به گزارش خبرگزاری مهر، پزشکان بریتانیایی در حال آغاز دوره آزمایشی بالینی درمان مبتنی بر سلولهای بنیادین هستند که تلاش دارد آسیبهای ناشی از ابتلا به بیماری MS را متوقف کرده و یا معکوس کند.
بیماران در این دوره بالینی محلولی از سلولهای بنیادین که از مغز استخوان خود بیمار به دست آمده است را دریافت خواهند کرد به این امید که سلولها بتوانند مناطقی از سیستمهای عصبی که به واسطه بیماری تخریب شده اند را ترمیم کنند.
مغز استخوان منبعی غنی از سلولهای بنیادین است که از توانایی ترمیم انواع مختلفی از نسوج و اندامهای بدن برخوردار است. تحت این درمان سلولهای بنیادین جمع آوری شده، تصفیه شده و به میزان زیادی کشت داده می شوند و سپس به جریان خون تزریق می شوند.
این درمان در صورت تاثیرگذاری و ایمن بودن می تواند به تعداد زیادی از مبتلایان به این بیماری کمک کند. MS بیماری است که بیشتر افراد جوان را تحت تاثیر خود قرار می دهد و نشانه های آن از قبیل تار دیدن، ضعف در هماهنگی و حفظ تعادل معمولا در میان گروه سنی 20 تا 40 سال دیده می شود.
MS زمانی شکل می گیرد که سیستم ایمنی بدن دچار اختلال شده و سلولهایی با غشای چربی به نام "میلین" را که سلولهای عصبی در مغز و نخاع را احاطه کرده اند، مورد هجوم قرار می دهند. وارد آمدن آسیب به میلین سرعت ارسال سیگنالهای مغزی به سرتاسر بدن را کاهش می دهد، وضعیتی که تا به امروز برای آن درمانی یافته نشده است.
بر اساس گزارش بی بی سی، دانشمندان با دریافت بودجه ای یک میلیون پوندی در تلاشند با اجرای سه دوره آزمایشی بالینی ایمن بودن، قابلیت درمانی التهاب بینایی که در مبتلایان به MS منجر به کوری می شود، و تفاوتهای میان قدرت درمانی سلولهای بنیادین گرفته شده از فرد بیمار و سلولهای گرفته شده از افراد سالم را مورد بررسی قرار دهند.