به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر امیررضا چمنی با اشاره به اینکه خواب از نیازهای فیزیولوژیکی بدن تلقی می شود، گفت: خواب از جمله نیازهایی است که برای حفظ انرژی و تعادل بدن لازم است و در صورت محرومیت بدن از این نیاز، علائمی مثل خستگی، تحریک پذیری، تنش و عصبانیت در فرد عارض می شود.
وی، عواملی از قبیل حالتهای فیزیولوژیکی بدن، حاملگی، قاعدگی، ورزش، استرس و بروز برخی بیماری ها را در زمره مواردی ذکر کرد که بر میزان خواب تاثیر می گذارد.
چمنی، ضمن دسته بندی اختلالات خواب به دو نوع اولیه و ثانویه، خاطرنشان کرد: مواردی همچون بیماریهای روحی، افسردگی، تنشهای عصبی، بیماریهای جسمی، قلبی و عروقی، بیماریهای گوارشی، سردرد، داروهای محرک و ضد آسم، و داروهای حاوی کافئین می توانند در روند خواب اختلال ایجاد کنند.
وی متذکر شد: افراد به منظور درمان این اختلالات از مصرف خودسرانه داروهای خواب آور یا آرام بخش به مدت طولانی اجتناب نمایند و با مصرف کوتاه مدت داروهای آرام بخش تحت نظر پزشک روند خواب خود را بهبود بخشند.
این متخصص اعصاب و روان با اشاره به بروز عصبانیت و پرخاشگری ناشی از اختلالات خواب، به رعایت بهداشت خواب تاکید کرد و اذعان داشت: افراد باید سعی کنند ساعت معینی را در طول شبانه روز برای به رختخواب رفتن و متعاقب آن ساعت مشخصی جهت از خواب بیدار شدن، منظور کنند.
چمنی، افراد را به عدم تغییر ساعت و نظم خواب در تعطیلات آخر هفته توصیه کرد و یادآور شد: در صورتی که بعد از چند دقیقه خوابیدن در رختخواب به خواب نرفتند، فعالیت آرام بخشی انجام داده و سپس به رختخواب بروند.