قم - خبرگزاری مهر: قدم در وادی گسترده الهی نهادن و خود را به درگاه او ساییدن و گذر از ورطه نابودی و رسیدن به خوان پروسعت حق، این همان هدیه‌ای است که در ماه رمضان از طرف خدا داده می‌شود تا خلیفة اللهی خود را به اثبات برساند که اگر بهره‌ای نبرد جزخسران چیزی عایدش نمی‌شود.

به گزارش خبرنگار مهر، باد آواز الهی سر می‌دهد و مردم را به باغ سپید خورشید فرا می‌خواند و اگر یک لحظه به آسمان نظر کنی با دیدن هلال فروزان رمضان، قرآن را در هاله‌ای از نور می‌یابی که دیدگان را روشن و ستارگان را پرنور ساخته است و انسان را راهنمایی می‌کند تا رهرو راهی باشد که گلهای خواب آلود وجود را بیدار و با نغمه‌های مناجات فریاد سکوت شب را خاموش کند و امواج پر فروغ قرآن را در راستای عبودیت و بندگی از وجودش منعکس کند و چنان پرتو‌هایش را به ابرهای آسمان برساند تا بوی عطر قطره‌های رحمت را که از آن جاریست حس کند و نفسش را با آن مطهر کند.

پیامبر(ص) فرمود: دعا سلاح مومن و پایه دین و روشنی آسمان‌ها و زمین است. با آمدن ماه رحمت خستگی از هیاهوی دنیای پر ادعا از جسم خسته پر مدعای انسان رفع می‌شود و روح تازه‌ای در کالبد جان پدیدار می‌شود تا با نشاطی بسیار طی طریق کرده و از اسارت و رذالت به آزادی و سعادت برسد.

"رمضان" از اسماء الهی است. این ماه، ماه نزول قرآن و ماه خداوند است و شب‌های قدر در آن قرار دارد و فضیلت ماه رمضان بسیار زیاد و نامحدود است.

رسول اکرم (ص) فرمود: "ان للجنه بابا یدعی الریان لایدخل منه الا الصائمون‏" یعنی: بهشت را دری است که آن را باب الریان می‌‏گویند و از آن جز روزه داران وارد بهشت نمی‌‏شوند.

همچنین امام علی‌(ع) فرمود: " نوم الصائم عباده و صمته تسبیح و دعاءه مستجاب و عمله مضاعف. ان للصائم عند افطاره دعوه لاترد." خواب روزه دار عبادت و سکوتش تسبیح و دعای او مستجاب و عملش چند برابر است، همانا دعای روزه‌دار به هنگام افطار رد نمی‌‌شود.

امام علی بن موسی الرضا(ع) فرمود: "شهر رمضان شهر البرکه و شهر الرحمه و شهر المغفره و شهر التوبه و شهر الانابه من لم یعفو له فی شهر رمضان ففی ای شهر یغفر له." ماه رمضان ماه برکت است، ماه رحمت است، ماه آمرزش است، ماه توبه است، و ماه بازگشت (به سوی خدا) است هرکس در ماه رمضان آمرزیده نشود، در کدام ماه، دیگر مورد آمرزش قرار می‌‏گیرد.

رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) در خطبه شعبانیه خود درباره فضیلت و عظمت ماه رمضان فرموده‌اند: "ای بندگان خدا ! ماه خدا با برکت و رحمت و آمرزش به سوی شما روی آورده است، ماهی که نزد خداوند بهترین ماه‌ها است، روز‌هایش بهترین روز‌ها،  شب‌هایش بهترین شب‌ها و ساعاتش بهترین ساعات است. شما بر مهمانی خداوند فرا خوانده شده‌اید و از جمله اهل کرامت قرار گرفته‌اید.

در این ماه، نفس‌های شما تسبیح، خواب شما عبادت، عمل‌هایتان مقبول و دعا‌هایتان مستجاب است. پس با نیتی درست و دلی پاکیزه، پروردگارتان را بخوانید تا شما را برای روزه داشتن و تلاوت قرآن توفیق دهد. بدبخت کسی است که از آمرزش خدا در این ماه عظیم محروم گردد و با گرسنگی و تشنگی در این ماه، به یاد گرسنگی و تشنگی قیامت باشید."

وظیفه روزه داران

پیامبر اکرم(ص) وظیفه روزه‌ داران را برشمرد و از صدقه بر فقیران، احترام به سالخوردگان، ترحم به کودکان، صله ارحام، حفظ زبان و چشم و گوش از حرام، مهربانی به یتیمان و نیز عبادت و سجده‌های طولانی، نماز، توبه، صلوات، تلاوت قرآن و فضیلت اطعام به فقرا در این ماه سخن گفت.

ماه رمضان ماه صبر، نامیده شده است. پیامبر اسلام در توصیف ماه رمضان فرمودند: "ماه رمضان ماه صبر است و پاداش صبر بهشت است"

شهر المواساه (ماه همدردی) پیامبر گرامی اسلام در وصف ماه رمضان فرموده‌اند: "هو شهر المواساه"  یعنی ماه رمضان ماه همدری است همچنان که: امام رضا(ع) فرمودند: به انسان‌ها روزه داده شد تا درد گرسنگی و تشنگی را بشناسند و به فکر فقر در آخرت بیفتند، شدت اثر فقر و گرسنگی را بر نیازمندان و بیچارگان درک کنند تا حقوقی را که خداوند بر آن‌ها در اموالشان واجب گردانده است ادا کنند.

پیامبر عظیم الشان اسلام به همه مومنین خطاب می‌کند "قد اقبل الیکم شهر الله بالبرکه و الرحمه و المغفره" و می‌فرماید ماهی به سوی شما روی آورده است که متعلق به حضرت حق است و برکات و رحمت و مغفرت الهی شامل همه بندگان می‌شود. ‌ای مومنین فرصت خوبی در پیش روی دارید سعی کنید از این فرصت به نحو احسن استفاده نمائید و طلب آمرزش از گناهان خود کنید اگر در این ماه گناهان شما بخشیده نشد بسیار مشگل است که بتوانید در آینده جبران مافات کنید.

بر همین اساس رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمود:  " اِنَّما سُمِیَّ الرمضان لِاَنَّ یُرْمَضُ فیهِ الذُنُوبْ " ماه رمضان را رمضان نامیدند چون گناهان را از بین می‌برد.

در این ماه رهرو راهی هستیم که خیر و بندگی خویش را باید به اثبات برسانیم و به خود نشان دهیم که می‌توانیم هر لحظه در سایه رحمت حضرت حق قرار بگیریم و این آیه شریفه را بر جان خویش زمزمه کنیم  " اَلَمْ یَأنِ لِلَّذینَ امَنُوا ان تَخْشَع قُلُوبُهُمْ لِذِکرِ الله وَ ما اَنْزَلَ مِنَ الحق" آیا وقت آن نرسیده است که دل‌های مومنان در برابر ذکر خدا و آنچه از حق نازل شده است خاشع گردد.

اگر گناهان بر دوشمان سنگینی می‌کند بدانیم که در سحرگاه ماه مبارک رمضان سفره‌ای گسترده است که فیض از آن بر هر بنده‌ای لازم است و از رحمت واسعه الهی نومید نباشیم چرا که خداوند در قرآن می‌فرماید: "اَنَّهُ لا یَیْاَسُ مِنْ رُوْحِ اللهِ الا القَوْمُ الکافرون" یعنی از رحمت الهی مأیوس نمی‌شود الا کسانی که کافر شده‌اند.

ان الله یُحبَّ التوابینَ و یُحِّبُ المتطهرین. همانا خداوند توبه کنندگان و یا پاکیزگان را دوست می‌دارد.

به امید آنکه در این ماه از توابین و پس از سپری شدن این ماه از مطهرین باشیم. ان شاء الله.