یحیی نقی زاده محجوب در حاشیه برگزاری نمایشگاه "زنجان در مسیر توسعه" در گفتگو با خبرنگار مهر، به تشریح وظایف سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی پرداخت و ابراز کرد: حفظ، احیا و معرفی میراث معنوی و مادی کشور است.
وی با اشاره به عملکرد نهاد متبوعش در دولتهای نهم و دهم گفت: تشکیل یگان حفاظتی با ساختار و تجهیزات نو برای اولین بار پس از روی کار آمدن دولت نهم صورت گرفت و در پی آن 60 نیرو و 12 پایگاه حفاظتی در استان زنجان تشکیل شد.
تقی زاده افزود: مرمت بناهای تاریخی شاخص استان از جمله بازار بزرگ زنجان، مساجد، حمام ها، کاروانسراها و امامزاده ها و افزایش موزه های استان از یک موزه به 9 موزه از جمله اقدامات سازمان میراث فرهنگی زنجان در دولت های نهم و دهم است.
این مسئول گفت: طرح های مرمتی بسیاری در قالب طرح های علمی و آکادمی در استان انجام شده که کامل ترین طرح های مرمتی کشور محسوب می شود.
مدیر کل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع استان زنجان یادآور شد: میراث فرهنگی با نگاه اقتصادی به آثار موجود دارد و در این راستا به مرمت و احیای مجدد این آثار می پردازد.
وی با اشاره به وضعیت گنبد تاریخی سلطانیه بیان داشت: این اثر تاریخی سال 84 در فهرست آثار جهانی ثبت شده و اقدامات گسترده ای شامل مطالعه مرمت، تکمیل تزئینات داخلی و انجام تملکات ضروری محوطه آن انجام شده است.
تقی زاده گفت: بیش از 95 درصد تملک سایت جهانی گنبد سلطانیه به اتمام رسیده و نسبت به بازگرداندن فعالیت های فرهنگی مذهبی درخور شان آن اعم از برگزاری بزرگداشت های ویژه نیز اقداماتی صورت پذیرفته است.
وی ادامه داد: تاکنون پنج میراث معنوی استان زنجان از جمله تعزیه زنجان، مراسم حسینیه زنجان، موسیقی آشیق لار و چاقو و ملیله سازی زنجان در رده آثار معنوی ثبت شده است.
این مسئول در خصوص زیرساختهای لازم جهت توسعه متوازن گردشگری دراستان گفت: طی سفر هیئت دولت به استان زنجان 22 منطقه نمونه گردشگری مورد مطالعه و 18 مورد به تصویب رسید.
تقی زاده گفت: روستای گلابر شهرستان ایجرود یکی از روستاهای گردشگری مصوب است که جز 30 روستای گردشگری نمونه کشور محسوب می شود.
وی با اشاره به اقدامات انجام شده در راستای توسعه روستاهای هدف گردشگری در استان اظهار کرد: اجرای طرح هادی روستاها، راه روستایی، احداث کمپینگ و خانه های گردشگری از جمله اقدامات در دست اجرا در این روستاهاست.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان افزود: متقاضیان تاسیس خانه گردشگر در روستاها می توانند از وام 10 میلیون تومانی با بهره چهار درصد و دو میلیون وام بلاعوض جهت خرید تجهیزات مورد نظر بهره مند شوند.