به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از آسوشیتدپرس، "احمد داود اوغلو" در سخنان روز گذشته خود گفت: باید تا پیش از اواسط سال 2012 یعنی زمانی که قبرس ریاست دوره ای اتحادیه اروپا را برعهده می گیرد به جدایی قومی این کشور به دو قسمت شمالی و جنوبی پایان داده شود.
وی با تاکید بر اتحاد دو بخش ترک نشین و یونانی نشین گفت: کشور جدید، یونانی ها و ترک ها را دورهم جمع خواهد کرد و ریاست کشور بر اتحادیه اروپا را مشروعیت خواهد بخشید زیرا که دولت این کشور نماینده تمامی قبرسی ها خواهد بود.
"استفانوس استفانو" سخنگوی دولت یونانی تبارهای قبرس در واکنش به اظهارت وزیر خارجه ترکیه گفت: این به ترکیه و ترک های قبرس بستگی دارد تا جزیره را قادر سازند بعنوان یک کشور متحد ریاست اتحادیه اروپا را بر عهده بگیرد.
وی گفت: اگر طرف ترک برای حل اختلافات تلاش کند آن زمان جوامع قبرسی می تواند به عنوان یک دولت مستقل ریاست اتحادیه اروپا را بر عهده بگیرد و اگر نه در آن صورت مسئولیت با خودشان است.
جمهوری قبرس کشوری جزیرهای است. این کشور در سال ۱۹۶۰ استقلال خود را از بریتانیا بدست آورد و حکومت مستقل قبرس اعلام موجودیت کرد.در پی این فرایند بریتانیا، یونان، و ترکیه حق حاکمیت دولت قبرس را تضمین کردند اما در سال ۱۹۶۳، نمایندگان اقلیت ترک در پی اختلاف بر سر نحوه اجرای این توافق از دولت قبرس خارج شدند و در پی بروز درگیری بین دو طرف، سازمان ملل متحد در سال ۱۹۶۴ یک نیروی پاسدار صلح را به این جزیره اعزام داشت که ماموریت آن تا کنون تمدید شده است. در سال ۱۹۷۴ دولت سراسقف ماکاریوس، رئیس جمهوری وقت قبرس، در کودتایی به تحریک حکومت نظامیان یونان سرنگون شد و ترکیه با استناد به موقعیت خود به عنوان یکی از تضمین کنندگان حق حاکمیت قبرس، واحدهای ارتش خود را در شمال این سرزمین مستقر کرد که عملاً باعث تقسیم این جزیره شد.