به گزارش خبرنگار مهر، در پیام آیتالله العظمی عبدالله جوادی آملی به همایش تجلیل از روحانیون شهید استان تهران آمده است: این محفل باشکوه به عنوان همایش بزرگداشت شهدای روحانیت تهران بزرگ است، گرچه هر شهیدی عزیز، کریم و حیّ مرزوق نزد خدا است اما مقدارعزت افراد یکسان نیست، مقدار رزق آنها همسان نیست، مقدار کرامات آنها مساوی نیست.
در ادامه این پیام تصریح شده است: خدا در قرآن کریم برای مومنان درجاتی ذکر کرد و فرمود "لهم درجات" و اگر این مومنان ایمانشان از حد ملکه بالاتر آمد و به منزله فصل مقوم رسید درباره آنها میفرماید "هم درجات" و نه "لهم درجات" "خود آنها درجات والا و برترند"، اگر درجات و همچنین صاحب درجهبودن متفاوت است باید این تفاوت را از زبان قرآن و عترت(ع) شنید که معیار این تفاوت چیست و خدای حکیم هرگز کسی را بیجهت بر دیگری مقدم نمیدارد.
معیار فقر و غنا و معیار تفاضل و تفاوت در صحنه قیامت است
آیتالله جوادی آملی افزود: معیار فقر و غنا و معیار تفاضل و تفاوت در صحنه قیامت است زیرا قیامت یوم الفصل و یوم الحق است؛ روزی است که حق از باطل جدا میشود، صدق از کذب، حسن از قبیح، خیر از شر و خبیث از طبیب جدا میشوند و قیامت حرف آخر را در جریان جهاد خواهد گفت.
وی ادامه داد: در قیامت عقاید، اخلاق، افعال و اوصاف را با حق میسنجند. اگر این اصول روشن شد آن گاه معلوم میشود که حرمت و اجر روحانیت در صورت شهادت چه میزان است. در قیامت عقاید، اوصاف و اخلاق و اعمال را با حق میسنجند، چه این که فرمود "والوزن یومئذ الحق" نه این که وزنی هست بلکه وزن حق است، در توزین و سنجیدن سه مطلب لازم است؛ یکی میزان یا ترازو، یکی وزن و دیگری موزون.
استاد برجسته حوزه علمیه تصریح کرد: اگر کسی خواست نانی را بسنجد ترازویی لازم است که از او به میزان یاد میشود، سنگی لازم است که از او به وزن یاد میشود و نانی مطرح است که از آن به موزون یاد می شود. یک ترازو، یک سنگ و یک نان است که نان را با سنگ میسنجند. اگر خواستند پارچهای را مساحت کنند با متر مساحت میکنند، اگر خواستند عقاید، اوصاف، اخلاق، اعمال و رفتار را بسنجند با سنگ و متر نمیسنجند، با امور مادی نمیسنجند "والوزن یومئذ الحق" یعنی حقیقت را در یک طرف ترازو و عقاید، اخلاق و اعمال مردم را در طرف دیگر قرار میدهند که هر عقیده، خلق و وصفی را با حق میسنجند، حق وزن است، عقیده موزون است و در ترازوی الهی سنجیده میشود.
مرکب عالم وزینتر و سنگینتر از خون شهید است
آیتالله جوادی آملی افزود: اصل بعدی آن است که در این ترازو خون شهدا را آورده و میسنجند، مرکب علما را آورده و میسنجند، ما که از قیامت خبری نداریم، از ترازوی قیامت خبری نداریم اما پیامبر(ص) و آل او(ع) به تعلیم الهی از تمام خصوصیات قیامت آگاهند.
وی ادامه داد: پیامبر(ص) فرمود در روز قیامت خون شهید و مرکب عالِم را با هم میسنجند، معلوم میشود مرکب عالم سنگینتر است و خون شهید به اندازه مرکب عالم نمیشود، البته آن عالمی که مانند امام راحل بتواند اسلام را بشناسد، باور کند، عمل کند و بشناساند چنین عالمی مرکب او از خون شهید سنگینتر و وزینتر است زیرا گفتار آن عالم افراد را به مرز شهادت دعوت میکند، رفتار و نوشتار، تدریس و تالیف و تصنیف آن عالم شهیدپرور است، لذا بر اساس این معیاری که یاد شد خون شهید وزین است اما مرکب عالم وزینتر و سنگینتر است.
وی گفت: در صحنه قیامت افرادی که کنار این ترازو نمیآیند و با حق کار دارند سه طایفهاند؛ برخیها را در این صحنه ترازو راه نمیدهند، آنها که کاری نکردهاند، نه عمل صالح داشتهاند نه عقیده طیب و طاهر داشتهاند، قرآن کریم درباره آنها فرمود "فلا نقیم لهم یوم القیامه وزنا" کسی که دستش خالی است، کیفش خالی است، جیبش خالی است برای او ترازو وضع نمیکنند. او یک ترازوی دیگری دارد که درکات و صعودهای او را باید بسنجند وگرنه ترازویی که درجات و صعود را میسنجد برای او وضع نمیکنند، این بیان نورانی خدا در قرآن کریم است که فرمود "فلا نقیم لهم یوم القیامه وزنا" ناظر به کافران است که هیچ رهاوردی ندارند، پس کافر در این صحنه حضور ندارد، هر که در این صحنه حضور دارد مومن است آن گاه افرادی که در صحنه ترازو حضور دارند و عقاید و اعمالشان را میسنجند اینها سه گروه هستند. یک گروه با یک دست میآیند، گروه دیگر با دو دست میآیند و برخی عالم دینی و مولف هستند، به نظام معتقدند، حرف آنها شهیدپرور است، تدریس آنها شهیدپرور است، در راستای نظام حرکت میکنند. اینها با یک دست میآیند یعنی مرکب و درس و بحث آوردهاند و تدریس و تالیف آوردهاند و میگویند اینها محصول کار ما است، اینها را بسنجید.
آیتالله جوادی آملی در این پیام آورده است: برخیها هم هستند که با یک دست میآیند و آنها شهدا هستند، شهدا خونشان را در دست دارند و میگویند محصول کار ما برای حفظ دین همین خون است این خون را بسنجید ولی برخی با دودست میآیند، آنها که عالم بودند و شهید شدند با یک دست مرکب و با دست دیگر خون را همراه میآورند و میگویند هم خون و هم مرکب ما را بسنجید.
هر عالمی که علمش در خدمت دین و نظام باشد و خونش برای حفظ نظام باشد روحانی شهید است
وی تصریح کرد: شهید آیتالله شیخ فضلالله نوری، شهدای محراب، شهید مطهری، شهید بهشتی و سایر شهدای روحانیت با دو دست میآیند. اینها برندهاند و شما بزرگواران و برادران سپاهی و کسانی که در همایش بزرگداشت شهدای روحانیت تلاش و کوشش کردید اجرتان با سالار شهیدان و امام سجاد(ع) که امروز روز میلاد آن وجود مبارک است باشد، بکوشید شهدای روحانیت را در سراسر ایران گرامی بدارید.
وی ادامه داد: همچنین شهدای دانشمندان دانشگاه را گرامی بدارید، آنکه برای بزرگداشت او باید تلاش و کوشش کرد دانشمندی است که در راستای نظام حرکت کرده است، اگر عدهای شربت شهادت نوشیدند برای تقویت انرژی هستهای که فقط صلحآمیز است و کاربرد علمی دارد آن هم یک روحانی شهید است، او هم مرکبی در دست و خونی در دست دیگر دارد نظیر شهید شهریاری و دیگر شهدا، حواسمان جمع باشد هر عالمی که علمش در خدمت دین و نظام باشد و خونش برای حفظ نظام باشد روحانی شهید است.
در این پیام آمده است: این ایام مخصوصا چهارم و پنجم شعبان متعلق به وجود مبارک شهدای کربلا است، بیان نورانی از امام سجاد(ع) در صحیفه سجادیه که جزو دعاهای امام است و قبل از این بیان دستور و دعا و نیایش دیگری از وجود مبارک سید اولیا، سید اوصیا، سید موحدین امیرمومنان علی ابن ابیطالب(ع) است، اول امیر این دعا را دارد بعد فرزندان او.
آیتالله جوادی آملی افزود: امیرالمومنین(ع) آن طوری که در نهجالبلاغه آمده است دعا کرد خدایا اگر در جبهه جنگ پیروز شدیم توفیقی بده که بر دشمنان خود ظلم نکنیم و اگر آنها پیروز شدند توفیقی بده که مرگ ما، مرگ شهیدانه باشد بعد هم دعا کرد خدای من رفاقت صُعَدا و منازل شهدا را از شما مسئلت میکنم. اما دعای نورانی امام سجاد(ع) در صحیفه سجادیه آمده است که به خدا عرض میکند که به ما توفیقی بده که در ردیف شهدا باشیم.
مبادا کسی خیال کند این شهید، شهید معرکه در جنگ نیست، حضرت به صراحت در دعا عرض کرد خدایا آنهایی که با شمشیر دشمنها در میدان مرگ کشته شدند ما را در ردیف آنها قرار بده، شهدایی که به "سیوف الاعداء" با شمشیرهای دشمنها کشته میشوند تا مبادا کسی خیال کند برخیها هم که محب اهلبیت(ع) هستند و در بسترشان مردهاند مات شهیدا.
وی ادامه داد: روحانیت کاری کرد و کاری میکند که خدای سبحان به محصول فرهنگی او سوگند یاد میکند، خدا به ماه و آفتاب قسم خورد و به هر چیز نافعی قسم یاد کرد اما درباره کتاب، مکتوبات قلم و آثار قلمی به صراحت چنین سوگند یاد کرد "نون والقلم بمایسطرون" یعنی سوگند به قلم و سوگند به آن چیزی که اهل قلم بنویسند.
مبادا کسی خدای ناکرده قلم بدست باشد ولی باطل و دروغ و تهمت بنویسد
وی گفت: مبادا کسی خدای ناکرده قلم بدست باشد، باطل بنویسد، دروغ و تهمت بنویسد، قلمی را خداوند میستاید، مکتوبی را میستاید خدا به آن سوگند یاد میکند که نافع باشد، روحانیت کاری کرده است و کاری میکند که خداوند به محصول فرهنگی آنها سوگند یاد کرد، فرمود قسم به قلم و قسم به آنچه که قلم داران مینویسند، مستورات قلم، مکتوبات قلم، مدونات قلم مورد قسم خدا است و این تمثیل است و نه تعیین.
آیتالله جوادی آملی افزود: اگر عالمی مدرس بود ولی مصنف نبود، اگر مبلغ بود ولی مدون نبود، اگر عالمی راهنما بود ولی دست به قلم نکرد، چیزی ننوشت خدا به گفتار او و به گفتههای او سوگند یاد میکند. فرقی نیست بین بنان و بیان و زبان و قلم. فرقی نیست بین گفته و نوشته چون هر دو نور و علم و جامعه را بیدار میکنند، خدا به فرهنگ دینی قسم میخورد و روحانیت با یک دست قلم و با یک دست شمشیر و یک دست گوهر دارند، "به گوهر جهان را بیاراسته؛ به تیغ از جهان داد دین خواسته"
وی در پایان افزود: امیدواریم خدای سبحان همه شهدا را با شهدای کربلا مشهور کند، همه شما بزرگواران که در گرامیداشت شهدا و شهدای روحانیت اقدام کردهاید این پاداش شما را در دنیا و آخرت عطا کند و روحانیت را همچنان زنده، پاینده و بیدار بدارد تا جماعت را به مقصد اعلایشان برساند و امر فرج ولیاش را نزدیک کند و پایان امور همه ما را به خیر ختم کند و نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران تا زمان ظهور صاحب اصلیاش از هر گزندی محافظت بفرماید، کسانی که سعی و کوشش کردید در گرامیداشت شهدای روحانیت پاداش دنیا و آخرت عطا کند، خانوادههای معزز و معظم شهدا را مشمول ادعیه ذاکیه ولی عصر(عج) قرار دهد.
تاریخ انتشار: ۱۸ تیر ۱۳۹۰ - ۱۱:۰۱
قم - خبرگزاری مهر: مرجع تقلید شیعیان با تاکید بر لزوم گرامیداشت شهدای روحانی گفت: روحانیت کاری کرد و کاری میکند که خدای سبحان به محصول فرهنگی او سوگند یاد میکند.