به گزارش خبرنگار مهر، سیدمهدی ثمرههاشمی ظهر شنبه در مراسم تودیع و معارفه مدیران عامل شرکت آبفا و آبفار استان زنجان با بیان اینکه تداوم سرانه مصرف فعلی آب در کشور، بحرانهای جبرانناپذیری را بهدنبال خواهد داشت، افزود: باید رفتار مصرف آب در کشور را اصلاح کنیم، در غیر اینصورت با مشکل جدی از جمله تشنگی مواجه خواهیم شد.
وی با اشاره به اینکه امروز بسیاری از استانها از جمله شهرهای واقع در فلات مرکزی، جنوبغرب و شمالشرق با بحران جدی آب شرب مواجهاند ادامه داد: سرانه مصرف آب با میزان 180 لیتر، سرانه بسیار بالایی است، به همین خاطر امروز باید مدیریت مصرف را در اولویت برنامهها قرار دهیم تا در کاهش مصرف سرانه آب، گامهای مؤثری برداریم.
مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور با ابراز تأسف از اینکه امروز کسی به ارزش ذاتی آب پی نبرده است افزود: متأسفانه با عدم اهتمام به این موضوع، شاهد سیل مهاجرت ناشی از کمبود و نبود آب در برخی نقاط کشور هستیم و علیرغم اینکه در بسیاری از روستاها از همه امکانات برخوردار هستیم، اما بهدلیل عدم دسترسی روستائیان به آب، این مناطق خالی از سکنهاند.
ثمرههاشمی، ضرورت سرعت بخشیدن به راهاندازی سیستمهای جمعآوری و تصفیه فاضلاب در کشور را خواستار شد و ادامه داد: اگر بتوانیم 50 درصد از سرانه مصرفی آب استان زنجان را به چرخه مصرف بازگردانیم، این چرخه آب در بخشهای صنعت و کشاورزی مورد استفاده بهینه قرار خواهد گرفت که برای این منظور باید به روند راهاندازی سیستمهای جمعآوری و تصفیه فاضلاب در سطح کشور، اهتمام بورزیم.
مشاور وزیر نیرو با بیان اینکه منابع مالی دولت بسیار محدود است، گفت به همین خاطر مدیران سراسر کشور باید بهدنبال احیای منابع مالی جدید باشند که در این راستا میتوان به مواردی از قبیل فروش اوراق مشارکت، اهتمام به بخش خصوصی و نیز فروش اموال و داراییهای مازاد اقدام کرد که در این زمینه، فروش اموال و داراییهای مازاد از تأکیدات دولت نیز میباشد.
وی در ادامه، با اشاره به اینکه مدیران باید از فرصتهای خدمت، نهایت استفاده را در راستای آبادانی ایران اسلامی بکنند، گفت: ایران، کشوری است که در منطقه خشک و کمآب قرار دارد و از آنجایی که آب در بحثهای ژئوپولیتیکی از اهمیت خاصی برخوردار است لذا اهتمام به بحث آب و نحوه مدیریت در مصرف آن نیز باید در اولویت همه برنامههای نظام باشد.
ثمرههاشمی با بیان اینکه 50 سال قبل در کشور میزان دسترسی افراد به آب در حدود 7 هزار و 500 مترمکعب بود، افزود: این میزان امروز به یکهزار و 400 مترمکعب کاهش یافته است، لذا شرایط بهگونهای است که تقاضای مصرف آب در کشور رو به افزایش بوده است، هر چند عواملی همچون ارتقاء سطح بهداشت عمومی و نیز افزایش صنایع و کاهش متوسط بارندگی در کشور را نیز نباید نادیده گرفت.