دبير انجمن طب كار هشدار داد: افرادي كه در طول روز به ميزان مورد نياز بدن خواب كافي نداشته باشند، احتمال ابتلا به بيماري هاي قلبي و عروقي در اين افراد افزايش مي يابد.

دكتر خسرو صادق نيت در گفتگو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر افزود: بيماري هاي رواني و اختلالات خواب بر روي يكديگر موثرند به گونه اي كه از يك سو اختلالات خواب باعث بروز و تشديد بيماري هاي رواني و به ويژه اختلالات خلقي نظير افسردگي و اضطراب مي شود و از سوي ديگر افسردگي و اضطراب هم به طور مشخص و شناخته شده مي تواند باعث بروز و تشديد اختلالات خواب شوند.

وي با بيان اينكه شكل خواب افراد دچار افسردگي به طور مشخصي تغيير مي كند بنابراين با بررسي هاي شكل خواب فرد مي توان به وجود افسردگي در افراد پي برد، افزود: با استفاده از پلي سونوگرافي افراد مستعد به بيماري افسردگي مشخص مي شود.

دكتر صادق نيت با بيان اينكه اضطراب و ابتلا افراد به افسردگي مي تواند اختلالات مختلفي نظير بي خوابي را در آنها ايجاد كند، اظهار داشت: بي خوابي شايع ترين نشانه افسردگي است به گونه اي كه اين افراد معمولا زودتر از زمان معمولي خود نظير زمان نيمه هاي شب و يا صبح بسيار زود نظير 3 صبح از خواب بيدار شده و ديگر نمي توانند بخوابند.

وي با بيان اينكه كمبود خواب با بيدار شدن بي موقع افراد باعث مي شود كه سبب بروز بسياري از مشكلات در طول روز مي شود و اين خود مي تواند زمينه ساز تشديد افسردگي شود، اظهار داشت: بيدار شدن ناگهاني از علائم وجود اضطراب و افسردگي است اما به طور كلي بروز اختلالات در خواب به علت وجود افسردگي و يا بالعكس آن، فرآيند پيچيده اي است كه بايد توسط متخصص تشخيص داده شود.

دكتر صادق نيت با بيان اينكه مدت ساعت ضروري براي خواب در افراد مختلف، متفاوت است، افزود:  اغلب افراد معمولا به 7 تا 8 ساعت خواب نياز دارند و نتايج تحقيقات و بررسي ها نشان مي دهد كه خواب كمتر از 5 ساعت و همچنين خواب بيشتر از 9 ساعت مي تواند سبب بروزعوارض مختلف در بدن شود.

وي ادامه داد: افرادي كه به هر دليل مجبور به خواب كمتر از ميزان ضروي بدنشان هستند بايد اين محروميت ساعت خواب خود را در زماني نظير تعطيلات آخر هفته جبران كنند چرا كه در غير اين صورت بدن آنها توانايي و آمادگي لازم را براي انجام فعاليت هاي هفته آينده را نخواهند داشت.