آیت‌الله خاتمی با اشاره به رشد چشمگیر حفظ و قرائت قرآن پس از انقلاب اسلامی نسبت به عدم پیشرفت در حوزه تفسیر و عدم تدوین کتابی در معرفی بانوان قرآن پژوه در تاریخ اسلام اظهار تأسف کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله سید احمد خاتمی در دومین همایش تجلیل از بانوان قرآنی که همزمان با بیست و هشتمین دوره مسابقات بین المللی قرآن صبح شنبه 11 تیر در سالن اجلاس سران تهران برگزار شد، به پیشتازی زنان در عرصه های مختلف فرهنگی اشاره کرد و گفت: در عرصه های مختلف فرهنگی و دینی نیز ما شاهد پیشتازی بانوان از مردان هستیم.

عضو شورای عالی حوزه های علمیه در ادامه به رشد چشمگیر فعالیت های قرآنی در دو رشته حفظ و قرائت در کشور پس از انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: قبل از انقلاب حافظان قرآن از عدد انگشتان دست تجاوز نمی کردند به همین سبب برخی از  اهل سنت به ما خرده می گرفتند که شما به قرآن بها نمی دهید اما از برکت انقلاب اسلامی امروز هزاران حافظ قرآن در میان زنان و مردان ما وجود دارند.

وی افزود: در عرصه قرائت نیز پیش از انقلاب سخن از قاریان غیر ایرانی بود اما به فضل الهی امروز قاریان برجسته کشورمان نه تنها از قاریان مصری کم ندارند که در مواردی برتر هم هستند.

حجت الاسلام خاتمی بر رشد اندک فعالیت تفسیری قرآن در کشور اشاره کرد و گفت: ما در حوزه تفسیر قرآن رشد چشمگیری نداشته ایم و بیشتر در حد فهم لغات قرآن کار شده است، در تفسیر مثل دو بخش قرائت و حفظ پیشرفتی نداشته ایم و باید در این عرصه نیز اهتمام ورزید.

امام جمعه موقت تهران بر لزوم معرفی بانوان قرآن پژوه تأکید کرد و گفت: متأسفانه در این زمینه کتاب یا تحقیق جامعی نداریم. باید برای هر یک از بانوان قرآنی از ظهور اسلام تا کنون یک پژوهش عمیق انجام شود.

وی از حضرت زهرا(س) به عنوان اولین بانوی قرآن پژوه در تاریخ اسلام یاد کرد و گفت: حضرت زهرا فاخرترین اثر قرآنی را در تاریخ اسلام مطرح کرده است ایشان در خطبه فدکیه برای اثبات سخنانشان به 25 آیه قرآن استناد فرمودند.

حجت الاسلام خاتمی در ادامه با استناد به منابع موثق تاریخی به جایگاه علمی و تفسیری حضرت زینب کبری (س) اشاره کرد و گفت: دامن قرآنی حضرت فاطمه (س) گل های معطر قرانی نیز پرورانده است. ما مکرر از شجاعت ، صبوری و ... شخصیت حضرت زینب (س) سخن می گوییم اما این مطلب را کم گفته ایم که حضرت زینب کبری مدرس و مفسر برجسته قرآن بوده اند.

عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری در ادامه به تشریح سه ویژگی مشترک همه بانوان قرآنی پرداخت و گفت: بانوان قرآنی علاوه بر حفظ حجاب و عفاف خود دارای فرهنگ قرآنی هم هستند آنها به علت انتساب به قرآن باید نگهدارنده حرمت قرآن هم باشند و سومین ویژگی این بانوان قرآن پژوه "کانون حضور" بودن است.

حجت الاسلام علی محمدی نماینده ولی فقیه و سرپرست سازمان اوقاف و امور خیریه نیز در بخشی از این مراسم تجلیل از بانوان فعال قرآنی را تجلیل از قرآن و بیوت قرآنی خواند و گفت: همه فعالان مکتب قرآنی محصول نتایج زحمات مادران و بانوان قرآنی هستند. زنان جامعه اسلامی ما در دنیا الگو هستند و برای دنیا حرف دارند. یک بانوی قرآنی و اسلامی در عرصه های مختلف سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و حتی نظامی حضور دارد و می تواند با حفظ عفاف و حجاب به وظایف خود عمل کند.

سرپرست سازمان اوقاف و امور خیریه تأکید کرد: ایران قبل از انقلاب را جدای از قرآن می شناختند و به ما اتهام می زدند که شما فقط اهل بیت را دارید و از قرآن جدا شده اید و این در حالی است که از سال 1360 تا کنون حدود 1900جوان ایرانی در عرصه های مسابقات بین المللی رتبه ممتاز را کسب کرده اند که این جز در سایه زحمات مادران مؤمن و متعهد به قرآن حاصل نمی شد.

خانم فرزانه مشاور و مسئول امور زنان در سازمان اوقاف و امور خیریه نیز طی سخنانی بر ضرورت ترویج فرهنگ قرآنی تأکید کرد و با ارائه گزارشی از روند انتخاب برگزیدگان دومین همایش تجلیل از بانوان فعال قرآنی گفت: 28 برگزیده این همایش از میان 40 مرکز قرآنی انتخاب شده اند.

مسئول و مشاور امور زنان سازمان اوقاف با اشاره به سند راهبردی حضور زنان در ترویج قرآن گفت: در این سند همه سازمانها و دستگاههای مرتبط با مباحث قرآنی بر فرادستگاهی عمل کردن تأکید داشته اند و امیدواریم در سال 90 زنان ما نهضت عظیم قرآنی را در سراسر کشور راه اندازی کنند.

در پایان این مراسم از 28 بانوی فعال قرآنی در بخش های حفظ، قرائت، پژوهش ، وقف، داوری و ... تجلیل شد.