استاد نگارگری کشور گفت: مسوولان باید زمینه‌ای فراهم کنند تا آثار هنرمندان خلاق و بااستعداد ما در خارج از مرزها حضور پیدا کنند. به نظر من این کار بهتر از خرید آثار است.

مرتضی حیدری نگارگر و استاد دانشگاه در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با اشاره به تصویب قانون یک‌هزارم بودجه نهادهای دولتی برای خرید آثار هنری اظهار کرد: مسوولان باید زمینه‌ای فراهم کنند تا آثار هنرمندان خلاق و بااستعداد ما در خارج از مرزها حضور پیدا کنند. به نظر من این کار بهتر از خرید آثار است.

وی ادامه داد: طی سال‌های اخیر آثار نازلی توسط نهادها خریداری می‌شود که این امر توهین به هنرمندان برجسته است. به عنوان مثال قرار بود از استاد آقامیری نگارگر بزرگ کشورمان، آثاری خریداری شود اما مسوول انجام این کار، کسی بود که با نگارگری مخالف بود و معتقد بود که این هنر با عصر مدرنیته در تضاد است.

حیدری در ادامه با بیان اینکه باید ضابطه‌ای برای عملی کردن این مصوبه پیدا شود گفت: به عقیده من این پول باید صرف خرید آثار از جوان‌های مستعد با راهنمایی اساتید باشد تا ضمن حمایت از آنان برای رشد بیشتر، زمینه شایسته‌پروری نیز فراهم شود. یا آثار هنرمند توانایی که منزوی است خریداری شود. همه این آثار اگر به درستی انتخاب و خریداری شوند به سرمایه ملی تبدیل خواهند شد.

دبیر دوسالانه پیشین نگارگری با اشاره به اینکه آثار فروخته‌شده هنرمندان ایرانی در حراج کریستی نشان از پیدا کردن جایگاه و شأن هنر معاصر ایرانی دارد، ادامه داد: هزینه کردن درست مبلغ این مصوبه شرایطی را در کشور فراهم می‌آورد که تولید آثار هنری رواج می‌یابد و در این زمینه پس خوبی نیز صورت خواهد کرد. همچنین مشوق مناسبی برای هنرمندان خلاق فراهم می‌آید. اما متاسفانه در حال حاضر ما مشاهده می‌کنیم که بسیاری از هنرمندان به خاطر مسائل مالی مجبور می‌شوند از بوم و رنگ غیراستاندارد استفاده کنند. این کار، اثرشان را تا بیست سال دیگر ضایع می‌کند.

این هنرمند نگارگر همچنین بیان کرد: در بین آثاری که برای خرید انتخاب می‌شود، باید آثاری که سیر انقلاب اسلامی را نشان می‌دهد یا ابعاد وجود امام خمینی(ره) را بیان می‌کند نیز انتخاب شود. چنین آثاری را می‌توان در موزه‌ حرم مطهر ایشان که اکنون خالی از اثر است به نمایش گذاشت.

وی پیشنهاد کرد: نخبه‌های هنری و مسوولان و فعالان انجمن‌ها باید در کنار مدیران هنری جلساتی تشکیل دهند تا دستورالعمل مشخصی برای صرف این بودجه تبیین شود. کاملا مشخص است که اگر چنین دستورالعملی وجود نداشته باشد و چشم‌اندازی برای آن معین نشده باشد اجرای آن نیز مشخص نخواهد بود.