به گزارش خبرگزاری مهر، مرتضی نوربخش درباره انتشار این سه کتاب تازه گفت: سبک هندی حلقه واصله شعر کلاسیک به شعر امروز است و میتوان ردپای نوآوریهای شعر معاصر را در سبک هندی دید.
نوربخش با بیان این که جزءنگریها و جان بخشی به اشیا در شعر امروز را میتوان در شعر سبک هندی هم دید گفت: در واقع سبک هندی مقدمهای برای آغاز شعر معاصر امروز بوده است و به همین دلیل احساس کردم باید این سه کتاب از مجموعه شعر سبک هندی را به نگارش درآورم.
«خواب غزالان»، «شوخی جوهر» و «هزار گوهر» سه کتاب تازه از این شاعر است که به ارائه اشعاری از شاعران سبک هندی و بیان زندگینامه مختصری از آنها پرداخته است.
نوربخش در کتاب «هزار گوهر» به بررسی اسلوب معادله در سبک شعر هندی پرداخته و همچنین در انتهای کتاب بیش از هزار بیت از اشعار برگزیده دیوان صائب تبریزی را آورده است. اسلوب معادله، آمیزهای ست که نخستین بار استاد شفیعی کدکنی در کتاب شاعر آینهها به برخی تمثیلهای بیدل دهلوی اطلاق کرده است.
نوربخش ویژگی قابل توجه اشعار صائب تبریزی را جنبههای تمثیلی اشعارش دانست و گفت: در این کتاب سعی کردهام به زوایای دیگر شعری این شاعر بپردازم و مباحثی را مطرح کنم که تاکنون کمتر درباره آن شنیدهایم. معتقدم صائب تبریزی تواناییهای دیگری هم دارد که کمتر درباره آن شنیدهایم تا آنجا که دراین کتاب به صائب تبریزی لقب سعدی سبک هندی اعطا کردهام.
وی افزود: در کتاب «شوخی جوهر» نیز بیش از 250 غزل از بیدل دهلوی و دیگر شاعران برگزیده سبک هندی آورده و در این کتاب به ویژگی مهم کار بیدل دهلوی که ترکیب سازی است، پرداختهام.
«خواب غزالان» سومین کتاب نوربخش در زمینه شعر سبک هندی است که در آن به اشعار بیش از 50 نفر از شاعران سبک هندی اشاره شده است.
مرتضی نوربخش درباره محتوای کتاب «خواب غزالان» گفت: در این کتاب سعی کردهام از تمام شاعران سبک هندی حتی اگر شده یک بیت شعر به عنوان شاهد مثال بیاورم. به شاعران چهره و شاخص بیشتر پرداختهام و به شاعرانی که کمتر کوشیدهاند کمتر، اما از همه آنها اشعاری به همراه ارائه یک زندگینامه مختصر آوردهام.
نوربخش افزود: در خواب غزالان، نمونههایی از اشعار حزین لاهیجی، فیاض لاهیجی، بیدل دهلوی و کلیم کاشانی و دیگر شاعران سبک هندی آورده شده است.
علاوه بر این سه کتاب، نوربخش از انتشار جلد دوم «زندگی واژهها» خبر داد و گفت: جلد دوم زندگی واژهها به اشعار نیمایی دهه سوم انقلاب میپردازد و اشعار شاعران نیمایی را که از سال 77-78 سرودهاند، جمعآوری کردهام و در حال حاضر مراحل پایانی چاپ را پشت سر گذاشته و به زودی از سوی انتشارات سوره مهر منتشر خواهد شد.
نوربخش در جلد اول «زندگی واژهها» به اشعار نیمایی دهه اول و دوم انقلاب اسلامی پرداخته بود که در اواخر سال 88 منتشر شد.