فرهاد احمدی در گفتگو با مهر با ابیان اینکه امسال چندین طرح جدید پالایشگاهی با هدف تولید فرآورده های نفتی با استانداردهای یورو چهار و پنج اتحادیه اروپا به تدریج در مدار بهره برداری قرار می گیرند، گفت: بر این اساس، فاز دوم طرح توسعه پالایشگاه نفت امام خمینی شازند تا مرداد ماه امسال راه اندازی خواهد شد.
مدیر عامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران با تاکید بر اینکه با راه اندازی این طرح پالایشگاهی در مجموع روزانه 16 میلیون لیتر به ظرفیت تولید بنزین کشور اضافه می شود، تصریح کرد: در فاز دوم طرح توسعه پالایشگاه شازند برای ساخت، نصب و راه اندازی 16 واحد فرآیندی برنامه ریزی شده است.
این مقام مسئول همچنین از راه اندازی طرح بهینه سازی فرآینده بهبود کیفیت پالایشگاه نفت تهران تا پاییز امسال خبر داد و یادآور شد: در مجموع با راه اندازی این دو طرح حدود 3.6 میلیون لیتر در روز به ظرفیت تولید بنزین سوپر کشور افزوده خواهد شد.
وی درباره آخرین وضعیت طرح توسعه پالایشگاه نفت بندرعباس، توضیح داد: در حال حاضر ساخت این طرح نفتی بیش از 56 درصد پیشرفت اجرایی دارد و پیش بینی می شود تا اسفند ماه امسال هم این پروژه پالایشگاهی راه اندازی شود.
احمدی با اشاره به سفارش گذاری و ورود برخی از تجهیزات این پروژه پالایشگاهی، بیان کرد: با تکمیل و بهره برداری از این طرح ضمن کاهش تولید محصولات سنگین همچون نفت کوره تولید محصولات با ارزش نفتی عمدتا بنزین افزایش می یابد.
وی، ادامه داد: تثبیت ظرفیت بهینه پالایشی تا سقف 360 هزار بشکه در روز با ساخت یک واحد تقطیر جدید، رفع تنگناهای عملیاتی در تاسیسات موجود، کاهش یا حذف آلاینده های زیست محیطی از دیگر ویژگیهای این طرح است.
احمدی در ادامه با یادآوری اینکه امسال علاوه بر طرحهای پالایشگاهی، چندین پروژه خطوط لوله انتقال نفت و فرآورده نفتی، اسکله و بنادر صادراتی و مراکز انتقال نفت (تلمبه خانه) راه اندازی خواهد شد، اظهار داشت: در مجموع تا سال آینده ساخت 15 طرح خط لوله انتقال نفت، فرآورده نفتی و تلمبه خانه های نفت تکمیل و در مدار بهره برداری قرار می گیرند.
به گفته این مقام مسئول امسال راه اندازی خطوط لوله انتقال فرآورده نفتی ماهشهر – آبادان به طول تقریبی 200 کیلومتر، تلمبه خانه ماهشهر – آبادان، خط لوله انتقال میعانات گازی فراشبند – شیراز در دستور کار قرار گرفته است.
مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت همچنین با بیان اینکه امسال چهار طرح ساخت و توسعه اسکله های نفتی در مدار بهره برداری قرار می گیرد، تبیین کرد: در حال حاضر طرح توسعه بندر صادراتی ماهشهر حدود 90 درصد پیشرفت اجرایی دارد و این پروژه بندری امسال راه اندازی می شود.
وی با تاکید بر اینکه در سالجاری ساخت و راه اندازی اسکله های جدید نفتی بندرعباس به پایان خواهد رسید، تاکید کرد: علاوه بر این در سالجاری راه اندازی تاسیسات جدید نفتی در جزیه قشم و توسعه اسکله های نفتی فولاد و شهید رجایی بندرعباس در دستور کار قرار گرفته است.
به گزارش مهر، در حال حاضر ساماندهی، نوسازی و بازسازی 6 پست اسکله در این بندر به پایان رسیده است ضمن آنکه عملیات بخش ساحلی شامل مکانیزاسیون و نوسازی انبارهای نفتی دنبال می شود.
هدف از طرح توسعه و ساماندهی بندر نفتی ماهشهر ساخت دو میلیون بشکه مخازن جدید ذخیره سازی نفت کوره، یک میلیون بشکه گازوئیل و 500 هزار بشکه بنزین برای صادرات است.
افزایش ظرفیت تخلیه و بارگیری، نوسازی اسکله ها به منظور پهلوگیری نفتکش های 80 هزار تنی و ایجاد تاسیسات سوخت رسانی دریایی (بانکرینگ) از مهمترین اهداف طرح توسعه این بندر نفتی به شمار می رود.