لطفعلی پورکاظمی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به امضای تفاهم نامه همکاری آژانس جهانی مبارزه با دوپینگ (وادا) با سازمان جهانی گمرک، اظهارداشت: فرآیند این تفاهم نامه و دستورالعملهای آن در قالب بخش نامه از سوی وادا به نادوهای همه کشورها ارسال خواهد شد تا متوقف کردن شبکههای تجارت دوپینگ از داخل کشورها و با همکاری گمرک آنها انجام شود.
وی تصریح کرد: منتظر بخش نامه وادا هستیم تا در چارچوب این بخش نامه با گمرک ایران تفاهم نامه همکاری امضا کنیم و به این ترتیب پخش مواد ممنوعه که به صورت قاچاق یا در قالب سیستم دارویی توزیع میشوند را کنترل کنیم.
دبیرکل ستاد ملی مبارزه با دوپینگ ضمن تاکید بر اینکه مواد ممنوعه حکم مواد مخدر را دارد، خاطرنشان کرد: بسیاری از مواد دوپینگی توسط کشورهای آسیایی، اروپایی و آفریقایی و در کارخانجات غیر مجاز آنها ساخته میشود و از همان جا توسط شرکتهای قاچاق به کشورهای مختلف توزیع میشوند. البته توزیع مواد ممنوعه بیشتر در قالب سیستمهای دارویی انجام میشود.
رئیس فدراسیون پزشکی ورزشی با بیان اینکه برخی از مواد ممنوعه مصرف درمانی هم دارند، خاطرنشان کرد: دارویی مانند "ناندرلون" در بسیاری موارد توسط پزشکان غدد برای بیماران تجویز میشود. همین مسئله بهانهای برای ورود این دارو به کشورهاست و در موارد بسیار منجر به دوپینگی شدن ورزشکارانی میشود که به بهانه مصرف دارویی از آن سو استفاده میکنند.
پورکاظمی ضمن بیان اینکه توزیع مواد ممنوعه از طریق مرز هوایی، زمینی یا دریایی انجام می شود، یادآور شد: در ایران این مواد بیشتر از مرز دریایی یا به صورت شخصی و به عنوان مکمل غذایی وارد میشوند و در دسترس ورزشکاران قرار میگیرند. اما امضای تفاهم نامه وادا هشداری جدی برای پلیس بینالملل بود که در هر شرایطی توزیع مکملهای غذایی و حتی داروها را به دقت زیر نظر داشته باشد.
دبیر کل نادو ایران تاکید کرد که پس از امضای تفاهم نامه همکاری نادو با گمرک ایران، این نهاد (گمرک) به عنوان مسئول باید واردات مواد ممنوعه و حتی توزیع آن را زیر نظر داشته باشد.