهانی کشف ابرنواخترها و سیارات فراخورشیدی گفت: این طرح بین المللی از سال 88 آغاز به کار کرده است در این طرح عکاسانی از سراسر دنیا عکسهای خود را در زمینه ابر نواخترها ارسال می کردند.

مدیر علمی موسسه مطالعات اخترفیزیک و کیهان شناسی ایران ابرنواخترها (supernova) را ستاره های در حال مرگ توصیف کرد و ادامه داد: با اجرایی شدن این طرح عکاسان نجومی از کشورهای استرالیا، آمریکای شمالی و جنوبی و برخی از کشورهای آسیایی شرکت و هر هفته حدود 6 هزار قطعه عکس در خصوص ابرنواخترها به این پروژه جهانی ارسال کردند.
 
رستم پور اضافه کرد: عکسهای ارسالی با استفاده از الگوریتم و نرم افزارهای خاص مورد پردازش قرار می گیرد و پس از تطبیق آنها با عکسهای مرجع، می توان دریافت که کشف جدیدی در حوزه ابرنواخترها صورت گرفته است یا خیر.
 
وی از توقف این پروژه خبر داد و یاداور شد: در حال حاضر این پروژه به دلیل بروز اشکالاتی در پردازش تصاویر و افزایش حجم عکسهای ارسالی متوقف شده است ولی از مهرماه سال جاری فعالیت های خود را آغاز می کند.
 
این محقق ابرنواخترها با تاکید بر اینکه تاکنون  50 میلیون قطعه عکس به این پروژه ارسال شده است، ادامه داد: آثار ارسالی به این پروژه در بانک اطلاعاتی در زمینه ابرنواخترها تجمیع شده است. این بانک داده ها می تواند منبع مناسبی برای مطالعات ابرنواخترها باشد.