به گزارش خبرگزاری مهر، بغداد امریف، سفیر جمهوری قزاقستان در کشورمان با اسحاق صلاحی رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران دیدار و گفتگو کرد.
در این دیدار سفیر قزاقستان ابراز امیدواری کرد که در دوره جدید فعالیتهای این سازمان فرهنگیِ جمهوری اسلامی ایران سایر کشورهای منطقه نیز بتوانند از مزیتهای موجود علمی و فرهنگی در ایران بهرهبرداری بیشتری کنند.
صلاحی نیز در این دیدار با اشاره به اختلافات دست ساختهای که در حوزه مرزبندی میان تعلق دانشمندان مسلمان به برخی کشورها و ملتها ایجاد میشود، گفت: دیدگاه ما نسبت به دانشمندان و متفکران متعلق به بشریت است، چرا که هر کسی که با علم خود خدمتی به بشریت کرده است و نمیشود در قالب مرزهای سیاسی محدود و محصور ساخت.
صلاحی در ادامه پیشنهاد داد تا ایران و قزاقستان مشترکاً اقدام به انجام پروژههای مشترک در زمینه مطالعه و تحقیق در حوزه اندیشه، تولیدات علمی و تألیفات فارابی نمایند.
سفیر قزاقستان در کشورمان نیز ضمن استقبال از این طرح، پیشنهاد داد تا جمهوری اسلامی ایران در پروژه¬ای که با حمایت قزاقستان و همکاری سوریه در دمشق برای بازسازی مزار فارابی در جریان است مشارکت نماید.
وی یکی از اهداف بازسازی مزار فارابی را راهاندازی مرکزی برای فارابیشناسی در مجاورت مزار وی و تأسیس موزهای به نام فارابی دانست و خواستار ارائه طرحهای کشورمان برای راهاندازی و فعالیت این مرکز در دمشق شد.
امریف همچنین پس از بازدید از برخی بخشهای کتابخانه ملی ایران ضمن ابراز شگفتی از وجود چنین کتابخانهای گفت: ایرانیان از قدیم منشاء تمدن بودهاند اما آنچه که تعجب مرا در کتابخانه ملی ایران برانگیخت تلفیق فرهنگ و تمدن با فناوری بود.
وی کتابخانه ملی ایران را سرمایهگذاری عظیمی برای نسلهای آینده دانست و گفت: اگر مسلمانان جهان بخواهند به جایگاه والای قبلی خود بازگردند نیازمند راه¬اندازی مراکزی چون کتابخانه ملی ایران هستند.
همچنین سفیر قزاقستان در کشورمان در بخشی از نوشتار خود در دفتر یادبود سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، این مرکز فرهنگی در کشورمان را بزرگترین و مؤثرترین کتابخانه جهان اسلام دانست.