سیفالله علینیا در گفتگو با خبرنگار مهردر بابل با اشاره به اینکه شهرداری بابل سالانه 4.5 میلیارد تومان برای جمع آوری زباله در شهرستان بابل هزینه میکند، افزود: این مبلغ نصف اعتبارات عمرانی شهرستان بابل بوده و اگر برای رفع آن فکر اساسی نشود در آینده شهرداری هایی همانند بابل توانایی اجرای کارهای عمرانی را ندارند.
وی افزود: در حال حاضر مردم زبالهها ر در خیابانهای اصلی و ورودیهای شهر رها کرده و در کنار رودخانهها که اثرات تخریبی آن زیاد بوده، میریزند.
رئیس کمیسیون فنی و عمرانی شورای شهر بابل بیان داشت: ضروری است همه مسئولان شهری و استانی به دنبال یک راه حل اساسی بوده و با مطالعه دقیق و استفاده از تجربیات کشورهای موفق در این زمینه با اختصاص اعتبار ویژه برای همیشه به این دغدغهها خاتمه دهند تا با جلوگیری از تخریب زیست محیطی و اثرات نامناسب آن بر چهره شهرها، این طلای سیاه از تهدید به فرصت تبدیل شود.
وی تصریح کرد: در بسیاری از استانها به دلیل وجود زمینهای کویری و شوره زار امکان دفن بهداشتی و امحای زباله فراهم است و برای دولت هم هزینهای نداشته اما در مازندران مهمترین دغدغه موضوع زباله است که فرآیند تولید، انتقال و امحای آن به دلیل داشتن هزینههای بسیار بالا بدون کمک دولت امکانپذیر نیست.
علینیا افزود: در بسیاری از کشورها با جغرافیای همسان مازندران با طرح ریزی روشهای علمی و فنی مناسب، به کمک مسئولان محیط زیست و دولت نه تنها این مشکل رفع شده بلکه فرصتهای درآمدزایی را نیز فراهم کرده که تولید برق و انرژی از مهم ترین آنها است.
رئیس کمیسیون فنی و عمرانی شورای شهر بابل گفت: شهر استانبول ترکیه با تولید 10 هزار تن زباله در روز توانسته است با حل مشکل بهداشتی زباله، روزانه با تولید 200 مگا بایت برق به شبکه برق شهری کمک کند.
وی اظهارداشت: در شهرستان بابل با توجه به شرایط دفن زباله و روند افزایش میزان تولید آن امروزه موضوع زباله یکی از دغدغههای اصلی مسئولان استان و این شهر است که باید به حل آن توجه اساسی شود.
رئیس کمیسیون فنی و عمرانی شورای شهر بابل افزود: در مازندران علاوه بر شهرها، روستاها با این معضل به طور کامل درگیر بوده و به دلیل نبود مکان مناسب این معضل به یک چالش اساسی در روستاها تبدیل شده است.