محمد جواد حشمتی در گفتگو با خبرنگار مهر با اعلام اینکه شوراهای حل اختلاف گیلان منسجم است، افزود: این میزان پرونده به 282 شعبه حل اختلاف استان وارد شده است.
وی همچنین با اشاره به اینکه اصل بر مجانی بودن در شوراهای حل اختلاف است، اظهارداشت: افرادی که در این شوراها فعالیت کرده نباید حقوقی را دریافت کنند منتها در خود مرکز شوراهای حل اختلاف در تهران برنامه های تدوین و اعتباراتی جذب شده و هم اکنون مبالغی در حال پرداخت به افراد و اعضای شوراهاست.
رئیس کل دادگستری گیلان با بیان اینکه در آینده وضعیت شوراهای حل اختلاف بهتر خواهد شد، گفت: رفع مشکل بیمه اعضا، بکارگیری افراد و اعضای شوراهای حل اختلاف در بدنه دادگستری و جذب قضات ویژه و خاص در این شوراها از برنامه های اساسی قوه قضائیه است.
وی در ادامه با اعلام اینکه قانونی که هم اکنون در شوراهای حل اختلاف در حال اجراست محددیت های به لحاظ شرایط سنی، مدرک تحصیلی، تاهل ایجاد کرده است، افزود: با وجود این سه شرط ریزش زیادی در بدنه شوراهای حل اختلاف اتفاق افتاد و جایگزین هم نشد.
حشمتی با اشاره به اینکه در حال حاضر هزار و 200 نفر در شوراهای حل اختلاف گیلان فعالیت دارند، یادآورشد: ایجاد و توسعه شوراهای حل اختلاف یکی از تلاش های قوه قضائیه برای واگذاری بخشی از امور مردم به مردم و همینطور کاهش مراجعات به دادگستری است.