محمد رویانیان در گفتگو با مهر با اشاره به برگزاری چهارمین همایش و نمایشگاه بین المللی CNG تا دوم مرداد ماه امسال در تهران، گفت: در این گردهمایی تاکنون سازندگان، پیمانکاران و شرکتهای بزرگ داخلی و خارجی فعال در بخشهای مختلف صنعت CNG حضور پیدا کرده اند.
رئیس ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت کشور با اعلام اینکه هدف از برگزاری این همایش بین المللی رونمایی از آخرین تکنولوژی و فناوریهای نوین و جدید در صنعت CNG است، اظهار داشت: تعامل و رقابت بین سازندگان و پیمانکاران داخلی و خارجی برای ساخت تجهیزات و قطعات CNG در دو بخش خودروهای دوگانه سوز و جایگاهها از دیگر اهداف برگزاری این همایش است.
این مقام مسئول با اشاره به سرمایه گذاری دولت برای ساخت و توسعه جایگاههای CNG و تولید خودروهای دوگانه سوز استاندارد تاکید کرد: در مجموع با برگزاری این همایشها مشکلات و چالشهای پیش روی توسعه صنعت نوپای CNG در ایران منشخص می شود.
وی همچنین با یادآوری اینکه در شرایط فعلی مشکل تمامی جایگاههای CNG به طور کامل مرتفع شده است بیان کرد: با تصمیات جدید ستاد هدفمندی یارانه ها و کاهش هزینه برق و مالیات بر ارزش افزوده جایگاهها حاشیه سود این بنگاههای اقتصادی افزایش یافته است.
رویانیان با اعلام اینکه هم اکنون کارمزد فروش هر متر مکعب CNG جایگاهها به 40 تومان رسیده است تبیین کرد: در مجموع پیش بینی می شود با ادامه این روند جایگاهها با هیچ گونه مشکلی مواجه نشوند.
به گزارش مهر، در حال حاضر با نصب و راه اندازی یکهزار و 700 جایگاه CNG در مجموع به طور متوسط روزانه بیش از 17 میلیون متر مکعب گاز به خودروهای دوگانه سوز تحویل می شود که قرار است تا اسفند ماه امسال تعداد کل جایگاههای CNGکشور به مرز دوهزار باب افزایش یابد.
ایران با در اختیار داشتن حدود یکهزار و 700 جایگاه عرضه گاز فشرده و 2.5 میلیون دستگاه خودروی دوگانه سوز و مصرف روزانه 17 میلیون متر مکعبCNG یکی از چهار کشور پیشرفته در صنعت CNG جهان به شمار می رود.
به عبارت دیگر ایران در شرایط فعلی بزرگترین ناوگان خودروهای دوگانه سوز جهان را در اختیار دارد و در کنار آرژانتین، برزیل و پاکستان بیشترین جایگاههای عرضهCNG را راه اندازی کرده است.
سال گذشته هم با راه اندازی 452 جایگاه CNG رکورد بهره برداری از جایگاههای گازطبیعی فشرده شکسته شد، تصریح کرد: در حال حاضر هم نزدیک به یکهزار و 700 جایگاه CNG در سطح استانهای مختلف کشور در مدار بهره برداری قرار دارد.
در حال حاضر به طور متوسط روزانه حدود 17 میلیون متر مکعب گاز طبیعی فشرده در جایگاههای CNG به خودروهای دوگانه سوز توزیع می شود که ظرفیت نصب شده در سطح جایگاههای کشور برای تولید و توزیع CNG تا سقف 34 میلیون متر مکعب در روز قابل افزایش است.
بر اساس برنامه زمان بندی پیش بینی می شود تا پایان سالجاری در مجموع تعداد کل جایگاههای CNG ایران به حدود دو هزار باب افزایش یابد.