یوسفعلی میرشکاک گفت: شعر فاقد حکمت و مذهب که از آن به شعر خنثی تعبیر می‌کنم، این روزها در ادبیات ایران دائر مدار شده است، اما تنها شعری که می‌تواند ماندگار شود، شعر مذهبی و آئینی است.

یوسفعلی میرشکاک شاعر و نویسنده در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در جمع شاعران آئینی کشور بیان داشت: در ارتباط با بیانات مقام معظم رهبری هنوز کسی پیدا نشده است که به معنی واقعی کلمه فرمایشات ایشان را تحلیل کند و معین کند که ایشان به کدام مصادیق و معانی به طور مشخص عنایت دارند، اما به نظرم برگزاری مجالسی که در آن شعر و شاعران آئینی گرامی‌ داشته می‌شوند، کمک خواهد کرد تا این مقوله رفته رفته  بر سر جای حقیقی خود قرار بگیرد.

وی ادامه داد: شعر آئینی باید امروز به جایگاه حقیقی خود بازگردد و شعر غیرآئینی هم همینطور. الان شعر فاقد حکمت و فاقد مذهب که من از آن به شعر خنثی تعبیر می‌کنم، دائر مدار شده و نفر اول است. دلیل این موضوع هم آن است که داوران و قاضیان شعر ما این روزها معمولا آدم‌های مسلمان و دیندار نیستند و روشنفکران هستند که در حوزه شعر عنان کار را بر دست گرفته‌اند.

میرشکاک با بیان اینکه شعر مذهبی و آئینی، تنها شعری است که می‌تواند ماندگار شود، افزود: در مطبوعات و مجامع ادبی ما امروزها شعری که جایگاه ویژه‌ای ندارد؛ یعنی نه مذهبی است و نه آئینی، نه حتی قومی دائرمدار شده است.

نویسنده «دیپلمات نامه» همچنین گفت: اگر دغدغه ادبیات انقلاب اسلامی را داریم، باید وقتی مجله ادبی با موضوع شعر در می‌آوریم سمت و سو و جهت‌دهی به ادبیات در آن به سوی این ادبیات باشد و نه سمت و سوهای دیگر، ولی جامعه ادبی ما و حتی جامعه ادبی اسلامی ما هم متاسفانه گرایش به سمت روشنفکری پیدا کرده است و سانتی‌متر به سانتی‌متر در حال حرکت به آن سمت هستند.

میرشکاک افزود: امروز انگار کمتر کسی است که بخواهد انگ شاعر مذهبی بودن و یا آئینی بودن را بر خود بیند و همه دوست دارند بگویند ما مرتجع نیستیم و مترقی شده‌ایم، اما من پشت سر شاعرانی هستم که شعر آئینی می‌گویند و اینها را شاعر می‌دانم.

وی در پایان تاکید کرد: امیدوارم به سمتی برویم که به زودی در کنار برگزاری جلسات بزرگداشت، نشریه ویژه شعر آئینی هم داشته باشیم.