دکتر سیروس زینعلی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: اگر واردات دارو منجر به تولید آن محصول در کشور شود ایرادی ندارد اما نگرانی ما از بابت این است که تولید بهانه ای باشد که شرکتهای خارجی و وابستگان آنها بخواهند با ترفندهایی تولید داخل را به نابودی بکشانند.
وی با اشاره به اقداماتی که اخیرا برای واردات چند قلم داروی نوترکیب از کشور آرژانتین انجام شده افزود: بحثی که ما هم اکنون با وزارت بهداشت و معاونت غذا و دارو داریم، این است که چرا این شرکت از مجموع 100 قلم داروی نوترکیب در دنیا فقط آنهایی را که با بدبختی و تحمل سختیها و مشکلات فراوان در داخل تولید شده قصد دارد وارد کند.
نایب رئیس انجمن بیوتکنولوژی ایران ادامه داد: اگر این شرکت صداقت دارد و می خواهد به صنعت داروی کشور کمک کند، چرا داروهایی را که در ایران تولید نمی شود، وارد نمی کند تا منجر به تولید آنها شود.
زینعلی با اشاره به تجربه 30 سال گذشته در زمینه بازار دارویی کشور، افزود: ما احساس می کنیم چیزی در پشت پرده وجود دارد که می خواهد صنعت داروی کشور را نابود کند.
وی با عنوان اینکه حرفهای مسئولان وزارت بهداشت مبنی بر اینکه رقابت باعث ارتقای کیفیت می شود، گفت: این حرفها در ظاهر منطقی است اما در باطن با توجه به استدلالهایی که هست، غیرعادی به نظر می رسد.
عضو هیئت علمی انستیتوپاستور ایران با تاکید بر اینکه واردات این قبیل داروها که در داخل هم تولید می شود در کوتاه مدت به نفع بیماران است، افزود: واقعیت این است که ایران مادامی می تواند این داروها را با قیمت پایین به بیمار برساند که بتواند تولید کننده باشد.
زینعلی تاکید کرد: شخصا مخالف واردات دارو هستم و این حرف را بر اساس حضور 15 ساله در آمریکا و اروپا می زنم. زیرا به نیت غربی ها خیلی اعتقاد ندارم.