اسماعیل امینی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: تهران به عنوان یک مرکز جاذبه، اعتبارات و امکانات و توجهات را به خودش جلب کرده و دوستانی که در شهرستانهای اطراف تهران کار می کنند، به خاطر نزدیکی راه در مجامعی که در تهران است شرکت می کنند.
وی تأکید کرد: به همین دلیل است که مسئولان فرهنگی شهرستانهای استان تهران خیال می کنند که کارها خود به خود در حال انجام است و نیاز به سرمایه گذاری و برنامه ریزی نیست.
نمی خواهند شهرستانها هویت مستقل داشته باشند
مسئول واحد ادب و هنر فرهنگسرای بهمنادامه داد: به نظر می آید که برخی مسئولان نمی خواهند شهرستانها هویت مستقل داشته باشند، در حالی که خودم شاهد بودم که در شهرستانهای استان تهران مثل کرج(قبل از جدایی از تهران)، دماوند، ورامین و شهرری استادانی بودند که خیلی خوب کار می کردند و محافل خوبی تشکیل می دادند.
وی افزود: از طرف شاعران کار شده و اساتید و صاحبان ذوق و اندیشه و صاحبان هنر با همه توانمندیهایشان به میدان آمده اند، اما از حیث امکانات و پشتیبانی آنقدری که شایسته بوده، کاری انجام نشده است.
از شهرستانهای تهران زیر سایه پایتخت غفلت شده است
این استاد دانشگاه تأکید کرد: شهرستانهای استان زیر سایه قرار گرفته و جشنواره های بزرگ و جلسات فراگیر و جاذبه های ادبی چشمگیر به کلانشهر تهران اختصاص داده شده تا از شهرستانها غفلت شود.
وی در خصوص روابط استاد و شاگردی گفت: این مهم است که ارتباط شاگرد و استاد در محافل ادبی و به خصوص در حوزه شعر و بعضی هنرها مثلا خوشنویسی آن حلقه ها هست که می تواند پرورش بدهد.
پرورش شاعر و نویسنده کار دانشگاه نیست
امینی یادآور شد: کار دانشگاه نیست که بخواهد شاعر و نویسنده پرورش بدهد، دانشگاه می تواند متخصص پرورش دهد؛ باید قدر بزرگانی را که در هر مرکز و شهر و شهرستانی هستند، دانست که بدون چشمداشت می آیند و شمع محفل می شوند و تجربیات خود را منتقل می کنند؛ باید از آنها پشتیبانی شود ولی اغلب توجه ها به بازتاب رسانه و مطبوعات و... است.
ورامین شاعران خوبی دارد که استعداد ناب و توانایی حیرت انگیزی دارند
وی با اشاره به سطح ادبیات شعری شهرستان ورامین اظهار داشت: درباره خود ورامین می توانم بگویم که خیلی شاعران خوب دارد که استعداد ناب و توانایی حیرت انگیزی دارند.
مدیر آموزش دفتر شعر جوانافزود: شاید علت این بوده که اینجا خیلی تعارفات در نقد و بررسی شعر و ارزیابی در کار شاعران نبوده و به همین دلیل، صراحت و صداقت و سختگیری که دوستان نسبت به کار هم داشته اند، خیلی زود باعث شده شاعران مراحل کمال را طی کنند.
وی تصریح کرد: شاید حدود 20 سال است که با شاعران ورامین ارتباط دارم و دیدم که با سختی زیاد و پشتوانه انسانی، جلسات را تشکیل می دهند و حاصل آن حاصل خوبی بوده و شاعران بسیار خوبی دارد که برخی از آنها حتی چهره ملی و طراز اول شعر کشور هستند.
شاعران ورامینی قابل تحسین هستند
رتبه اول بخش تحقیق در جشنواره بینالمللی طنز به خاطر کتاب جلوههای طنز در مثنوی، با بیان اینکه شاعران ورامینی قابل تحسین هستند، گفت:حسن فرازمند خیلی صمیمی و دم دست و در واقع خاکی است؛ آنهم با تمام تجربیاتی که دارد و اهل فن است.
امینی در مورد حسین جنتی که در سال 88 موفق به کسب رتبه اول شعر فجر شد، تأکید کرد: جنتی خلاقیت زیادی دارد و هربار که شعرش را می بینی، یک فرد جدید است؛ هیچ وقت تکراری نیست و شعرهایش هم همینطور است.
مدیر آموزش دفتر شعر جواندرباره صدیقه مرادزاده که تنها 22 سال دارد و موفق به کسب رتبه سوم شعر فجر در سال 89 شده نیز اظهار داشت: خیلی هوشمندانه شعر می گوید، با اینکه سن وسال زیادی ندارد؛ شعر آزاد نیز دشوارترین گونه شعر است و ایشان خوب از عهده اش برآمده اند؛ شعر گفتن مرادزاده حیرت انگیز است؛ وی اگر حوصله کند و مطالعه داشته باشد، یکی از چهره های موفق شعر آزاد می شود.