به گزارش خبرنگار مهر، همدان استانی است که اقتصاد آن بر پایه کشاورزی شکل گرفته است و اراضی مستعد و شرایط جوی سبب شده حرفه کشاورزی، دامداری، باغداری و دیگر مشاغل مرتبط از رشد قابل توجهی برخوردار باشد اما توانمندی این استان به اینجا ختم نمی شود و زمینه های بهره مندی بیشتر از قابلیت های آن وجود دارد.
صنعت از جمله توانمندی های کمتر توجه شده این استان است که در صورت پرداختن بیشتر به آن می توان این بخش اقتصادی را با کشاورزی عجین ساخت و از فواید حاصل بهره برد.
ورود پررنگ تر صنعت در همدان بیکاران همدان را به خود مشغول خواهد کرد
بی شک ورود پررنگ تر صنعت در همدان به خوبی جوابگوی سرمایه گذاری های انجام شده خواهد بود و در کنار آن بخش اعظمی از نیروی بیکار استان را به خود مشغول خواهد کرد.
در بحث اشتغال زایی توجه به این نکته ضروری است که مکانیزه شدن فعالیت های کشاورزی در مراحل مختلف کاشت، داشت و برداشت و حتی دور شدن جوانان بسیاری از شغل آبا و اجدادی خود و گرایش به مشاغل دیگر، از اشتغال در این بخش کاسته و لازم است فرصت های شغلی جدید و متنوع فراهم شود.
در این میان توجه به صنعت باتوجه به گستردگی و تنوع آن می تواند تا حدود زیادی این نیاز را برآورده سازد و شمار زیادی از جمعیت بیکار را به سمت خود جذب و از رشد مشاغل کاذب جلوگیری کند.
اما آن چه در بحث صنعت و ورود افراد به آن مطرح است ترغیب سرمایه گذاران برای چنین تصمیمی است که لازمه آن حمایت های جدی دولت به لحاظ مادی و معنوی است.
نباید سرمایه گذار را فردی فرصت طلب تلقی کرد
تغییر نگرش از اینکه سرمایه گذار را فردی فرصت طلب تلقی می کند اولین قدم و فرهنگ سازی است که باید مورد توجه متولیان امر قرار گیرد و در صورت تحقق آن است که نخستین گام برای تشویق سرمایه گذار برداشته می شود.
به دنبال آن نیز رفع نیازها از جمله سهولت در اعطای مجوز، واگذاری زمین مناسب، پرداخت تسهیلات مورد نیاز انگیزه و تلاش فرد را برای سرمایه گذاری در منطقه مضاعف می سازد.
استان همدان با تولید بیشترین سیب زمینی کشور و نیز محصولاتی که به لحاظ رتبه کشوری در رده های اول تولید قرار می گیرد، می تواند از وجود کارخانه ها و صنایع تبدیلی و بسته بندی بهره برد.
صنایعی که با فرآوری و تبدیل تولیدات منطقه، محصولات نهایی را به صورت از تولید به مصرف به بازار و مشتریان عرضه می کند.
در مجموع با نگاهی اجمالی به این استان، می توان دریافت همدان با دارا بودن قابلیت هایی خاص قادر خواهد بود بخش عمده ای از نیازهای داخلی را برآورده سازد و در زمینه صادرات غیرنفتی و ارزآوری نیز نقش بسزایی داشته باشد.
باید سیستم بانکی را برای اعطا تسهیلات ایجاد صنایع فرآوری توجیه کرد
در همین خصوص مدیر صنایع تبدیلی کشاورزی استان همدان گفت: باید برای حفظ محصولات کشاورزی در استان همدان برنامه ریزی کرد و سیستم بانکی را برای اعطای تسهیلات ایجاد صنایع فرآوری توجیه کرد تا سرمایه گذاران به این سمت تمایل پیدا کنند.
محمد رضا شهسواری اظهار داشت: عدم برخورداری از استانداردهای ملی و بینالمللی واحدهای فرآوری محصولات کشاورزی و عدم استفاده از تکنولوژیهای نوین از جمله مشکلاتی است که باید برای برطرف کردن آن برنامهریزی شود.
وی با بیان اینکه بهرهوری و افزایش صادرات از دلایل اصلی توجه به فرآوری محصولات کشاورزی است، افزود: با توجه به تنوع محصولات کشاورزی در استان بایدبا ایجاد مراکز فرآوری جایگاه استان را در اقتصاد کشاورزی ارتقا دهیم.
وی گفت: در اکثر کشورهای دنیا، به منظور ارتقا جایگاه اقتصادی، در کمیت و کیفیت تولید محصولات کشاورزی و بستهبندی مناسب و بازارپسند سرمایهگذاری زیادی انجام میشود.
توسعه صنایع فرآوری راه ورود به بازارهای بینالمللی است
مدیر صنایع تبدیلی جهاد کشاورزی همدان با اشاره به برنامههای دولت در توسعه بخش کشاورزی کشور و حمایت از بهرهبرداران این بخش به صورت مستقیم یا غیرمستقیم عنوان کرد: توسعه صنایع فرآوری میتواند راه ورود به بازارهای بینالمللی را هموار کرده و اقتصاد مبتنی بر کشاورزی پایدار را مستحکم سازد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان نیز در این خصوص با بیان اینکه هشت واحد صنایع کشاورزی همزمان با هفته جهاد کشاورزی امسال در همدان به بهرهبرداری رسید، گفت: این هشت واحد صنایع کشاورزی اشتغالزایی 209 نفر را به دنبال دارد.
علیرضا رنجبر ضرابی اعتبار هزینه شده برای این طرحها را 148 میلیارد و 100 میلیون ریال اعلام کرد و افزود: مبلغ 80 میلیارد و 500 میلیون ریال اعتبار هزینه شده آورده متقاضی و مابقی مربوط به تسهیلات بانکی است.
ضرابی اضافه کرد: این پروژهها شامل واحد مواد لبنی شرکت احسان سپید در نهاوند، واحد تولیدی انواع سس شرکت آریا در همدان، چهار واحد تولیدی خیارشور در ملایر و سردخانه بالای صفر شرکت لبنی میهن در همدان است.
کشاورزی همدان به توسعه صنایع تبدیلی نیاز دارد
با این تفاسیر پر واضح است که بخش کشاورزی همدان به دلیل گستردگی و همچنین به دلیل برخورداری از مشکلات بسیار زیاد هماکنون بیش از هر زمان دیگری به توسعه صنایع تبدیلی نیاز دارد.
و در این راستا دولت باید برای توسعه این صنایع اقدام عملی داشته باشد و تسهیلاتی مانند زمین و آب، برق و گاز را به سرمایه گذاران ارائه دهد تا این تشویق مانع فرار سرمایهها از این بخش شود.
و در پایان اینکه اگر دولت به طور واقعی به دنبال کمک به بخش کشاورزی و برطرف کردن مشکلات این بخش است باید به این صنعت کمک کند و با ارائه تسهیلات و منابع سرمایه گذاران را در جهت حضور در این عرصه تشویق کند.