به گزارش خبرنگار مهر، محمود سالارکیا عصر دوشنبه در جلسه کمیته سوخت و حمل و نقل استان اردبیل افزود: انتظار ما کاهش مصرف سوخت بیش از 10 درصد بود که تاکنون محقق نشده است.
وی با بیان اینکه باید علت این مساله مشخص و شناسایی شود، اضافه کرد: به نظر می رسد عدم فروش بنزین به قیمت واقعی و قاچاق سوخت مهمترین دلایل در تحقق نیافتن این کاهش باشد.
معاون ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت کشور اظهار داشت: هنوز قیمت سوخت در آن سوی مرزها و در کشورهای همسایه از قیمتهای داخلی بالاتر بوده و این موضوع برخی سودجویان را ترغیب به قاچاق سوخت کرده است.
وی با اشاره به مصرف بی رویه انرژی بویژه مصرف سوخت طی سالهای گذشته یادآور شد: با اجرای قانون هدفمندی یارانه ها باید به جایی برسیم که مردم صرفه جویی کرده و برای مصرف خود نیز قیمت واقعی را بپردازند.
سالارکیا یکی از اهداف هدفمند شدن یارانه ها را فرهنگ سازی مصرف به قیمت واقعی عنوان کرد و ابراز داشت: برای رسیدن به این هدف باید بسیاری از موارد را رعایت کنیم.
وی تصریح کرد قبل از اجرای قانون هدفمندی یارانه ها شعار لامپ اضافی خاموش برای مردم ملموس نبود ولی این موضوع در حال حاضر با هدفمند شدن یارانه ها ملموس شده و در اماکن عمومی نیز میزان مصرف رعایت می شود.
بسته های حمایتی دولت حذف می شود
این مسئول بسته های حمایتی را یکی از نیازها برای رسیدن به واقعی کردن قیمتها برشمرد و متذکر شد: این بسته های حمایتی در واقع ایجاد آمادگی برای دستیابی به قیمتهای واقعی و مصرف منابع ملی و انرژی به قیمت واقعی است.
به گفته وی بسته های حمایتی در واقع حکم مسکن را دارد و این مُسکن را باید آرام آرام کاهش داد تا مصرف کننده روی پای خود ایستاده و حرکت کند.
سالارکیا عنوان کرد: باید افق دید عوض شود که همیشه حمایتها و بسته های حمایتی وجود خواهد داشت، چرا که این بسته ها تنها برای رسیدن به غایت اصلی هدفمند شدن یارانه ها و واقعی کردن قیمتها در جامعه بوده و پس از نهادینه شدن فرهنگ صحیح مصرف این حمایتها کاسته و حذف خواهد شد.
وی همچنین با اشاره به وضعیت هرج و مرج موجود در آژانسهای مسافربری درون شهری و برون شهری بیان داشت: باید رانندگان و مسافربرهای درون شهری ساماندهی شده و واقعا رانندگانی که از این راه تامین معاش می کنند مشخص شوند.
آژانسهای مسافربری کشور یکسان سازی و ساماندهی می شود
معاون ستاد حمل و نقل و سوخت کشور افزود: این از موضوعاتی است که به حمل و نقل درون و برون شهری آسیب می رساند و باید خودروهایی که در مسیرهای مختلف اقدام به مسافربری می کنند شناسایی و ساماندهی شوند.
وی با تاکید بر جمع آوری و ارائه آمار رانندگان ساماندهی شده توسط فرمانداریها یادآور شد: با اعلام آمارهای واقعی رانندگان درون شهری و برون شهری کارتهای سوخت آنها صادر و یا نسبت به ابطال برخی کارتها که مورد سوء استفاده قرار می گیرند، اقدام خواهد شد.
رئیس بازرسی و نظارت ستاد حمل و نقل و سوخت کشور نیز در این جلسه با بیان اینکه با ارائه آمار خودروهای مسافربری واقعی، کارتهای سوخت از بلاتکلیفی درمی آید، اظهار داشت: با مشخص شدن رانندگان درون شهری و برون شهری این قشر ساماندهی و نسبت به ارائه کارت سوخت برای انها اقدام خواهد شد.
فرمانداران در تعیین کرایه تاکسی و آژانسها دخالت کنند
محمد احدی تاکید کرد: متاسفانه برخی از سودجویان از کارت های سوخت اتومبیلهای فرسوده سوء استفاده می کنند که با اعلام اسامی رانندگان سهمیه هر استان نسبت به تعداد رانندگان و اتومبیلهای مسافربری مشخص شده و زمینه هرگونه تخلف رفع می شود.
وی با اشاره به مشکل موجود در نرخ گذاری کرایه ها عنوان کرد: تا اعلام آمارهای رانندگان هر استان کمیته های نرخ گذاری در استان هابا حضور فرمانداران، شورای شهر و... ایجاد شده و هماهنگ با رانندگان که به آنها نیز ضرری نرسد نسبت به نرخ گذاری کرایه ها اقدام شود.
احدی اضافه کرد: بعد از ارائه آمارهای رانندگان و ویرایش اسامی رانندگان و وسایط نقلیه یکسان سازی در کشور انجام گرفته و شیوه نامه مشخصی اعمال خواهد شد.