تاریخ انتشار: ۱۰ مرداد ۱۳۹۰ - ۰۹:۲۲

رئیس انجمن کتابداری و اطلاع‌رسانی ایران از بازنگری در تمام دروس و محتوای رشته کتابداری در دو مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد خبر داد.

 حسن رضایی شریف‌آ‌بادی در گفتگو با خبرنگار مهر با اعلام این خبر گفت: شورای برنامه‌ریزیِ کمیته کتابداری و اطلاع‌رسانی دفتر گسترش و برنامه‌ریزی آموزش عالی، کار بازنگری در محتوای تمام دروس رشته «کتابداری و اطلاع‌رسانی» را به پایان برده است.

وی افزود: بازنگری در محتوای دروس این رشته در مقطع کارشناسی ارشد هم به تائید رسیده و در حال انجام است.

رئیس انجمن کتابداری و اطلاع‌رسانی ایران درباره پاره‌ای انتقادها درباره غربی بودن محتوای دروس رشته کتابداری هم گفت: محتوای این دروس تاکنون بر اساس دو نوع رده‌بندی آمریکایی، یکی رده‌بندی کنگره و دیگری رده‌بندی دیویی تدوین می‌شده، اما صاحبنظران بر این عقیده‌اند که این نوع رده‌بندی‌ها در خصوص پاره‌ای موضوعات بومی به اندازه کافی پاسخگو نبوده‌اند.

رضایی شریف‌آ‌بادی تاکید کرد: از جمله این موارد، بسنده نبودن این رده‌بندی‌ها در مورد رده اسلام است که چیزی که تاکنون وجود داشته است، خیلی مفید به فایده نیست و به درد ما نمی‌خورد.

وی در عین حال گفت: ما نمی‌توانیم از خودمان رده‌بندی خلق کنیم و باید از تجارب پیشین استفاده کرد، اما آنچه مسلم است این است که بازنگری در این دروس با همفکری صاحبنظران و اهالی رشته کتابداری صورت گرفته است.

چندی پیش اسحاق صلاحی، رئیس جدید کتابخانه ملی ایران از آنچه «وارداتی بودن محتوا و سرفصل کتاب‌های رشته کتابداری» خواند، انتقاد کرده و گفته بود: شاخص‌ها و استانداردهایی که تاکنون در زمینه کتابداری و آرشیو اسناد در ایران و کشورهای منطقه وجود داشته، وارداتی و عمدتاً برگرفته از غرب بوده است.

وی تاکید کرده بود: برخی معتقدند اینها وحی منزل است، ولی رویکرد سازمان ما امروز این نیست و همه تلاشمان این است که الگوها، استانداردها و شاخص‌هایی را که چه در عرصه کتابداری و چه در زمینه اسناد متداول شده است، با رویکرد جدید تغییر دهیم.
 
رئیس کتابخانه ملی همچنین از ایجاد کرسی نظریه‌پردازی کتابداری و اطلاع‌رسانی با رویکرد فوق‌الذکر خبر داده بود.