تبریز - خبرگزاری مهر: سامانه راکتور غشایی در مقیاس آزمایشگاهی برای نخستین بار در کشور توسط پژوهشگران مرکز تحقیقات مواد نانو ساختار دانشگاه صنعتی سهند طراحی و راه اندازی شد.

به گزارش خبرنگار مهر، سرپرست مرکز تحقیقات مواد نانو ساختار دانشگاه صنعتی سهند ظهر دوشنبه در مراسم راه اندازی این سامانه گفت: در راکتورهای غشایی به عنوان جدیدترین فناوری، دو فرآیند واکنش شیمیایی و جداسازی به طور همزمان در یک سامانه قابل انجام بوده که این عمل از نظر فرایندی و اقتصادی بسیار حایز اهمیت است.

علی اکبر بابالو افزود: هم اکنون در مراکز تحقیقاتی پیشرفته دنیا، پژوهشگران درصدد رسیدن به این فناوری و کاربردی کردن آن در صنایع مختلف هستند.

وی اظهار داشت: سامانه ای که در این مرکز راه اندازی شده، از غشاهای غیرآلی (سرامیکی) نانوساختار و نانو کاتالیست ها بهره می گیرد تا بتواند همزمان شرایط لازم رابرای انجام واکنش و جداسازی فراهم کند.

بابالو گفت: سامانه راکتورهای غشایی می تواند کاربردهای متعدد و استراتژیکی داشته باشد که از مهمترین کاربردهای این سامانه، می توان به ایزومریزاسیون هیدروکربنهای خطی و غیر خطی و جداسازی آنها برای تولید بنزین با کیفیت بالا و تولید هیدروژن از گاز طبیعی با خلوص بالا مورد استفاده در پیلهای سوختی، اشاره کرد اما درحالت کلی، به کارگیری این فناوری می تواند نقش مهمی در توسعه و پیشرفت صنعت نفت و گاز کشور داشته باشد.

وی یاد آور شد: برای همگام شدن با مراکز تحقیقاتی پیشرفته دنیا، این مرکز درصدد دستیابی به فناوری راکتورهای غشایی و بومی سازی این فناوری برای استفاده در صنایع مختلف کشور است.

مرکز تحقیقات مواد نانو ساختار دانشگاه صنعتی سهند به عنوان یکی از مراکز پیشرو فناوری نانو در کشور، از سال 1382 فعالیت خود را آغاز کرده و تا کنون بیش از 12 مورد اختراع توسط پژوهشگران این مرکز به ثبت رسیده است.