رئیس مجلس شورای اسلامی خواستار ورود مساجد به موضوع جهاد اقتصادی شد و گفت: کار اصلی مساجد این است که فکر مردم را به سمت تولید ببرند.

به گزارش خبرنگار پارلمانی مهر، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی ظهر امروز دوشنبه در اجلاس هفته جهانی مساجد که در سالن کنفرانس اسلامی برگزار شد طی سخنانی با اشاره به جایگاه مسجد در گذشته های دور و تفکر غرب نسبت به جایگاه مسجد اظهار داشت: در مسلک غرب امورات دنیوی باید دست حکومت باشد این نگرش جایگاه نهادهای دینی را به حاشیه برد و در کشورهای غربی تلاش این بود که مسجد از نفوذ در مسائل اجتماعی و سیاسی برخوردار نباشد.

وی گفت: برخی دیکتاتوری های منطقه نیز ممکن است گرایش پان عربی و پان ترکی نداشته باشند، اما سلاطین دیکتاتور علاقه ای به نفوذ جریانات دیگر در جامعه ندارند، هم اکنون نیز در برخی کشورهای دیکتاتوری در منطقه چنین اتفاقی را شاهد هستیم.

رئیس مجلس خاطر نشان کرد: مسجد برای این بنا شده که مردم را از نظر بینش سیاسی در حوزه های مختلف تقویت  و در حوزه معرفت اسلامی پایه های فکری را قوی کند و امت اسلامی را صاحب تحلیل نسبت به سرنوشت مسلمانان نماید.

لاریجانی تاکید کرد: حرکت انقلاب اسلامی این شرایط را تغییر داد و متن اصلی برای حرکات اصیل اجتماعی ، سیاسی را به سمت مساجد برد و این مساجد بودند که در انقلاب اسلامی پایگاه اصلی بیداری در ایران شدند بنابراین نگاه جدیدی به مسجد در کشورهای اسلامی حادث شد.

وی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه امروز پس از چند دهه وضعیت متفاوت شده و مردم از تحقیری که برای مسلمانان به وجود آمده ناراحت هستند، گفت: یکی از دلایل نهضت های اخیر این است که مسلمانان نمی خواهند ملت دسته دوم باشند و تحت سلطه بیگانگان قرار گیرند.

رئیس مجلس ادامه داد: متاسفانه در بسیاری از تحلیل ها غربی ها نشان دادند که از موضوع اصلی فرار می کنند گاهی نسخه هایی در کاخ هایشان می نویسند و تلاش می کنند با آبنبات های سیاسی موج های فکری عمیق در منطقه را خاموش کنند. مسلمانان امروز به شکلات سیاسی احتیاج ندارند به آنها داده شود آنها به حیثیت سیاسی که چند دهه آن را تخریب کرده اند، نیاز دارند، به حقوق اولیه که اداره کشورهاست و چندی است آن را پایمال کرده اند.

لاریجانی با طرح این سئوال که مگر مردم بحرین چه می خواهند گفت: مردم بحرین حکومت دموکراتیک نیاز دارند آیا در منطق امروز که از دموکراسی از آن یاد می شود این حرف ناصواب است؟

وی به اختلاف افکنی شیعه و سنی در مسئله بحرین اشاره کرد و گفت: وقتی نتوانستند علاجی برای این بیداری پیدا کنند به بحرین لشکرکشی کردند و این همان سوء تفاهم در مدیریت کذایی آمریکا است.

رئیس مجلس تاکید کرد: آمریکایی ها به دنبال سرگرم سازی سیاسی برای هر بخش هستند تا شلعه های خشم مسلمانان فروکش کند اما موفق نخواهند شد زیرا این یک حادثه زنده است، در حال حرکت است و آمریکا نمی تواند با برخی تاکتیک های سیاسی مردم را از حقوقشان منصرف کند.

لاریجانی افزود: این موج بیداری در منطقه اصیل و مردمی است و مردم منطقه به دنبال بازیابی هویت واقعی خود هستند و این یک دوره بسیار طلایی است، چه حکام منطقه که لشکرکشی می کنند و چه آنها که در کاخ سفید با دستپاچگی یک تئوری مطرح می کنند، تصور نکنند با چهار کار سیاسی نازل و سخیف می توانند مردم مسلمان را منصرف کنند.

وی با اشاره به نقش مساجد بر آگاه سازی مردم گفت: باید جامعه را نسبت به این هویت این حرکت آگاه کرد، مساجد نقش بسزایی دارند و غفلت از این موضوع مخصوصا در کشورهایی که حرکات بیداری در آن آغاز شده می تواند آسیب زننده باشد، مساجد هستند که می توانند این بیداری را ایجاد کنند.

رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه خاطر نشان کرد: مسجد جای  قول حق است نه قول هزل و قول حق باید مربوط به نفوس اسلامی یا سخنان پیامبر اسلام یا سیره ائمه باشد، امور دیگر که شبهه ناک است یا جزو علوم ناینفع می باشد جایی در مسجد ندارد.

لاریجانی تاکید کرد: ماموریت اصلی مساجد سعادت فرد و جامعه است .

وی در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص اقدامات ممکن در مساجد برای جهاد اقتصادی گفت: فکر نکنید جهاد اقتصادی این است که مساجد در حوزه اقتصادی وارد شوند امور جاری مربوط به دستگاههای جاری است آنچه در جهاد اقتصادی مهم است این است که شما افرادی تربیت کنید که فهم درست از ورود به عرصه اقتصاد داشته باشند. جهاد اقتصادی بر دوش مردانی استوار است که فهم درستی از مسائل اسلامی در حوزه اقتصادی داشته باشند. بسیاری از مشکلات اقتصادی کشور بر پایه ندانستن است. بنابراین یکی از مسائل مهمی که مساجد باید به آن توجه کنند مسئله تعمیق بینش اسلامی و معارف رکنی در فهم دین است. 

رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: در جهاد اقتصادی کارآفرینی و توجه به رونق تولید باید مورد توجه قرار گیرد . جهاد اقتصادی این است که موتور تولید کشور رونق یابد تا برخی عوامل که نقش بازدارنده در تولید دارند حذف شوند، کار اصلی مساجد این است که فکر مردم به سمت تولید برود.

لاریجانی خاطر نشان کرد: در کسب و کار برخی ملاحظات باید مورد توجه قرار گیرد و بسیاری قواعد فقهی آموزش داده شوند تا مسلمانانی که در حوزه اقتصاد فعالیت می کنند به آن توجه کنند، بسیاری از افراد روابط سالم اقتصادی از منظر دینی را نمی شناسند این آموزش ها باید در مساجد باشد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به رفتار مدیریتی ناصواب در صحنه بین المللی اشاره کرد و گفت: این مدیریت ادامه یک رفتار چند دهه آمریکایی هاست که پس از فروپاشی شوروی و حادثه 11 سپتامبر فرصت پیدا کردند تا این فکر را متصلبانه در دنیا جاسازی کنند و این فکر تفکر "مدیریت واحد جهانی" بود.

رئیس مجلس ادامه داد:اما جمهوری اسلامی به عنوان کشوری که برای سرنوشت امت اسلامی دلمشغولی دارد مبارزه با مدیریت استعماری مدرن را پیش روی خود قرار داد و نسبت به آن روشنگری کرد.

وی با اشاره به لفاظی های اوباما در آغاز دوره ریاست جمهوری نسبت به مسلمانان خاطر نشان کرد: آیا آمریکا برای فلسطین یک گام برداشته است، آخرین باری هم که آقای اوباما درباره فلسطین و مرزهای سال 67 اظهار نظر کرد با موجی از فشارها مواجه شد و عقب نشینی کرد، بنابراین استراتژی مدیریت جهانی کذایی آمریکا همچنان دنبال می شود و این وقتی عقیم می شود که مسلمانان ایستادگی کنند، اگر ملت عراق ایستادگی نمی کرد امروز آمریکایی ها هوس نمی کردند بار و بنه شان را از عراق جمع کنند.

وی گفت: آمریکایی ها علاقه دارند زودتر کاری کنند که سیطره نظامی خود را به سیطره امنیت سیاسی تبدیل کنند و هزینه هم ندهند به همین دلیل به دنبال تجدید قرارداد امنیتی در عراق هستند. این ها نشانه هایی از آن است که همان مدیریت مد نظر را با تغییر الفاظ و تاکتیک ها حفظ می کنند.

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مساجد باید این بیداری را به مسلمانان دهند که دستیابی به این حقوق با گپ و گفتگو و زد و بند سیاسی محقق نمی شود گفت: آمریکایی ها کسی نیستند که به حقوق مسلمانان وفا کنند.

لاریجانی در خصوص مسئله فلسطین نیز گفت: ما در دوره های گذشته با طرح های مختلفی درباره فلسطین مواجه بوده ایم که هیچ کدامشان مسئله ای از فلسطین را حل نکرده و اگر امروز آمریکایی ها و اسرائیلی ها گاهی مجبور می شوند کوتاه بیایند به خاطر مقاومت فلسطین است .

وی گفت: آنچه در این طرح ها از آن غافل هستند بازگشت فلسطینی ها به سرزمینشان است همه امت اسلامی باید نگران مسئله فلسطین باشند اگر به آن بی توجهی شود مسلمانان کشورهای دیگر بدانند اسرائیل کشوری نیست که سر در مرزهای خود داشته باشد بلکه از تقابل کشورهای اسلامی استفاده می کند و سیطره خود را پهن خواهد کرد.

رئیس مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود به تلاش ها برای تخریب اراده جمعی امت اسلامی اشاره کرد و گفت: امت اسلامی هم سرنوشت هستند و در سطوح مختلف باید به وحدت چنگ بزنند.

به گزارش مهر پس از سخنرانی لاریجانی از تعدادی از ائمه جمعه با اهدای لوح یادبود تقدیر شد.