مفتون اميني - شاعر ، گفت : كهكشانهاي ادبيات در ايران ، سرزمين ما را تا هميشه در اوج نگاه خواهند داشت ، البته از گذشته تا امروز ، تمام شاعران ، خطيبان و نويسندگان در ايران منتسب به دولت و حاكميت بوده و هستند ، چرا كه در غير اين صورت ، امكان ادامه ي حيات ندارند...

شاعر " عصرانه در باغ رصد خانه " در گفت و گو با خبرنگار فرهنگ و ادب مهر ، با بيان اين مطلب افزود : كسي مانند ناصر خسرو در بين شاعران و اهل ادب ايران استثناست كه به دامن كوه و دشت كوچ كرد و ازحمايت هاي دولت و حواشي آن چشم پوشيد.

مفتون اميني تصريح كرد : وجود رقابت سالم بين اهل قلم ، آنها را از رودررويي مقابل يكديگر باز مي دارد و به توسعه ي ادبيات كمك مي كند ، هر چند متاسفانه چنين رقابتي در حال حاضر در بين اهل قلم و اهل ادب ما نيست و جاانداختن اين مطلب ، خودش به يك فرهنگ نيازمند است كه همه با هم بايد به تحقق آن كمك كنيم.

  
وقتي بابت چاپ يك كتاب معمولي ، ناشر هشتصد هزار تومان از يك مبتدي دريافت مي كند و با يك سوم اين مبلغ ، كتاب ضعيف و بي محتواي وي را منتشر مي كند ، ديگرچگونه مي توان به باروري ادبي در جامعه دل خوش كرد؟!
نام گوينده : مفتون اميني
اين شاعر ياد آور شد : عمده ترين حركت دربدنه ي فرهنگ و ادبيات ، بايد از سوي دولت صورت بگيرد ، سالهاست كه فضاهايي متفاوت و مختلف در شعر امروز رخ نمايانده كه نهايتا آسيب رسان شده اند ، شعر نو و شعر كهنه و شعر مدرن و ... متاسفانه مرزي مغشوش و نابسامان پيدا كرده اند ، ما حتي در بخش فيپا و بررسي كتاب هم دچار مشكل هستيم ، ناشران به جاي اين كه آثار شاعر و نويسنده ي درجه ي يك را منتشر كنند ، به سراغ  كساني مي روند كه خيلي مبتدي هستند و چيزهايي را روي كاغذ مي آورند كه اصولا شعر و داستان نيست ، من اين مشكل را متوجه ناشران مي دانم چون در قبال دريافت پول چنين آثاري را منتشر مي كنند ، اما در نهايت به بدنه ي فرهنگ و ادبيات زيان جدي وارد مي سازند.

مفتون اميني خاطرنشان ساخت : وقتي بابت چاپ يك كتاب معمولي ، ناشر هشتصد هزار تومان از يك مبتدي دريافت مي كند و با يك سوم اين مبلغ ، كتاب ضعيف و بي محتواي وي را منتشر مي كند ، ديگرچگونه مي توان به باروري ادبي در جامعه دل خوش كرد؟!

مفتون اميني گفت :  بايد در وزارت ارشاد و بخش بررسي كتاب ، شورايي متشكل از افراد نخبه و كارشناس ادبي ، آثار افراد مبتدي و تازه كار را با تامل بخوانند و از چاپ هر اثر نازلي به اسم شعر و داستان و رمان جلوگيري كنند ، چرا كه تداوم ايم وضعيت نامناسب ، به گذشته ي ادب پارسي ما و ادبيات معاصر ايران ضريه ي جدي و جبران ناپذير وارد مي كند.

اين شاعر تصريح كرد : در خارج از كشورنيزمانند انگليس  ، از سوي جوانان و تازه كارها كتاب هايي در شمارگان بسيار محدود مانند 200 يا 500 جلد منتشر مي شود ، اين كتاب ها گاهي به فروش مي روند و گاهي روي دست منتشر كننده مي مانند ، دولت هم مسئول آن نيست و نهايتا مشكلي براي كل ادبيات آن كشور ايجاد نمي كند ، اما اگر قرار باشد دولت ، حتي در حد يك برگ كاغذ كمك كند ، موضوع به شورا كشيده مي شود و صد در صد مورد بررسي قرار مي گيرد ، با ادعا نمي توان شاعر و نويسنده شد و با چاپ كتاب نمي توان مدعي اديب بودن بود ، در كشور ما هم بايد اين مسئله رعايت شود ، اين سخت گيري ضروري ، به هيچ وجه " سانسور " نيست.