سید حسین نقوی در گفتگو با خبرنگار مهر با تاکید بر اینکه حفظ امنیت اجتماعی صرفا مربوط به نیروی انتظامی نیست اظهار داشت: امنیت اجتماعی به مبانی مهم فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و سیاسی وابسته است.
نماینده مردم ورامین در مجلس شورای اسلامی وضعیت اقتصادی، تعطیلی کارخانجات، بیکاری کارگران و جوانان از عوامل موثر در به خطر افتادن امنیت اجتماعی در کشور دانست.
وی صدا و سیما، دانشگاه ها، وزارت علوم و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را از نهاد های موثر در فرهنگ سازی جهت تثبیت امنیت اجتماعی برشمرد و اظهار داشت: عدم وجود تعریف درست از روابط اجتماعی و سیاه نمایی سیاسی و نا امید کردن مردم از وضعیت موجود از علل مهم کاهش سطح امنیت اجتماعی در کشور است.
نقوی نیروی انتظامی و سپس قوه قضائیه را از ضابطین مهم امنیت اجتماعی در کشور دانست و تصریح کرد: با افزایش ضریب تورم و بیکاری ضریب جرائم نیز افزایش می یابد.
عضو کمیسیون امنیت ملی حوادث اخیر در تهران را زنگ خطری نمایانگر کاهش سطح امنیت اجتماعی در کشور دانست و گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی با بررسی تاثیر مشکلات فرهنگی و اجتماعی در کاهش سطح امنیت اجتماعی ، شورای عالی امنیت ملی با بررسی نقش توطئه بیگانگان برای کاهش ضریب امنیت اجتماعی در ایران وکمیسیون امنیت ملی با بررسی نقش خلا های امنیتی و مشکلات اقتصادی در شکل گیری حوادث اخیر و نیروی انتظامی با تلاش در جهت جلوگیری از خرید و فروش آلات جرم می توانند نقش مهمی برای ریشه یابی مشکلات موجود و افزایش ضریب امنیت اجتماعی در کشور بازی کنند.