رئیس قوه قضاییه حفظ اقتدار و افزایش اعتماد عمومی در قوه قضاییه را نتیجه عملکرد مناسب، خارج نشدن از مسیر قانون، تلاش در حفظ حرمت و آبروی اشخاص و نیز شناسایی نقاط ضعف و مشکلات و تلاش به منظور رفع آنها دانست و خواستار تلاش همه مسئولان دستگاه قضایی در ارتقاء قضا در کشور شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، آیت ا... آملی لاریجانی در جلسه مسئولان عالی قضائی با تبریک مبعث پیامبر اسلام (ص) گفت: مسئله بعثت انبیاء و وحی از اسرار الهی است، اما آنچه برای پیامبر ما رخ داده حادثه‌ای عجیب‌تر از بعثت سایر انبیاء است چون او از میان همه پیامبران علاوه بر اینکه افضل است و همان پدیده وحی و بعثت برای او رخ داده خاتم النبیین است و می‌دانیم که علی الاجمال بعد از او پیامبری نیست و بعد از او هم وحی دیگری نیست، اما چه حقیقتی رخ داده که ایشان خاتم النبیین شده و چه پدیده ای در عالم است که در اینجا دیگر وحی ختم می‌شود، این هم از اموری است که به حقیقت آن راهی نداریم..

آیت ا... لاریجانی در توضیح دیگر ویژگی بعثبت پیامبر (ص) افزود: باز از عجایب بعثت پیامبر ما اتصال پیامبر و نفس ایشان با حضرت امیر مومنان سلام ا... علیه است، این هم سری است. هم در شب مبعث و هم روز مبعث به خصوص زیارات حضرت امیر هم وارد شده، بلکه در شب مبعث سه زیارت برای ایشان نقل شده که باید بررسی کرد که چه ارتباطی بین بعثت پیامبر و حضرت امیر المومنان وجود دارد که زیارت خاصه برای ایشان در این شب وارد شده است.

رئیس قوه قضاییه تأکید کرد: حتماً یک خصوصیت باطنی بین پیامبر (ص) و حضرت امیر سلام ا... علیه هست که چنین حادثه‌ای رخ داده است.

آیت ا... آملی لاریجانی با اشاره به آیات و روایات متعددی که در باب بعثت پیامبر (ص) آمده است، به تعبیر «سراج منیر» اشاره کرد و گفت: آیه شریفه یا ایها النبی انا ارسلناک شاهداً و مبشراً و نذیرا و داعیاً الی ا... باذنه سراجاً و منیرا تعبیر تامل برانگیزی دارد و بعید نیست بتوان گفت پیامبر صلوات ا... علیه واقعاً سراج و آن حقیقتی است که در همه عوالم نورافشانی می‌کند و یک مصداق واقعی، باطنی، حقیقی سراج پیامبر می‌باشند چون اتفاقاً آنجا که پیامبر سراج است، سراج بودن او در تمام عوالم است و غیر از این است که چراغی در عالم ماده نورافشانی بکند بلکه وجود شریف پیامبر در تمام عوالم نورافشانی می‌کند.

آیت ا... لاریجانی بعثت پیامبر را تجلی اعظم حق تعالی دانست و گفت: حق تعالی مراتبی از تجلی دارد که تجلی اعظم مرتبه بالای آن است و از برخی متون ادعیه استفاده می شود که تجلی پیغمبر تجلی اعظم بوده است. اسئلک بالتجلی الاعظم فی هذه الیله من الشهر المعظم معلوم می‌شود که این بعثت تجلی اعظم حق تعالی بوده و در واقع این بعثت خاص است که این چنین ویژگی دارد وگرنه همه بعثت‌ها معلوم نیست این طور باشد و تجلی اعظم در مورد پیامبر(ص) آمده است.

رئیس قوه قضاییه در ادامه با اشاره به هفته قوه قضاییه گفت: هفته قوه قضاییه بسیار مفید است و در این هفته در کل کشور رؤسای کل دادگستری‌ها و دادستان‌ها به فراخور حال صحبت‌هایی با مردم داشتند و مسئولین عالی قوه قضاییه هم در صدا و سیما و در رسانه‌ها مطالبی برای مردم مطرح کردند که برای شناساندن دستگاه قضایی بسیار مفید بوده است.

آیت ا... لاریجانی به دیدار مسئولان قضایی با مقام معظم رهبری اشاره کرد و افزود: تعابیری که مقام معظم رهبری نسبت به قوه داشتند به نظرم یکی از سرمایه‌های بسیار ارزشمند کاری برای مسئولان قوه قضاییه است، امیدواریم که در کنار این اعتمادی که مقام معظم رهبری به قوه داشتند ما هم بتوانیم با عملکرد درست و تلاش بیشتر پاسخ مناسبی بدهیم و ان‌شاءا... وضع قوه قضاییه بهبود بیشتر پیدا کند.

رئیس قوه قضاییه اقتدار و اعتماد سازی را دو رکن موفقیت قوه قضاییه برشمرد و گفت: ما باید طوری عمل کنیم که مردم اعتماد کنند و اعتماد هم چیزی نیست که انسان تنها با حرف بتواند تحصیل کند، اعتماد را با عمل درست و با رفتار صحیح می‌توان تحصیل کرد و این البته کار آسانی نیست مخصوصاً برای دستگاهی مانند قوه قضاییه که بر لبه خطر ایستاده است.

آیت ا... لاریجانی با اشاره به اینکه حرکت در مسیر شاخص‌های اعلام شده از سوی مقام معظم رهبری دستگاه قضایی را در مسیر درست رهنمون می‌سازد، اقتدار دستگاه قضایی را رکن دیگر موفقیت برشمرد و اظهار داشت: بحمدا... به حسب قانون قوه قضاییه مقتدر است. قانون اساسی برای قوه قضاییه خصایصی ذکر کرده و اختیارات و وظایفی قرار داده که واقعاً شاید در کل دنیا کمتر جایی این اقتدار برای قوه قضاییه باشد . دستگاه قضایی‌ ما به لحاظ قانون اساسی و نیز قوانین عادی که طبیعتاً از قانون اساسی نشأت می‌گیرند دستگاه قضایی مقتدری است، منتها عمل خارجی ما هم بسیار مؤثر است. اینکه صرفاً قانون مطلبی نوشته باشد ولی ما نتوانیم اجرا کنیم فایده‌ای ندارد و البته روشن است که به معنایی مجری اصلی این قانون در دستگاه قضایی، مسئولان عالی قضایی هستند.

رئیس قوه قضاییه تأکید کرد: مطمئنم اگر هر کسی در جایی مسئولیتی دارد تلاش کند که تمام ظرفیت‌های سمتی را که داراست به فعلیت برساند آنوقت اقتدار قوه قضاییه روشن می‌شود و از مهمترین عوامل این است که قوه قضاییه حسب قانون نسبت به همه یکسان عمل کند و تبعیض در کارنباشد.

آیت ا... لاریجانی گفت: اینطور نباشد که اگر کسی از بستگان ماست و یا اگر کسی یک مقامی دارد از او بترسیم و در مقابل اگر ضعیفی تخطی کرد، به تخلفات و جرایم او رسیدگی کنیم، بلکه راهش این است که قوه قضاییه بدون ملاحظه روابط، بدون ملاحظه برخی عناوینی که اشخاص دارند، مسیر قانونی خودش را طی کند و در این مسیر قانونی هم حسب قانون عمل کند یعنی اگر بناست به پرونده کسی هم برسد، به نحو قانونی باشد و از افراط و تفریط دوری شود.

رئیس قوه قضاییه به بحث لزوم حفظ حرمت اشخاص اشاره کرد و گفت: نکته‌ای که در سخن مقام معظم رهبری بود و من هم مکرراً تذکر داده‌ام بحث حفظ حرمت و آبروی اشخاص است که متأسفانه در این زمینه روش بدی در مطبوعات و رسانه‌ها، حتی در رسانه ملی پیش آمده است. همه می‌دانند که من در جریان فتنه با اینکه برخی متهمان در همراهی با کسانی که در خارج از کشور بودند، علیه اصل نظام کار می‌کردند ولی با این حال جلوی پخش تلویزیونی محاکمات دادگاه‌ها را گرفتم. تلاش بر این است اقدامات قضایی قابل خدشه قانونی نباشد.

آیت ا... لاریجانی افزود: امیدواریم که همه مسئولین دستگاه قضایی که اولین مخاطب این سخن هستند رعایت کنند و بعد هم رسانه‌ها رعایت کنند و حرمت مؤمن را که در برخی از روایات اعظم از حرمت کعبه شمرده شده واقعاً حفظ کنیم.

رئیس قوه قضاییه بر ضرورت تلاش در شناسایی نقاط ضعف و مشکلات نیز تأکید کرد و افزود: تأییدات مقام معظم رهبری نباید معنایش این باشد که ما خدای ناکرده مشکلات را نبینیم. ما مشکلاتی در دستگاه قضایی داریم که خودمان باید به آن اذعان داشته‌ باشیم و به طرف اصلاح آن برویم.

آیت ا... آملی لاریجانی در پایان از ایجاد برخی تغییرات در ساختار قوه قضاییه به منظور بهبود عملکردها خبر داد و گفت: قوه قضاییه نیازمند تشکیل معاونت راهبردی، معاونت فرهنگی متناسب با وظایف و سیاست‌های مرتبط است و امیدواریم تشکیل این معاونت ها برنامه‌ریزی و اجرایی شود.