مدارس ايراني خارج از كشور كه به منظور آموزش زبان و فرهنگ فارسي و ايراني به فرزندان ايرانيان خارج از كشور در تعداد قابل توجهي از پايتخت هاي كشورهاي خارجي تاسيس شده ، در اثر سوء مديريت مسوولان آموزش و پرورش به عرصه اعمال نفوذ برخي سفرا و هزينه هاي بي حساب و كتاب از خزانه دولت تبديل شده است.

به گزارش خبرگزاري مهر به نقل ازنشريه " زمزمه" علي رغم آنكه بنا بر ضوابط وزارت آموزش و پرورش ، تنها زوج هاي فرهنگي كه در آزمون اعزام به مدارس خارج از كشور پذيرفته شوند مي توانند در اين مدارس تدريس كنند اما گاه ديده مي شود كه پذيرفته شدگان از سفر به خارج باز مانده و افرادي كه روابط نزديكي با سفرا دارند انتخاب مي شوند .

بنا بر اين گزارش آماده نبودن ويزاي معلمان سفارشي در كنار دلايل ديگر باعث شد تا امسال مدارس ايراني در چندين كشور 10 تا 15 روز ديرتر از اول مهر كار خود را آغاز كنند .

 اين گزارش مي افزايد  :در برخي كشورها به دليل كيفيت نا مناسب آموزش در مدارس ايراني خارج از كشور و هزينه بالاي آن ، تعداد انگشت شماري از دانش آموزان در آنها به تحصيل مشغول مي شوند و حتي زبان فارسي كه فلسفه اصلي تاسيس اين مدارس راتشكيل مي دهد در برخي از آنها مورد استفاده قرار نمي گيرد .

اين گزارش تصريح مي كند كه در يكي از اين مدارس كه براي تعداد دانش آموز موجود 3 معلم لازم است در حال حاضر 4 نفر حضور دارند كه حقوق آنان 10 هزار دلار در ماه است.