مجموعه تئاتر شهر به عنوان حرفه‌ای ترین مجموعه تئاتری ایران بر خلاف وعده‌های مدیرکل هنرهای نمایشی و رئیس مجموعه تئاتر شهر همچنان در انتظار احیای کارگاه دکور و لباس و ادامه بازسازی نیمه کاره رها شده سالیان گذشته است.

به گزارش خبرنگار مهر، همواره موضوعات بسیاری از اخبار و گزارش‌های رسانه‌ای در حوزه تئاتر موضوعاتی تکراری است. این تکراری بودن از آنجا نشأت نمی‌گیرد که هیچ موضوع جدیدی در تئاتر ایران وجود نداشته و یافت نمی‌شود بلکه ناشی از عملی نشدن وعده‌های مدیران تئاتری است. وقتی مدیران تئاتری وعده‌هایی را می‌دهند که اقدامی برای عملی شدن آن‌ها انجام نمی‌شود شکل‌گیری اخبار و گزارش‌های تکراری آغاز می‌شود.

زمانی که حسین پارسایی تصمیم به برچیده شدن کارگاه دکور و لباس مجموعه تئاتر شهر گرفت بسیاری از هنرمندان معترض بودند زیرا این اقدام نه تنها باعث بروز مشکلاتی برای ساخت دکور و تولید لباس نمایش‌ها شد بلکه نیروهای متخصص کارگاه‌ها نیز از فعالیت بازماندند. راه‌اندازی کارگاه دکور تالار وحدت نیز راه‌حل کاملی برای رفع این مشکل نبود زیرا در صورت بروز مشکلی برای دکور یک نمایش در مجموعه تئاتر شهر و نیازهای دیگر دسترسی و انجام سریع امور از طریق کارگاه دکور تالار وحدت روندی غیر منطقی و زمان‌بر است.

وقتی حسین مسافرآستانه سکان اداره‌کل هنرهای نمایشی را به دست گرفت از احیای کارگاه دکور و لباس مجموعه تئاتر شهر و ادامه بازسازی رها شده این مجموعه تئاتری خبر داد. با گذشت زمان مسافرآستانه در گفتگوهای خود با خبرگزاری مهر از اولویت بندی برنامه‌های در نظر گرفته شده خبر داد و اینکه احیای کارگاه دکور و لباس در اولویت دوم قرار دارد و اولویت اول مشخص کردن رئیس جدید این مجموعه تئاتری است.

با گذشت زمانی که همگی اهالی تئاتری در جریان آن قرار دارند رئیس جدید مجموعه تئاتر شهر معرفی شد و سیدصادق موسوی جدیدترین تصمیم گیرنده مجموعه تئاتر شهر بعد از رؤسای پیشین این مجموعه شد. موسوی نیز در اولین نشست مطبوعاتی خود به احیای کارگاه دکور و لباس مجموعه تئاتر شهر اشاره کرد و گفت: به سمتی حرکت می‌کنیم که تئاتر شهر تنها یک مرکز تئاتری نباشد بلکه مکان حرفه‌ای تئاتر باشد و در آینده دارای بخش‌های مستقلی نظیر بخش بین‌الملل و دفتر انتشارات باشد.

وی همچنین در همان نشست از اختصاص بودجه قابل توجهی برای بازسازی تئاتر شهر در وزارت ارشاد خبر داد. اما با گذشت بیش از یک ماه از این سخنان هنوز اقدامی مبنی بر احیای کارگاه دکور و لباس مجموعه تئاتر شهر انجام نشده و این در حالی است که مدیران تئاتر همگی در سخنان خود به این نکته تأکید دارند که زمان مدیریت در تئاتر ایران کوتاه است پس باید سریع وارد عمل شد.

در شرایطی که روزها و ماه‌ها به تندی سپری می‌شوند و برگزاری سی‌امین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر را پیش رو داریم امید است که بحث بازسازی و احیای کارگاه دکور و لباس مجموعه تئاتر شهر تنها به یک اقدام سطحی و نمادین برای سپری کردن جشنواره تئاتر فجر ختم نشود.

راه‌اندازی مجدد کارگاه دکور و لباس مجموعه، بازسازی اتاق‌های گریم و طبقه تحتانی مجموعه تئاتر و سیستم و امکانات نوری مجموعه بخصوص پرژکتورها از جمله اقدام مهم و ضروری است که نباید در میان وعده‌های مدیریتی و گذشت زمان محو و کمرنگ شوند.