مدير گروه اقتصاد كشاورزي دانشگاه تربيت مدرس درگفت و گوبا خبرنگار اقتصادي مهر با بيان اين مطلب افزود : درحال حاضر قيمت زعفران در بازار ها با كاهش مواجه شده است كه ضعف مديريت در وزارتخانه هاي كشاورزي و بازرگاني و ناهماهنگي در صادرات اين محصول به خارج از كشور از دلايل كاهش قيمت زعفران در بازارهاي جهاني است .
دكتر صادق خليليان گفت: تعدد صادركنندگان زعفران و رقابت ناسالم آنها از سويي وعدم نظارت دولت بر اين كاراز سويي ديگر باعث شده قيمت زعفران به شدت كاهش و در نتيجه موجب متضرر شدن توليد كنندگان شود .
وي كاهش 40 درصدي توليد زعفران را در سال آينده يكي از اثرات زيانبار ناهماهنگي در توليد و صادرات اين محصول دانست و تصريح كرد: كاهش توليد زعفران در كشور از نظر اقتصادي ضربه سنگيني به صادرات بخش كشاورزي خواهد زد .
خليليان با اشاره به اينكه توليد بسياري ازمحصولات كشاورزي با مشكلات بي شماري روبرو است تاكيد كرد: معلوم نيست چه نوع مديريتي دراين بخش اعمال مي شود كه ابتدا صنعت چاي كشور ورشكسته مي شود ، سپس توليد پنبه ضربه مي خورد و كشاورزان متضررمي شوند ، پس از آن چغندركاران پول خود را به موقع دريافت نمي كنند و حالا نيز نوبت زعفران شده است .
تاریخ انتشار: ۱۱ آذر ۱۳۸۳ - ۱۳:۳۲
با توجه به اينكه 81 درصد زعفران توليدي در دنيا در ايران توليد مي شود ، ضعف برنامه ريزي و عملكرد غلط بخش كشاورزي و بازرگاني موجب متزلزل شدن بازار زعفران و كاهش قيمت آن در دنيا شده است .