دکتر بهزاد سلمانی در گفتگو با خبرنگار مهر در تبریز افزود: مناطق آزد تجاری صنعتی کشورمان از جمله ارس عملکرد قابل قبولی نداشتند و لذا ایجاد مناطق ویژه اقتصادی با کارکردهای مخصوص به خود، نسخه ای است که مسئولان برای توسعه آذربایجان شرقی پیچیده اند.
وی با بیان اینکه مناطق آزاد از توجه به مقوله صادرات غافل شده و واردات محور شده اند، اظهار داشت: این موضوع ارتباطی به منطقه آزاد ارس ندارد بلکه معضلی است که تمام مناطق آزاد با آن مواجه اند و به همین خاطر ایجاد و یا توسعه مناطق ویژه اقتصادی در دستور کار مسئولان محلی و ملی قرار گرفته است.
این استاد اقتصاد دانشگاه تصریح کرد: با مقایسه فعالیت مناطق آزاد ایران و مناطق آزاد کشورهای خارجی می توان به روشنی پی برد که مناطق آزاد کشورمان کارکرد مناسبی ندارند و لازم است روش های دیگری برای رونق گرفتن توسعه در مناطق مختلف اتخاذ و اجرایی شود.
وی اضافه کرد:اگر مناطق ویژه اقتصادی بر اساس اهدافی که برای فعالیت آن ها تعریف شده عمل کنند، آثار مثبتی خواهند داشت ولی در غیر اینصورت فعالیت شان با موفقیت توام نخواهد بود.
سلمانی درباره این اهداف گفت: واگذاری مدیریت مناطق ویژه اقتصادی به بخش خصوصی، وجود ثبات سیاسی، وجود ثبات اقتصادی در سرزمین اصلی، رعایت مالکیت معنوی، استفاده از نیروی ماهر و فرهیخته و نیز ارائه مالیات و دیگر مزایای قانونی از اهدافی است که در صورت تحقق آن ها ایجاد و توسعه مناطق ویژه اقتصادی موفقیت آمیز خواهد بود.
مطابق مصوبه اخیر هیئت دولت، چهار منطقه اقتصادی ویژه در سهلان، مراغه، بستان آباد وسراب ایجاد و راه اندازی می شود.