ساخت بزرگترین مجتمع کود اوره و آمونیاک جهان با سرمایه گذاری چهار میلیارد دلاری چین و بخش خصوصی با ظرفیت تولید سالانه چهار میلیون تن محصول در مسجد سلیمان آغاز شد.

به گزارش خبرنگار مهر، ساخت مجتمع پتروشیمی مسجدسلیمان با ظرفیت تولید سالانه چهار میلیون تن کود اوره و آمونیاک به عنوان یکی از بزرگترین واحدهای پتروشیمیایی جهان آغاز شد.

برای ساخت این مجتمع کوه اوره یک گروه سرمایه گذار چینی و بخش خصوصی در مجموع چهار میلیارد دلار سرمایه گذاری می کنند که مطابق با برنامه زمان بندی باید عملیات ساخت و راه اندازی این واحد در مدت 40 ماه به پایان برسد.
 
در این واحد اوره و آمونیاک شرکت چینی 85 درصد و بخش خصوصی 15 درصد سهام در اختیار دارند که قرار است این واحد در قالب چهار فاز طراحی، ساخت و مورد بهره برداری قرار بگیرد.
 
از سوی دیگر با هماهنگی انجام شده بین شرکت ملی صنایع پتروشیمی و شرکت ملی نفت ایران خوراک اتان مورد نیاز این واحد کود اوره از طریق گازهای همراه میدان نفتی "ذیلایی" تامین خواهد شد ضمن آنکه بر اساس اعلام مسئولان این واحد پتروشیمی مشکل کمبود آب ندارد.
 
یکی از مهمترین مشکلات پیش روی در ساخت این مجتمع پتروشیمیایی چگونگی انتقال گوگرد به بازارهای داخلی و خارجی است به طوری که هم اکنون مطالعات اقتصادی و زیست محیطی برای انتقال گوگرد به عنوان یک محصول جانبی این مجتمع در حال انجام است.
 
به گزارش مهر، سال گذشته با راه اندازی فاز دوم مجتمع پتروشیمی پردیس در عسلویه ظرفیت تولید کود اوره ایران به چهار میلیون و 200 هزار تن در سال افزایش یافت و با این میزان تولید ایران هم به جمع کشورهای صادرکننده ک.د اوره پیوسته است.
 
در حال حاضر میزان گوگرد مورد نیاز در صنایع داخلی حدود دو میلیون تا دو میلیون و 500 هزار تن در سال برآورد می شود و از این رو سالانه ظرفیتی برای صادرات بیش از 2.5 میلیون تن گوگرد گرانول برای ایران وجود دارد.
 
همزمان با آغاز عملیات اجرایی مجتمع پتروشیمی مسجدسلیمان، به زودی ساخت پنج تا هفت مجتمع جدید پتروشیمیایی هم در منطقه ویژه اقتتصادی انرژِی پارس و برخی از استانها آغاز می شود.
 
بر این اساس تا سال 1394 در مجموع باید طرحهای تولید اوره و آمونیاک مرودشت شیراز، لردگان یاسوج، زنجان، هرمز، هنگام و لاوان در مدار بهره برداری قرار بگیرند.
 
عبدالحسین بیات معاون وزیر نفت پیشتر با بیان اینکه تا پایان برنامه پنجم توسعه در مجموع با ساخت و راه اندازی طرحهای جدید نزدیک به هشت تا 10 میلیون تن به ظرفیت تولید کود اوره و آمونیاک افزوده می شود به مهر گفته بود: در این صورت ایران به بزرگترین تولیدکننده این محصول پتروشیمی تبدیل می شود.
 
به گفته مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با راه اندازی تمامی واحدهای کود اوره جدید ایران ظرفیت تولید این محصول پتروشیمی به 15 میلیون تن در سال افزایش می یابد.