به گزارش خبرنگارمهر، مهدی چمران روز سه شنبه پس از بازدید از ایستگاه در حال ساخت تجریش واقع در خط یک متروی تهران در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در تهران بر اساس محاسبات انجام شده توسط شرکت واحد و خدمات کشوری هزینه جابجایی مسافر با اتوبوس 210 تومان است که این هزینه تنها برای صرف مخارج اتوبوس است.
وی با بیان اینکه 5/82 درصد از هزینه خرید هر اتوبوس توسط وزارت کشور تامین می شود، افزود: شهرداری تهران 700 اتوبوس دو کابین با هزینه خود خریداری کرده است که هزینه هر کدام 285 میلیون تومان است البته قرار است به زودی یکصد اتوبوس دو کابین دیگر به ناوگان اضافه شود.
رئیس شورای شهر تهران با اشاره به اینکه تا سال گذشته بهای بلیت در تهران 20 تومان بود که با مصوبه شورای شهر تهران بهای آن به 25 تومان افزایش یافت، تصریح کرد: این بها به قدری ناچیز بود که اگر از مسافر گرفته نمی شد بهتر بود اما شورا بر اساس تاثیر نرخ سوخت قیمت بلیت را به 42 تومان افزایش داد.
چمران ادامه داد: اگر شورا بهای بلیت را به 50 تومان نیز افزایش می یافت، قانونی بود. همچنین کرایه اتوبوس های بخش خصوصی برای هر مسافتی 25 تومان افزایش یافت .
وی با بیان اینکه شوارها و شهرداریهای کشور پس از هدفمندشدن یارانه ها کرایه های حمل و نقل عمومی را افزایش ندادند، تاکید کرد: به دلیل هدفمندشدن یارانه ها 60 میلیارد تومان به شرکت اتوبوسرانی در پایان سال بودجه اضافی تزریق شد حتی در سه ماه نخست سال جاری نیز بر اساس تصمیمات اتخاذ شده کرایه حمل و نقل عمومی افزایش نیافت.
رئیس شورای شهر تهران با اشاره به قول دولت در خصوص پرداخت یارانه برای اتوبوس های گازسوز تصریح کرد: این به معنای دو نرخه شدن بهای گاز نیست بلکه قرار بود که دولت به اتوبوس های گازسوز یارانه پرداخت کند.
وی به تخصیص اعتبارات 7 میلیارد تومانی برای بیمه کردن رانندگان اتوبوسرانی نیز اشاره ای کرد و گفت: مقرر شد وزارت کشور مابعدالتفاوت بهای سوخت اتوبوس های گازسوز به نسبت گازوئیلی محاسبه و پرداخت کند. البته این مصوبه سال گذشته مجلس است .
چمران با اشاره یارانه 100 میلیارد تومانی مترو در بخش بلیت، افزود: بهای بلیت مترو به نسبت هزینه ها افزایش ناچیزی داشته است که مورد اعتراض مردم واقع نشد. البته رایزنیهایی برای پرداخت یارانه برق به مترو تهران انجام شده است.
وی به ارسال نامه ای به وزارت کشور در خصوص تخصیص به موقع یارانه بلیت مترو اشاره کرد و گفت: از وزارت کشور خواستیم تا زودتر قراردادها را برای پرداخت یارانه ها امضا کند چراکه بودجه امسال با تاخیر تصویب شده است البته امیداروم به موقع پرداخت شود.
رئیس شورای شهر تهران در پاسخ به اینکه اگر یارانه ها به موقع پرداخت نشود، شورا برای جبران این مشکلات آیا باز هم بلیت مترو را افزایش خواهد داد یانه؟ اظهار کرد: شورا در مصوبه ای به این موضوع اشاره کرده است که در صورت عدم تامین اعتبارات از مردم هزینه را دریافت خواهیم کرد اما فکر نکنم که بهای بلیت در سال جاری مجددا گران شود.
وی در پایان افزود: ما این موضوع را در قانون بودجه نیز ذکر کرده ایم که مورد اعتراض فرمانداری تهران قرار گرفته است و درباره ان در شورای حل اختلاف رسیدگی می شود.
جعفرهاشمی تشکری معاون شهردار تهران نیز در حاشیه بازدید از ایستگاه در حال ساخت تجریش واقع در خط یک از بهره برداری رسمی ایستگاه تجریش واقع در خط یک متروی تهران تا پایان شهریورماه امسال خبر داد و گفت: هم اکنون نفس کشیدن در شهر سخت شده است باید شهر دوم یعنی شهر زیرزمینی ایچاد کنیم .
وی با بیان اینکه این ایستگاه در حال سفت کاری و تخلیه نخاله است، گفت: پیش از آغاز سال تحصیلی جدید ایستگاه تجریش که یکی از بی نظیرترین ایستگاه های متروی تهران است به بهره برداری رسمی خواهد رسید.
معاون شهردار و رئیس سازمان حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران همچنین خاطرنشان کرد: به دلیل شیب خیابان شریعتی و خاص بودن زمین آن ناچار شدیم به عمق 70 متری زمین برویم تا بتوانیم این یستگاه را 50 متر زیر سطح ایجاد کنیم.
تشکری هاشمی به برخی از ویژگی های این ایستگاه از جمله دسترسی های متعدد آن اشاره کرد و افزود: عملیات عمرانی این ایستگاه 5/1 برابر ایستگاه های دیگر است. البته برای جمع آوری آبهای سطحی زهکش هایی پیش بینی شده است.
وی از پیش بینی توسعه خط یک مترو از میدان قدس به تجریش و اتصال آن به خط 3 متروی تهران خبر داد و گفت: علت تاخیر در تحویل این ایستگاه وجود قلوه سنگهایی با ابعاد بزرگ بود که کار را برای ما سخت کرد.
معاون شهردار تهران در خصوص مشکلات مالی در ایجاد این ایستگاه گفت: در مورد مسائل مالی کمتر حرف بزنیم بهتر است زیرا چه بگویم چه نگویم تفاوتی نمی کند اما پشتیبانی شهرداری تهران و حمایتهای دولت و مجلس به حجم کار کمک می کند.
تشکری هاشمی با تاکید بر اینکه اگر دولت 200 میلیارد تومان برای مترو هزینه می کند، شهرداری تهران 500 میلیارد تومان هزینه می کند، تصریح کرد: در کنار الزامات فنی و تخصصی کار به منابع مالی و انسانی نیز نیاز داریم اگرچه شهرداری تهران الویت اصلی خود را برای توسعه حمل و نقل عمومی به ویژه مترو گذاشته است.
وی ادامه داد: شهرداری تهران به طور مستقیم 40 درصد وغیر مستقیم 60 درصد از بودجه خود را به حمل و نقل عمومی و مترو اختصاص داده است تا از پیش آمدن مشکلات در آینده در بخش رفت و آمد جلوگیری کند.
معاون شهردار تهران همچنین اظهار کرد: هم اکنون نفس کشیدن در شهر سخت شده است باید شهر دوم یعنی شهر زیرزمینی ایچاد کنیم تا زندگی را به آنجا منتقل کنیم.
حمزه شکیب، رئیس کمیسیون عمران شورای شهر تهران نیز پس از بازدید از ایستگاه در حال ساخت تجریش واقع در خط یک متروی تهران گفت: برای رسیدن به سهم 30درصذی مسافران با مترو در افق 1404 نیازمند تخصیص بودجه صددر صدی و مساعدت دولت هستیم.
وی با بیان اینکه این خط 40 کیلومتر است، اظهار کرد: ابتدا و انتهای این خط هنوز آماده نشده است اما بزودی ایستگاه تجریش آن به اتمام خواهد رسید.
شکیب به اشاره به اینکه ایستگاه شاهد تا کهریزک این خط نیز در حال اتمام است، گفت: در ایستگاه در حال ساخت تجریش مسیرهای دسترسی از ارتفاع کف زمین تا سکو 40 متر اختلاف دارد که دسترسی با آن با یک مسیر امکانپذیر نیست و نیاز به شکستگی داشت تا مسافر بتواند استراحتی در طول مسیر داشته باشد.
رئیس کمیسیون عمران و توسعه شورای شهر تهران با اشاره به متفاوت بودن این ایستگاه از نظر زمین شناسی با سایر ایستگاه ها، افزود: قنات ها و آبهای سرگردان بسیاری در مسیر احداث این ایستگاه وجود داشت که شرایط را سخت و پیچیده کرده است.
شکیب در خصوص زمان بهره برداری از این ایستگاه، خاطر نشان کرد: مسئولان مترو پیش بینی افتتاح و بهره برداری از ایستگاه تجریش را پایان شهریورماه اعلام کرده اند اما به اعتقاد من اگر به دنبال اتمام آن در زمان تعیین شده هستیم باید بازنگری در برنامه های روزانه صورت گیرد زیرا بافت این منطقه پیچیده است.
وی از ایجاد شرایطی برای اتصال خط یک با خط 3 متروی تهران خبر داد و گفت: خوشبختانه دولت در سال گذشته اعتباراتش را در بخش عمرانی و یارانه بلیت به خوبی پرداخت کرد امیدواریم در سال جاری اعتبارات به طور کامل پرداخت شود.
رئیس کمیسیون عمران و توسعه شهرداری تهران با بیان اینکه امسال دولت در بخش یارانه 90 میلیارد تومان و در بخش عمرانی 320 میلیارد تومان بودجه تخصیص داده است، افزود: اگرچه با بودجه شهرداری تهران برای بخش عمرانی مترو در نظر می گیرد مجموع بودجه مترو در سال 90 بیش از 700 میلیارد تومان خواهد شد اما برای توسعه مترو آن هم با توجه به هدفمندشدن یارانه این اعتبارات کم است و اگر دولت بیشتر کمک کند ظرفیت و پتانسیل موجود برای توسعه بیشتر مترو وجود دارد.
وی با بیان اینکه هم اکنون 9 درصد از حمل و نقل عمومی توسط مترو انجام می شود، اظهار کرد: باید بر اساس افق دید تا سال 1404، سهم جابجایی مترو از مسافران 30 درصد باشد و اگر خواهیم به این عدد برسیم نیاز است بودجه به آن ترزیق شود.
شکیب ادامه داد: دولت در سال گذشته 240 میلیارد تومان به مترو بودجه پرداخت کرد اما 60 میلیارد تومانی که مشروط به درآمد گذاشته بود را پرداخت نکرد.
وی درباره جمع آوری آبهای سطحی این ایستگاه به دانش فنی و مهندسی بالای کشورمان اشاره کرد و گفت: بر اساس گزارش دوستان زهکش های موضعی و اصلی برای این منظور در نظر گرفته شده است تا آبها را به کانال اصلی منتقل کنند.