آيت الله سيستاني مرجع بزرگ شيعه درعراق از مقتدي صدر خواست در انتخابات آينده عراق شركت كند كه صدر نيز با اطاعت از فرامين مرجعيت اعلام كرد در ليست واحدي كه مورد تاييد مرجعيت است در انتخابات شركت خواهد كرد.

به گزارش خبرگزاري مهر ، آيت الله سيستاني مرجع عالي شيعه در عراق مقتدي صدر روحاني جوان شيعه را براي شركت در انتخابات سراسري آخر ژانويه (11 بهمن ) متقاعد كرد.

در حالي كه 200 تن از نمايندگان برخي گروه هاي اقليت مذهبي و لائيك تحركات خود را به تعويق انداختن آن آغاز كرده اند
شيخ علي سميسم يكي از دستياران مقتدي صدر اعلام كرد مقتدي صدر با ورود در انتخابات 30 ژانويه پس از مذاكراتي كه با آيت الله سيستاني مرجع عالي شيعه انجام داد، موافقت كرده است.

سميسم به خبرگزاري آلمان گفت : جريان صدر گفتگوهايي با مرجع عالي شيعه انجام داد كه در نهايت توافق شد تا اين جريان در انتخابات آينده در چارچوب ليست واحد كه مرجعيت از آن حمايت مي كند شركت كند.

اين امر يك تغيير در موضع مقتدي صدري به حساب مي آيد كه پس از آنكه ارتش آمريكا ماه گذشته به شهر سني نشين فلوجه حمله كرد عدم مشاركت خود را در انتخابات اعلام كرده بود.

اين در حالي است كه برخي گروه هاي سياسي لائيك و مذهبي تحركات خود را براي به تعويق انداختن زمان انتخابات آغاز كرده اند و تلاش مي كنند گروه هايي را كه خواهان تحريم انتخابات در سايه اشغالگري هستند متقاعد كنند در صورت بهبود شرايط امنيتي در انتخابات شركت كنند.

اين گروه ها با شعار " انتخابات ناقص ... نتايج باطل" " بايد از حوادث اوكراين عبرت بگيريم" دركنفرانس كه در بغداد برگزار كردند و با حضور 200 شخصيت نماينده احزاب ديني و لائيك و جريان هايي كه اكثر آنها در حكومت موقت شركت دارند و نيز شيوخ عشائر شركت داشتند .

طارق الهاشيم دبير كل حزب اسلامي عراق به رهبري محسن عبدالحميد تحريم كنندگان انتخابات را به گفتگو و درك واقعيت ها و مشاركت در انتخابات در صورت بهبود اوضاع امنيتي فراخواند .

به گفته وي مشاركت در انتخابات از سوي همه قطعي است اما وضعيت شكننده واز هم گسيخته امنيتي در استان ها ما را به تلاش براي به تعويق انداختن آن وادار ميكند.

همچنين مشعان الجبوري دبير كل فراكسيون آشتي و آزادي بر ضرورت تحقق آشتي ملي براي برگزاري انتخابات تاكيد كرد و گفت : ما بايد همگان را براي مشاركت چه آنها كه خود را كنار كشيده اند يا كساني كه اوضاع امنيتي مانع حضور آنها مي شود متقاعد كنيم زيرا غيبت آنها بر موفقيت اولين تجربه دمكراسي در عراق پس از صدام تاثير منفي خواهد گذاشت.

وي كساني را كه به برگزاري انتخابات در موعد مقرر پايبند هستند را به تلاش براي د رانحصار درآوردن قدرت متهم كرد .