عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی برای معرفی فرهنگ و هویت ایرانیان به جهانیان پیشنهاد کرد یک نهاد دولتی در امر ترجمه دوطرفه ایجاد شود.

دکتر منوچهر صانعی دره‎بیدی در مورد فعالیتهای صورت گرفته درباره معرفی مشاهیر ایرانی به جهانیان گفت: بطور نسبی کارهای جسته و گریخته‏ای شده و می‎شو. اما نه خیلی زیاد، باید خیلی بیشتر از اینها کار کنیم. باید کتابهایی به زبانهای سایر ملل در خصوص معرفی اندیشمندان ایرانی نوشته شود و ابن سیناها و رازی ها و ابوریحانها به آنان شناسانده شوند. البته غربیها خودشان مستشرقینی داشتند که بزرگان ما را به غرب معرفی کردند از جمله هانری کربن که این اواخر برای معرفی ملاصدرا اقدامات ارزنده‎ای کرد. ولی از سوی ایران فعالیتهای کمی در این خصوص شده است.

استاد گروه فلسفه دانشگاه شهید بهشتی در مورد اینکه شما چه پیشنهادی برای معرفی اندیشمندان ایرانی به جهانیان دارید  اظهار داشت: پیشنهاداتی که در 20-30 سال گذشته مرتب به مسئولان داده‎ایم و آن تأسیس یک مؤسسه برای ترجمه هم سایر زبانهای دنیا و هم زبان فارسی به زبانهای دیگر است. چنین نهادی باید بوسیله بودجه دولتی اداره شود. در کشور ما وقفها بیشتر به حسینه و مساجد و یا مدرسه‏سازی می‎انجامد که البته درجای خودش خوب است اما سرمایه گذاری برای تأسیس یک پژوهشگاه و مؤسسه علمی نمی‎شود که بایستی دولت در این زمینه سرمایه‎گذاری کند و متفکران کشور را دور هم جمع کند و مکان و حقوق و مزایای درخور شأن آنها در اختیارشان قرار دهد.

این محقق و پژوهشگر حوزه فلسفه در مورد اینکه اقدامات شایسته در معرفی این مشاهیر به جهانیان چه تأثیری می‎تواند در معرفی هویت، تاریخ و فرهنگ کشورمان در سطح بین المللی داشته باشد نیز تصریح کرد: تأثیرش بسیار زیاد است زیرا هویت یک ملت مجموعه‎ای از ارتباطاتی است که در تعامل فرهنگهای دیگر شکل می گیرد. فرض بفرمایید در نقشه جغرافیا نامی از ایران یا کشور دیگری نباشد دیگر آن کشور هویت ندارد و هویت کشورها عبارت است از مجموعه ارتباطاتی که با جهان دارند.

صانعی دره‏بیدی یادآور شد: ارتباط ما با سایر کشورها از زمان صفویه به بعد شروع شد هرچند که در ابتدا خیلی ضعیف بود اما در دوره قاجار بویژه دوران امیرکبیر خارجیان به ایران آمدند و تعاملاتی صورت گرفت. اگر چنین ارتباطی برقرار شود فرهنگ و هویت ایرانی اسلامی تقویت می‎شود و زنده خواهد ماند و جهانیان ما را خواهند شناخت.

عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی متذکر شد: امروزه کارهای منفی که اسمش تروریست است شیوع یافته و این کار زشت را به مسلمانان و اسلام نسبت می‎دهند که این دروغ محض است هیچ دینی نمی‎تواند عامل تروریست باشد.  ایرانیان را هم با ملاعمر و بن لادن مخلوط می‏کنند خیال می‎کنند ما هم از این دسته‎ایم. این نشان می‎دهد که غربیها ما را نمی‏شناسند و شناساندن بزرگان و متفکران ما در زدودن این افکار منفی از ایران در سطح جهانی تأثیر بسزایی دارد.