به گزارش خبرگزاری مهر، سمیه داود آبادی- دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده مهندسی برق دانشگاه علم و صنعت ایران که موفق به انجام این پژوهش با عنوان "تحلیل روش پیش کدینگ دینامیک در وایمکس و بهبود آن" شده است، اظهار داشت: سیستمهای چند آنتنه (MIMO) از بخشهای اصلی سیستمهای مخابراتی بی سیم هستند که با استفاده از این سیستمها، ظرفیت سیستم چند برابر شده و بهره دایورسیتی آن افزایش مییابد.
وی افزود: وایمکس یک استاندارد برای سیستمهای مخابراتی بی سیم با برد زیاد تا 50 مایل و پهنای باند زیاد تا 50Mb/s است که این فناوری برپایه MIMO/OFDM بوده و قابلیت پشتیبانی از فنون مختلف آنتنهای هوشمند را دارد که از جمله این فنون میتوان به روشهای مختلف پیش کدینگ اشاره کرد.
داودآبادی خاطرنشان کرد: در روش پیش کدینگ انتخابی یا پویا به جای حذف تمام تداخل مشابه روش کانال معکوس، تداخل را به دو بخش سازنده و ویرانگر تقسیم میکند و سپس فقط بخش ویرانگر تداخل را حذف میکند که اضافه شدن تداخل سازنده به سیگنال مطلوب، باعث افزایش SINR سیگنال دریافتی و بهبود عملکرد سیستم میشود.
وی با بیان اینکه در این پروژه سعی شده تا برای بهبود عملکرد سیستم MIMO/OFDM از ترکیب دیگر روشهای آنتنهای هوشمند با روش پیش کدینگ انتخابی استفاده شود، ادامه داد: استفاده از سایر روشهای آنتنهای هوشمند مانند روش دایورسیتی تأخیر دورانی و یا روش انتخاب بهینه آنتنها در فرستنده به همراه روش پیش کدینگ انتخابی به میزان قابل توجهی عملکرد سیستم MIMO/OFDM را بهبود میبخشد.
به گزارش مهر، نتایج شبیه سازیها نشان می دهد که در حالت استفاده از روش پیش کدینگ انتخابی به همراه روش دایورسیتی تاخیر دورانی 8dB بهره و در حالت استفاده از روش پیش کدینگ انتخابی به همراه روش انتخاب بهینه آنتنها در فرستنده 5dB بهره خواهد داشت.